Mit főzhetnék meg előre és rakhatnék el a fagyóba, hogy a szülés után otthon majd egyszerűbb legyen az élet egy darabig?
Ötleteket gyűjtök. :)
Én eddig csináltam toros káposztát, milánóit, lencselevest, fasírtot. De szeretnék még mást is, csak nem jut eszembe semmi. :)
bármilyen krémlevest (mínusz tejföl, azt felengedés után keverd bele) sütőtök, zeller, talán ez a kettő, ami szoptatásbarát is, mert erre sem árt gondolni...
Ne legyenek agyonfűszerezve a dolgok.
A panírozott cuccoknál arra figyelj, hogy tálcán, egyesével fagyaszd, ha már megfagyott, akkor rakhatod egymásra és zacskózhatod. Ha ezt a tanácsot megfogadod a hagyma esetében is, akkor nem áll tömbbe, könnyebb felhasználni.
Gyakorlatilag a krumplin kívül mindent lehet fagyasztani. A krumplit elő kell hőkezelni, hogy ne barnuljon be.
Én pl. a kifőzött tésztát is fagyasztom, ha sokat sikerül csinálnom. Picit beolajozom, zacsizom. Reggel előveszem, max. mikróban kiolvasztom és kész. Ugyanígy lehet nokedlit is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!