Mi baj történhet ha otthon idul meg a szülés? Valakivel esett meg? Már az agyamra mennek a szüleim.
Semmi! Ez általában így van,ahogy írod. Nagyon ritka,hogy úgy indul meg,hogy már nincs idő kórházba menni.
Nekem a dokim azt mondta,hogy ha elfolyt a magzatvizem, még hajat mosni is lesz időm!:)
Nyugtasd meg a szülőket,hogy lesz bőven annyi idő,hogy eljöjjenek a nagyobbért!
Ne foglalkozz velük.
nekem is volt egy 2,5 évesem, amikor a pici született.
Nálunk szerencsére nem aggodalmaskodta túl senki.
Egy héttel túlhordtam, még akkor is egyedül jártam autóval vizsgálatokra a nagylányommal.
A szülés hajnalban indult be, 3 felé.
Akkor Apa már nem ment be reggel dolgozni.
De végül feleslegesen maradt itthon, mert hajnalban elmúltak a fájások.
Végül mégis elindult dolgozni.
Aztán mégis beindult olyan 13 óra fele.
Akkor szépen hazajött, jött a nagyi is, aki vigyázott a nagylányra.
Mi meg bementünk a kórházba.
Teljesen igazad van.
Ők persze csak aggódnak,de ahoyg te gondolod az rendben van, feltéve ha nem többszáz kilóméterre laknak,mert azért a második szülés lehet elég gyors is.
De ha gond nélkül oda tudnak érni hoyg viyázzanak a nagyobbra akkor nem lehet baj.
Boldog további babavárást és könnyű szülést kívánok!
Sógornőm 5 gyereket szült, és mesélte, hogy amikor a 3-ik jött, olyan hó volt télen, hogy a mentő nem tudott elmenni érte, és mire odaértek a mentősök a kocsival, már kint volt a kislány. Sem a másik 2-nek, sem a lánynak semmi baja, de hogy hogyan csinálta, azt nem tudom. Ennek 17 éve.
Csak azért írom, hogy lehet így is.
ó, mintha csak a saját anyámat hallanám:)
25 hetes vagyok, fiam 19 hónapos, sokat vagyunk egyedül.
van fiad, tudod, hogy nem ugy zajlik, hogy hopp, kipottyan a gyerek :D
en 12 oraig vajudtam, rogton az elso jelekre bementunk a korhazba, most en is itthon vagyok a ket es fel evesemmel (es meg egy jodarabig ketten leszunk), ha erzem az ido, telefonalok, es megnezunk egy meset vagy beszelgetunk mire ideernek. tok felesleges a korhazba berohanni, az elejen ok se tudnak semmit csinalni ugysem
Szia!
Ez sokban függ szerintem, hogy milyen volt az előző szülés is. Nálunk én aggódom, hogy remélem nem otthon kell szülni, pedig, kb. 25 percre lakunk a kórháztól (feltéve, ha nem fogunk ki valamilyen lassú autót, mert nem mindenhol lehet előzgetni). De én így voltam, hogy bőven ráérek, elfolyt a magzatvizem, lezuhanyoztam, hajat mostam, azalatt átjöttek a nagyszülők a nagyfiamhoz,és éppenhogy beértünk a kórházba, és megszületett a kicsi fiam. Elejétől a végéig 1 óra 50 perc volt. És ebből az első fél órában nem is volt fájásom, azért voltam olyan bátor, viszont utána rögtön 4 perces kezdődött, mire beértünk, már 2-3 percesek voltak. Ami jó, csak valószinűleg a mostani szülésem előtt kihagyom a fürdést és hajmosást, ugyanis mindez 1 éve volt, én pedig 9 hét múlva újra szülök (ha nem előbb, mint a többivel.)
Persze azt mondják minden szülés más, de az orvos viszont közölte, hogy mivel a szervezet még emlékszik az előzőre, nagy esélyem van, hogy uilyen gyors (ha nem gyorsabb) lesz a mostani is.
De ez csak a saját esetem, persze, nem biztos, hogy nálad is ez lesz, hiszen nekem nagyon-nagyon hamar lezajlott az egész. Szóval azért nem ijesztgetni akartalak, de nem minden esetre igaz, hogy van bőven idő még fürödni, stb.-re is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!