Mennyivel egyszerűbb/jobb vagy rosszabb az egyetemi élet tanulási és szociális része a koleszokban?
Kolitól is függ. De szerintem koliban baromi nehéz tanulni. A legtöbb kolis ismerősöm a könyvtárba jár tanulni.
Meg azért mégis csak több emberrel kell egy kicsi helyen lakni. Pl. egyik csoporttársam panaszkodott nemrég, hogy a kedves szobatársa hajnali 5-kor felkel tanulni, ami nem is lenne baj, ha csak fogná magát és kimenne a tanulóba, de ő összevissza mászkál, hol bejön, hol kimegy, és persze olyan hangosan csapkodja az ajtót, hogy más biztosan ne tudjon aludni.
Meg hát ugye szintbulik, kolibulik...vagy csak szimplán seggrészegen jön haza a szomszéd vagy a szobatárs...
De az igaz, hogy az infók gyorsabban terjednek, és ha vmi kell, gyorsabban meg tudod szerezni.
Én voltam középiskolában kollégista.
Igaz az nem olyan, mint egyetemi, mert vannak felügyelőtanárok, stb.
De már ott is dönteni kellett, hogy mit akarsz: bulizni vagy tanulni! (vagy kapcsolat, nem és)
Ha bulizol nem tanulsz, de cserébe szociális vagy népszerű, kapcsolatokat tudsz építeni (később jól jöhet munkakeresésnél), vagy tanulsz és akkor még zavarnak is a bulizók, hangoskodók, cserébe nem lébecolsz bsc-n 5-6 évig és hozzáértő szakmai tudásod lesz, nem csak egy semmitmondó papírod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!