Drágább az élet panelban?
A panelban általában távfűtés van, az mindenképpen drágább, mint a többi.
Jelen pillanatban egy 80 nm-es cirkós lakásra fizetünk annyi fűtést, mint a 36 nm-es panelra fizettünk anno...
Hát, nézd, én 21 évig éltem panelban (többen is), egy ideje már régi téglaházban lakom (40 éves ház, nem számít öregnek és karban tartják), de őszintén nagy különbség nincs köztük. Már a fűtésen kívül. Meg mondjuk én azért szeretem jobban a téglát, mert legalább nem a nagy betonkocka, mint a panel :)
De én bírtam a panelt is.
Nekünk a 2,5 szobás lakásra a III emeleten ami 64 m2 13450Ft fűtést fizettünk meleg vízzel együtt ami 4km3.
A közös költség az 2700 Ft van van hideg-meleg víz óra.És átalány díjas gáz ami negyed évente 2670 Ft plusz villany
A többi a luxus TV Internet egyéb.
Nem hinném,hogy drágább,ugyanis egy családi házba mindig van valami,,javítás tető eső csatorna stb. Ja és ha nem akarod ,hogy a szemed kilopják 1-3 nagy termetű kutya.
Ja és a mi házunk panelprogramos!! :) egyedi távfűtéssel(külön óra,hogy mennyi KJ használ valaki) fűtéssel!
hadd válaszoljak: talán, ha nincs lehetőség máshol lakni...
én sem laknék panelban. Egy-két lakó nem fizet, aztán a többit is lekapcsolják a fűtésről. Hogy csak egy okot említsek.
Én családi házban lakom, állandóan viszi a pénzt, és még mindig van bőven mit csinálni az udvaron, kerítésen, de nem érdekel, inkább ez, mint a panel.
Bár valakinek kényelmesebb ott lakni, se fűnyírás, se kerítés-csináltatás, egy csomó pénz megmarad úgy is, hogy a fűtés és/ vagy közös klts kicsit húzósabb.
19:02 vagyok,
Szerintem attól függ melyik városba van az a panel,mert ha valaki nálunk nem fizet fűtést leszerelik és kész,mivel a panelprogram 2 csőrendszeres.
Amúgy ha meg közös költséget nem fizet akkor az ingatlanra terhelik.Nálunk is van egy két emberke aki semmit nem akar fizetni csak lakni :)
6. válaszoló: első vagyok, én a téglában is hallom a szomszédot... az oldalsót is, meg a felsőt is, aki néha egymagában elefántcsordásat játszik.
A penlprogramosok egyébként tényleg sokkal jobbak, nálunk mondjuk nem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!