Drágább az élet panelban?
Én is panelben lakom,de csak 3 emeletes!3. emeleten lakom,állatira meleg van,körbefűt a másik két lakás,ami mellettünk van,plusz felfelé jö a meleg 23-25fok van simán télen,nyitott ablaknál alszom...
Általándíjas meleg-hidegvizünk van(ez közös költségben van benne+kukaszállítás és egyéb díjak-így 26.000ft),gázt 3havonta kell fizetni(2000ft átlagban!).
Ezenfelül áram ami nagyon sok szerintem:7500ft körül :( (9ezer volt majdnem,amíg le nem szedettük a spot lámpák felét)
Elvileg itt jónak számítana a rezsidíj,csak a közösköltség,ami talán magas...
internet,tv-még ezen felül.
Az a probléma,hogy a lakótelepen 96 lakás van,ennek a fele nem fizeti a rezsijét,nem hajtják be náluk(miért is tennék?!),s ezért már harmadjára emelték a közösköltséget.5évvel ezelőtt kereken 20.000 ft volt.
Kedves 8:27-es. Tudom,hogy az én válaszomra reagáltál,ezért válaszolnék arra,amit írsz.Nem mindenki tudja megoldani,hogy hajnalban és késő éjszaka megrakja a kazánt,főleg,ha a szülők sokszor vidéken dolgoznak késő éjjel érnek haza vagy csak másnap és egy nagymamával maradnak otthon a gyerekek,akik még nincsenek 10 évesek a mama pedig elmúlt 70. A hólapátolás szintén ilyen probléma és egyéb ház körüli felújítás.Kert locsolása,kapálása szintén nem szerencsés egy idős embernek,főleg,ha időközben allergiát állapítanak meg nála.Jó az a ropogó tűz és a boltív meg egyebek,de néha az embernek a látvány helyett a praktikum a fontos.A családi ház sem mindig idilli,ha leszakad a csatorna vagy a szép kilátásnak annyi,ha a szemben lévő telekre roncstelepet "szervez" a tulajdonosa,hisz megteheti,az övé.
Nem mindig a lustaság vezérli az embert arra,hogy megszabaduljon egy olyan tehertől,ami sem anyagilag,sem időben nem vállalható teher számára.Én nem ítélem el azokat,akik szeretik a családi házat,de a mi családunknak ez komoly problémát okozott,így számunkra az emeleti lakásba való költözés megváltás volt és jóval kényelmesebb.Amíg nem tudsz minden körülményt és csak romantikusan tudsz gondolkodni,addig nem kell sem burkoltan sem nyíltan leszólni más életvitelét és döntéseit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!