Miért bántják/ítélik el a fiatal anyukákat? (17-22)
Manapság mindenhol azt hallom,hogy," húú képzeld XY még csak 18 éves,de már van egy gyereke stb..." Miért kell bántani a fiatal anyukákat? Szerintem inkább tisztelni, becsülni kellene az ilyen lányokat,amiért nem vetetik el a saját önzőségük miatt a babát,hanem a körülményekhez képest megpróbálják normálisan felnevelni!Én is 18 évesen szültem a lányom,pocakkal érettségiztem. Mindenki győzködött,hogy de fiatal vagy, meg ne csináld,elrontod az életed, meg szenvedni fogsz egész életeden át. Itt vagyok most 22 évesen, én vagyok a világ legboldogabb embere,hogy van egy gyönyörű egészséges kislányom, és egy szerető férjem. Abszolút nem rontottam el az életem. Levelezőn tanulok főiskolán, most hogy nagyobb a lányom, már szórakozni is el tudok menni néha-néha,úgy érzem nem maradtam ki semmiből. Ennek ellenére mindenki rosszalló megjegyzéseket tesz, a városban még 3 év után sokszor pletykálnak rólam.
Főleg miért az olyan nők teszik ezt a leggyakrabban,akik 30-on felül vannak,s nem hogy gyerekük,de még egy normális kapcsolatuk sincs? Tényleg divat lett, hogy 35 után szabad csak szülni,de akkor már muszáj és tök mindegy,hogy kinek?
"Nem kell, hogy annak a gyereknek mindene meglegyen. Sokáig bőven elég neki, ha a szülei szeretik egymást és őt."
13:17
Tényleg nem kell, hogy mindene meglegyen, de csak a szeretet sem elég. Ha éhes, akkor enni kell, ha beteg, akkor gyógyszer kell, ha hideg van, fűteni kell, lakni kell valahol..., és ez mind pénzbe kerül, amit a szülőknek kellene előteremteni, ha már gyereket vállaltak, és 18 évesen még munkahelye sincs, de nem baj, majd a nagyszülők kifizetnek mindent. Szerintem a szülők nyakára szülni felelőtlenség. Meg ilyen fiatalon még nagyon naiv, nincs élettapasztalat, azt hiszi, hogy az ő párja nem olyan, ő nem fog lelépni, majd magára marad a gyerekkel.
Hát nem tom..ÉN csak a barátnőm példájával tudok élni. Terhes lett, elvetélt majd ismét terhes lett és 19évesen anya lett. Kimaradt az egyetemről,a szüleivel lakik, mert bár a baba apjának van munkája, attól még a kicsit nem tudják eltartani. Azóta a kapcsolatunk se ugyanaz, mert még engem a vizsgák vagy a szórakozás köt le, őt az etetés/fürdetés. Tény, hogy tünemény egy gyerek, de elhamarkodott dolog volt részéről.
Továbbvezetve: ki akar majd alkalmazni egy gyerekes pályakezdőt? Mert annak sincs esélye, aki rendelkezik kellő végzettséggel. Sok munkahelyen ha van gyereked, már egyből elutasítanak (hisz ha beteg nem hagyod magára, ha oviba jár el kell hozni, stb. stb). TeHát az ilyen fiatalok mit fognak tenni?
22 éves vagyok, de nem szeretnék még babát. Élvezem, hogy ha úgy gondolom elmegyek sétálni vagy összülök este 10kor a barátaimmal egy pohár borra. Vagy utazok. Egy gyerek mellett lemondással kéne élnem. Ehhez pedig még fiatal vagyok.
15:57
A házatok honnan van, a szülőktől, vagy te teremtetted elő 18 éves korodra? Az apával szerencséd van, 31 évesen már nem gyerek!
Szerintem semmi gond nincs...vagyis véleményem szerint az vesse az első követ aki...
A másik, hogy azért egy 17 és egy 22 éves között különbség van, szerintem...
Én is fiatalon szeretnék anyuka lenni, szóval 3o alatt, legalább 3-at:D
Amúgy szerintem nem elítélendő vagy ilyesmi, de azért jó ha valaki biztos háttért tud adni a picinek. Van aki 18 évesen jó anya, van aki 3o évesen hülye hozza.
De én pl. nem nagyon tudnám bevállalni 2o éves fejjel a babát egy orvosis pár és egy nappali egyetem mellé. Úgyhogy kivárunk míg optimális lesz rá az idő...
Az más lenne ha lenne egy 25-26 éves párom akinek biztos állása van. Abban az esetben nem gondolkodnék én sem ha becsúszna...de így azért fognám a fejemet, hogy merre tovább...:-S
2o-L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!