Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért bántják/ítélik el a...

Miért bántják/ítélik el a fiatal anyukákat? (17-22)

Figyelt kérdés

Manapság mindenhol azt hallom,hogy," húú képzeld XY még csak 18 éves,de már van egy gyereke stb..." Miért kell bántani a fiatal anyukákat? Szerintem inkább tisztelni, becsülni kellene az ilyen lányokat,amiért nem vetetik el a saját önzőségük miatt a babát,hanem a körülményekhez képest megpróbálják normálisan felnevelni!Én is 18 évesen szültem a lányom,pocakkal érettségiztem. Mindenki győzködött,hogy de fiatal vagy, meg ne csináld,elrontod az életed, meg szenvedni fogsz egész életeden át. Itt vagyok most 22 évesen, én vagyok a világ legboldogabb embere,hogy van egy gyönyörű egészséges kislányom, és egy szerető férjem. Abszolút nem rontottam el az életem. Levelezőn tanulok főiskolán, most hogy nagyobb a lányom, már szórakozni is el tudok menni néha-néha,úgy érzem nem maradtam ki semmiből. Ennek ellenére mindenki rosszalló megjegyzéseket tesz, a városban még 3 év után sokszor pletykálnak rólam.

Főleg miért az olyan nők teszik ezt a leggyakrabban,akik 30-on felül vannak,s nem hogy gyerekük,de még egy normális kapcsolatuk sincs? Tényleg divat lett, hogy 35 után szabad csak szülni,de akkor már muszáj és tök mindegy,hogy kinek?

2011. febr. 4. 13:02
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
69%
A fiatalkori szülést én akkor ítélem el, ha rossz légkörű családba (ami nem szegényt jelenet) és könnyelműen szülnek, úgy, hogy senki nem a gyereket akarja, inkább csak úgy alakult, hogy lett a felelőtlenség miatt. Vannak nők, akik meg vannak őrölve a gyerekért, szerintem azoknak muszáj szülniük, különben boldogtalanok lesznek. Aki egy fiatal és boldog anyát elítél, az egyszerűen csak irigy és rosszindulatú. Nem kell, hogy annak a gyereknek mindene meglegyen. Sokáig bőven elég neki, ha a szülei szeretik egymást és őt. A többi meg közben meglesz.
2011. febr. 4. 13:17
 12/33 anonim ***** válasza:
55%

azért, mert a fiatal anyukák felelőtlenek. Nem figyelnek és teherbe esnek, aztán elvetetni már nem akarják. Egy 17-22 éves lány nincs kész az anyaságra szellemileg. Nincs élettapasztalata. Nem tudja milyen az, amiokr el kell tartania magát (főleg még egy gyereket is). Nincs hivatali ügyek, főzés, társasági dolgok, stb tapasztalata. Rá van szorulva szülői segítségre mind anyagilag, mind egyéb téren. Aztán néhány év múlva rájön, hogy alig élt, elkezdi hiányolni a fiatalságát, bulikat, stb és kilép a házasságból, vagy a kapcsolatból élmények hajszolása miatt.

Persze ez nem mindenkire igaz, de szerintem többségre igen.

várom a lepontozásokat.

üdv

2011. febr. 4. 13:18
 13/33 anonim ***** válasza:
71%
Szia. Én nem bántanék senkit, de biztos "megjegyezném", hogy furcsállom a dolgot, és akkor lehet, hogy bántásnak venné, lehet, hogy te is azt vetted bántásnak, amit nem annak szántak! Én biztosan nem szülnék 30 éves korom előtt (most 20 vagyok), én tényleg úgy érezném, hogy elrontom az életemet, hogyha fiatalon anya leszek. Mert akkor már a gyerek az első, és nem te magad.Én egyelőre nem tudnék és nem is szeretnék lemondani arról, hogy én legyek az első saját magamnak. Ki kell még kupálódnom :D
2011. febr. 4. 13:19
 14/33 anonim ***** válasza:
94%

Bántani nem kell őket, de azért ebben a korban (legalábbis a 17, 18...), nem feltétlenül a konkrét tervezés eredménye a baba, hanem hopsz, becsúszott. És sajnos kevés a pozitív példa. Nem feltétlenül lesz sokáig a lánnyal a gyerek apja, a végén magára marad gyerekkel fiatalon, ami valljuk be, nem valami nyerő helyzet.

Nekem sem tetszik, hogy lassan már 40 évesen normális szülni, én is szeretnék 24-26 éves koromra anya lenni, mert azt látom ideálisnak, nem a 35-öt.

Igazán nem az a gond a gyerekvállalással, hogy hány évesen történik, hanem hogy már ott tartunk, ha egy 26 éves nő teherbe esik, az is csak úgy becsúszik, nem is tervezetten, és még idősebb, netán házas embereknek is így lesz gyerekük, nem pedig tudatosan.

Azt is szokták mondani, aki az ideális életkörülményekre vár a gyerek vállalásához, annak sosem lesz gyermeke...

21L

2011. febr. 4. 13:23
 15/33 anonim ***** válasza:
56%
ismim alig töltötte be a 18at, mikor megszületett az gyermeke. ebből következik, hogy már 17évesen terhes volt. speciel én nem gondoltam semmi rosszat rola, hiszen a gyerek apjával már rég együtt voltak már akkor. de tudok nem 1 olyan emberről, akik megszolták érte.
2011. febr. 4. 13:24
 16/33 anonim ***** válasza:
53%

Nekem személy szerint nem azzal van bajom, ha valaki fiatalon szül, hanem azzal, hogy nincsenek biztosítva a megfelelő körülmények.

Legyen egy kis lakás, autó és egy stabil , lehetőleg nem túl rosszul fizető állással rendelkező férj és jöhet a baba, de én ez előtt felelőtlenségnek tartom.

Persze kivétel az, ahol a (nagy)szülő pénzcsap.

2011. febr. 4. 13:27
 17/33 anonim ***** válasza:
65%

13:27:

Hát ha ezt a sok dolgot megvárod, mire előteremtitek, akkor kb. elmúlton 40. :) Bocsi, de a mai világban saját lakás, autó, jól fizető állás már vágyálom...

2011. febr. 4. 13:29
 18/33 anonim ***** válasza:
36%

ás akkor szüljem bele albérlet? hordjam a hátamon buszon és tartsam el a minimálbér után 36e Ft (?) gyesből?

nem mindenki ilyen bátor ...

2011. febr. 4. 13:35
 19/33 anonim ***** válasza:
53%

Miért lennének felelőtlenek akik 20 körül szülnek? Ebben a korban már olyan foglalkozással is rendelkeznek sokan, ahol emberekkel dolgoznak, értük vállalják a felelősséget, például a tűzoltók, rendőrök. Nem lenne képes egy olyan ember gyereket nevelni, aki más emberekért képes felelősséget vállalni?

Anyukám 21 évesen lett terhes velem, a legjobb anya a világon, soha nem volt felelőtlen. Ebben a korban egészséges szülni (20-as évek). Szóval nekem minden tiszteletem a fiatal (NEM KAMASZ!,de rajtuk sem ítélkezem) anyukáké és méginkább a fiatal apukáké, belőlük még kevesebb van, pedig iszonyú jó dolog,hogy én 21 vagyok most, apu pedig még csak 44 :)

2011. febr. 4. 13:36
 20/33 anonim ***** válasza:
45%

Ne felejtsétek el, hogy elvileg 16 év alatt a szeretkezés sem engedett. Ehhez képest 17 évesen anyának lenni, hát nem tudom.

Meg azt is tartsátok szem előtt, hogy általános esetben egy 18 éves lány az még iskolába jár. Tehát egy diák. (mondhatnánk, hogy gyerek)

2011. febr. 4. 13:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!