Segítik valamivel a fiatal anyukákat? (többi lent)
Nekem megszűnt a cég a szülés előtt 3hónappal, így nem kaphattam tgyást, gyedet, csak gyest és családit.
Főiskolásként volt biztosításom, annyi, hogy ingyenesen vehettem igénybe a terhesgondozást.
Az állambácsi csak a szülés után ad pénzt, egyszeri 50-60ezre az anyasági, és 25800ft gyes+12500ft csp a havi ellátmánya a munka nélkül szülőknek. Slussz.
Én most két gyerek után kapok 2*14500ft cspt és 25800ft gyest 6hónapos és 25hónapos gyerekek után.
Ahogy az elöttem lévők is írták, Gyes+családi pótlék.
Miért segítenék őket pluszban? Van óvszer meg stb.. aki nem tud felnevelni egy gyereket az ne szüljön, nekem ez a véleményem.
Én már 2 éve dolgozom, most álltunk neki a babaprojektnek, mire megszületik simán kapni fogom a Gyed-et. Én gondoltam erre is.
Más is gondoljon erre.
Miért nem azt jutalmazzák aki ésszerűen vállalt babát?
Miért kéne azt "jutalmazni" aki csak szül a nagyvilágba?
Ezzel nem téged akartalak bántani, ne érts félre, csak nem értem, hogy miért is kéne nekik plusz támogatás?!
Azt már leírták előttem, hogy mire lenne jogosult egy nő ilyen helyzetben.
Nyugodtan le lehet pontozni, de szerintem ennyi éppen elég is. Sőt! Miért akarnak olyanok a közösből részesülni, akik előtte semmit nem tettek bele a kalapba? Ezért tartunk ott ahol tarunk, mert sokan csak tartják a markukat ahelyett, hogy dolgoznának.
köszönöm az eddigi válaszokat!
Azt én sem tartom tisztességesnek ha valaki csak azért csinál gyereket hogy arra kapjon pénzt.de sajnos vannak ilyen emberek!
Ugyanannyira segítik a fiatal anyákat, mint az időseket, ha egyik sem dolgozott még. Viszonylag normális pénzt annak adnak (persze ez relatív, mert a gyed se óriási összeg) aki dolgozott.
Viszont a fiatalokat segítik annyiban, hogy nekik nem kell 365 napot dolgozniuk egyetem után ha babát akarnak, mert az egyetem idejéből 180 napot beszámítanak. Vagyis ha valaki fiatal anyuka akar lenni, akkor kap segítséget, csak annyi a feltétele, hogy valamennyit azért dolgozzon is.
És sajnos nagyon sokan vannak, akik gyesre szülnek, aztán meg kilincselnek különböző segélyekért:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!