Fiatal anyàk! Azòta amiòta megszületett a kicsi fiam nem jò egyàltalàn az "együttlèt" a fèrjemmel. Volt vagy van vki ilyen helyzetben? Hogyan oldottàtok meg a dolgot?
Dettó! Ugyanilyen helyzetben vagyok én is. :(((
Én is parázok, hogy vmi gáz van velem.
Nálam ilyen szerencsére nem volt.
20/N 2 éves kislány anyukája.
Én a sexet kívánom és a férjemet is, de a sajnos teljesen érzéketlen lett a hüvelyem.
Elötte sem volt hüvelyi orgazmusom, de élveztem és jól esett, de most érzéketlen :S
Nagyon szétrepedtem amikor a babám kibújt és a csiklómban is volt varrás, így már az sem a régi :S
attól tartok, hogy a 2. baba után már semmit nem fogok érezni ne adja Isten meg fájni is fog :(
Nem bánnam ha császároznak!
Sajnos én is ebben a helyzetben vagyok.
Már 2 gyerekem van. Az elsőt is sokáig szoptattam, a második most másfél éves és még szopizik (már leszoktatnám), és úgy tudom a szoptatással olyan hormonok termelődnek ami csökkenti a libidót (szexuális vágyat), valamint hüvelyszárasságot okoz. Részben erre fogom a problémám okát. Nálam azért a síkosító használata valamivel élvezetesebbé tette az együttléteket, de sajnos a vágyfokozásban ez nem segít.
Szerintem szülés után természetes, hogy sok minden átrendeződik bennünk. Gondoljatok bele, eleinte nagyon sokat öleljük, simogatjuk a kisbabánkat, minden nap hosszú ideig testi kontaktusban vagyunk vele, mivel ez a babának és az anyának is természet adta igénye, meg hát a baba táplálása miatt életfontosságú is. Ez is egy fajta testi intimitás, csak anya és gyermeke között. Szerintem ez a meghitt közelség a babával az oka, hogy sok anyának a férjjel való testi érintkezés valahogy már nem fér bele a képbe. Ez elfogadható érv kb. a szülés utáni első 6-8 hónapban, de azt mondják utána azért már meg kellene indulnia valamiféle változásnak a nőben. Az pedig, hogy 1-2-3 évig sincs meg a vágy, már tényleg nem normális. Én is keresem a megoldást, elsősorban magamban próbálom helyrerakni a dolgokat. A férjem szerencsére elég türelmes és toleráns, persze azért ő is szokott panaszkodni, hogy gyakoribb együttlétekre vágyna, de nem bántóan mondja.
A fentieken kívül további okok még nálam, hogy parázok közben, hogy felébred a gyerek, és ránk nyit, valamint az is, hogy sokszor olyan fáradt vagyok, még szex közben is el tudnék aludni :(
Találtam két cikket, és két videót a témában, amiket szerintem érdemes elolvasni, megnézni annak aki érintett a problémában:
1. cikk (Soma tanácsai): [link]
2. cikk:
Videók (Dr. Erős Erika szexuálpszichológus tanácsai):
Érdemes orvoshoz fordulni, el tudom képzelni, hogy a terhesség + szülés jó kis hormon kavarodást okozott nálatok! Ne aggódjatok és ne legyen ez "ciki" téma, mert a férfiaknak se véges a tűrő képességük ilyen téren!
A fogamzásgátló is okozhat ilyen problémákat, mert hormonális, felboríthatja a szervezet megszokott rendjét!
Hát én teljesen prűd lettem.
Már a férjem látványa is zavarba hoz, nehogy hozzáérjek.
5hónapja született a második kicsi. A fogamzásgátlásra nem nagyon kell gondolni, mert nincs mit gátolni.
Egyszerűen kiráz a hideg, hogy megint, és...
E van:S
24évesen 2gyerek után "apáca" lettem... majd kilábalok belőle remélem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!