Mit lehet ilyen esetben tenni? Van egy ismerősöm a leányzó (16) a barátja, élettársa 18 éves. Másfél éve megszületett a közös kisfiuk.Most 1,5 éves. A gond,hogy a gyámügyesek,el akarják venni az ikreket,mert hogy fiatal az anyuka.
Sziasztok. Nem tudom jó helyre irok,de nem tudtam jobb helyre,mivel babákról van szó!
Van egy ismerősöm a leányzó (16) a barát vagyis már élettársa 18 éves. Másfél éve megszületett a közös kisfiuk.Most 1,5 éves. Most nyáron,azaz augusztusban ismét született baba,de azok már ikrek lettek,kettő kislány.Ők lassan 3hónaposak lesznek. Az apuka ellen meg valamit inditanak,mert hogy kiskorú megrontás volt.Mert 14 vagy 15 évesen lett elsőnek terhes.Most a lány,ott lakik a fiunál és a szüleinél.Most arra lennék kiváncsi hogy ilyen esetben ez hogy működik? Most akarnak házat venni,külön költözni.De most kérdezem én,hogy amikor a kisfiu megszületett,azt miért nem vették el? Miért pont az ikreket akarják? Annyira szeretnék nekik segiteni,de nem tudok.Én nem rég veszitettem el a terhességem,és rosszul esik látni,hogy két pici lány miket él meg,vagy fog megélni.Mit lehetne ilyenkor csinálni? Én 21éves vagyok.Mondtak olyat is hogy ugy próbálják megoldani,hogy a fiu szülei lesznek a kicsik gyámja.De az apa miért nem lehet? Hisz már 18.
Úr isten,micsoda felelőtlenek az ismerőseid.
14 évesen gyereket vállalni?Aztán meg még kettőt?Legalább anyagilag jó körülményeik vannak?Milyen szülei vannak a lánynak?A szüleik nem tudnak nekik segíteni?Azt elhiszem,hogy rossz látni az ártatlan kisgyerekeket,ha nincsenek jó körülményeik.De könyörgöm,miért kellett gyerek fejjel gyerekeket vállalni?Nem gondolom,hogy a fiú a 18 évével már felelős komoly családapa lehetne,aki normális körülményeket,otthont,tud teremteni a családjának.Hihetetlen mik vannak.Biztos okkal szól bele a gyámügy az életükbe.Azért én nagyon sajnálom őket,mert korán elrontották az életüket,főleg a kislány.
Nehéz ügy. Szerintem nem az a fontos hogy mit csináltak rosszul hanem hogy most mi a legfontosabb a gyerekeknek. Én azt mondom hogy a piciknek a szüleinél az anyuknál lenne a helyük. Több ismerösöm van a 15 évesen illetve 16 évsen szült. Nem rosszabb anya mint aki 20 21 évesen szült. Az anyai ösztön bennük is meglehet, persze tapasztalatlanok, gyerekek még ő maguk is, de én is az voltam 21 évesen is. Az fontos hogy van-e felnőtt segítség, tanács. Egyáltalán nem biztos hogy teljesen idegen nevelőszülöknél jobb helyen lennének. Ha összeházasodnának nem vonatkoznának rájuk más törvények? A gyámügy valószinüleg azért nem indított eddig eljárást a fiú ellen mert még ő is kiskorú lehetett eddig.
Azt tudom tanácsolni hogy a gyámüggyel együtt kell müködni vagy legalább úgy tenni és közösen megoldást taláni a helyzetre. Ha a nagyszülök lennének a gyámuk az sem olyan rossz megoldás szerintem, mert akkor legalább együtt maradhatnának mindegy hogy mi áll a papiron az a lényeg hogy együtt lehesenek. Persze ehez megfelelő körülmények is kellenek a nagy szülök és a szülök részéről is. Ha az apuka eljár bulizni csajozni már régen rossz.
Még azzal tudnál nekik segíteni hogy elmagyarázod a barátnődnek hogy egyenlőre nem kéne több babát bevállalnia inkább szedjen gyógyszert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!