Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Segítik valamivel a fiatal...

Segítik valamivel a fiatal anyukákat? (többi lent)

Figyelt kérdés
Mennyit kapnak azok a nők segélynek akik teherbe estek de még nem dolgoztak? Ha még nem volt állása a nőnek és terhes, kap valami segélyt a gyerekre és mennyit,ha kap is?nem vagyok terhes és nem is tervezek még babát csak kíváncsi vagyok arra hogy ilyenkor hogy segítik azokat a nőket akik korán estek teherbe és még nem volt munkájuk.kérem értelmes és normális válaszokat kérnék.előre is köszönöm!
2011. aug. 17. 11:45
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Ezek szerint az óvodáztatási támogatás,a gyermekvédelmi és a lakásfenntartási támogatás nem segítség?

Ezeket valóban jóformán csak azok igénylik/kapják meg akik segélyre szülnek,de van itt is kivétel!

2011. aug. 17. 13:03
 12/15 anonim ***** válasza:

Gyes (28ezer)+

családi pótlék(12ezer)+

anyasági egyetlen alkalommal (60ezer) +

babakötvény (40ezer, egy alkalommal, de önkormányzat kiegészíthet ill. ha sérült akkor 7,14éves korában is kap ennyit) +

a gyermek születést követően védőnő, gyermekorvos (kötelező védőoltások, tanácsadás) +

valamelyik szervezet babacsomagot is ad a baba 1,3,6,12,18 hós korában

2011. aug. 17. 13:26
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

A babakötvényt és a gyerekorvost azt ne keverjük ide. A gyerekorvos az a gyermeknek van, nem a szülőnek. Attól mert majd a gyermek 14évesen is ingyen megy a dokihoz, attól még a munkakerülő szülőnek nem lesz ingyenes a felnőtt doki. A védőnő is azért van, hogy a gyermek egészséges fejlődést biztosíthassa, tanáccsal figyelmeztetéssekkel, esetleg más hatóságok bevonásával. A védőoltások mindenkinek kötelezőek, itt Mo-n. ha fejre állsz akkor is. Azért, hogy azon betegségek amik elvehetik egy ártatlan gyermek életét azok eltűnjenek. Ezek nem a szülőkért vannak hanem a gyermekekért, és gondolom senki se gondolja, hogy majd dolgoznia kéne egy kétévesnek, egy 5évesnek... Azért mert a szülő hű de happy majd kapok a gyerekért alapon él, a gyereken miért kéne csattania az ostornak?

A babakötvény felett se rendelkezik a szülő, azt majd a gyermek veszi fel 18évesen, és elkölti, addig csak van, nem mehet el semerre. Annyi, hogy kapta a gyermek az állambácsitól, a szülő meg vagy tesz hozzá vagy le se xrja. Ez is a gyermeké. Nem a miénk szülőké. Persze egy félév tandíja, vagy a kaució az albira az összege majd. De azok akik már vágják a centit, hogy leteljen a 18év, azoknak a gyerekei nem is koptatják majd a főiskola padjait(max takarítóként), akik meg munka előtt lebabáztak, és normálisan gondolkodnak amúgy is segítenék a gyermeküket, amennyire az erejükből kitelik.

Ami a szülőnek segély az a gyes+csp+egyszer az anyasági. Az egyéb fakultatív támogatásokat meg akinek kéne nem tudja igényelni, mert találnak vmit amiért nem, akinek meg nem kell az megkapja. Óvoda kezdési támogatás? nem is hallottam róla, ingyen tankönyv, gyermekvédelmi támogatás dettó itt olvasok róla, pedig egyedülálló anya nevelt hol volt munkája hol nem, egy jó ideig próbaidő utolsó napján elmondták neki, h pápá, megint munka után kajtatás, megint... lakhatási támogatás az mi a szösz? A védett fogyasztókba se tudnék jelentkezni(elmű küldött ilyen tájékoztatót nekünk, és olyan feltételek kellenének hozzá, hogy hühűűű) nem is akarok, mert annyit nem is ér, hogy hazudjak érte...

2011. aug. 17. 14:05
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

A babacsomagokban meg az az egy egy filter tea, nagy motiváció, azt se tudom hol van a 4hónapos hippes kuponom. És nem is érdekel mi van benne.(már le is késtem)

Egyedül a kórházit kaptam meg, abból is a gondozási kiskönyv érdekelt.

2011. aug. 17. 14:07
 15/15 anonim ***** válasza:
ha nem dolgoztál szülés előtt, akkor gyesre + családira vagy jogosult+ szülés után egyszeri anyasági támogatást kapsz.
2011. aug. 17. 14:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!