Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért bántják/ítélik el a...

Miért bántják/ítélik el a fiatal anyukákat? (17-22)

Figyelt kérdés

Manapság mindenhol azt hallom,hogy," húú képzeld XY még csak 18 éves,de már van egy gyereke stb..." Miért kell bántani a fiatal anyukákat? Szerintem inkább tisztelni, becsülni kellene az ilyen lányokat,amiért nem vetetik el a saját önzőségük miatt a babát,hanem a körülményekhez képest megpróbálják normálisan felnevelni!Én is 18 évesen szültem a lányom,pocakkal érettségiztem. Mindenki győzködött,hogy de fiatal vagy, meg ne csináld,elrontod az életed, meg szenvedni fogsz egész életeden át. Itt vagyok most 22 évesen, én vagyok a világ legboldogabb embere,hogy van egy gyönyörű egészséges kislányom, és egy szerető férjem. Abszolút nem rontottam el az életem. Levelezőn tanulok főiskolán, most hogy nagyobb a lányom, már szórakozni is el tudok menni néha-néha,úgy érzem nem maradtam ki semmiből. Ennek ellenére mindenki rosszalló megjegyzéseket tesz, a városban még 3 év után sokszor pletykálnak rólam.

Főleg miért az olyan nők teszik ezt a leggyakrabban,akik 30-on felül vannak,s nem hogy gyerekük,de még egy normális kapcsolatuk sincs? Tényleg divat lett, hogy 35 után szabad csak szülni,de akkor már muszáj és tök mindegy,hogy kinek?

2011. febr. 4. 13:02
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
76%
Én 20 éves vagyok 29 hetes terhes és külföldön élünk párommal!Nem érdekel ki milyen megjegyzéseket tesz hogy elcseszem az életem és hasonlók mert még meg sincs a babám de már most annyira szeretem hogy néha el tudnám magam sirni!És engem is fiatalon szült anyukám és nagyon jól kijövünk volt olyan osztálytársam akit 36 évesen szült az anyja és alig vannak voltak beszélő viszonyban!És tudom hogy nem fogom megbánni mert ő és a párom a mindenem!Akik meg elitélik azoknak nem érdekel a véleménye
2011. febr. 4. 13:07
 2/33 anonim ***** válasza:
77%

Nem divat 35 körül szülni hanem kénszer álltalában olyan idősen képes egy pár biztonságban felnevelni mindent megadni a gyereküknek.

Ha ti olyan fiatalon mindenel rendelkeztek be kell látni egyedi eset vagytok a legtöbb ilyen fiatal pár nem készült fel a gyerek nevelésre szülők támogatása nélkül nagyon nehéz helyzetben lennének.

2011. febr. 4. 13:08
 3/33 anonim ***** válasza:
60%

én is teljes mértékben egyetértek veled.

az én környezetemben is van olyan,aki még az érettségi előtt lett terhes,és nagyon boldogan neveli a babát a párjával.

sajnos olyat is ismerek aki 16-17 évesen lett terhes de egyáltalán nem érez felelősséget,bulizik pasizik stb.

én 18 leszek egy hónap múlva a barátom 33.neki már van két lánya az előző házasságából és imádja őket.nagyon jól működő kapcsolatunk van szeretjük egymást,és nem okozna gondot,ha terhes lennék.hamar szeretnénk kisbabát nem érdekel kinek mi a véleménye.

2011. febr. 4. 13:08
 4/33 anonim ***** válasza:
66%
Ugyan így látom a dolgokat mint Te. Csak sokan elfelejtik,hogy nem kellene összekeverni az olyan lányokat akik tudnak normális életet biztosítani a gyermeküknek,é az olyanokat akik(nem akarok nemzetiségekre utalni) épp,hogy kikerülnek az általánosból már férjhez adják,és szül tíz gyereket.Szóval legalább is itt így van.De nem egy olyan 17-18 éves anyukát ismerek akik hozzád hasonlóan gyönyörűen felnevelték a gyermeküket.Olvastam is,hogy ha kevesebb a kor külömbség a gyerek,és az anyja közt ,sokkal jobban kijönnek késöbb egymással. Nem kellene állandóan azzala dumával jönni,hogy "túl fiaal vagy még ehhez" stb.Ez nem a kortól függ,hanem az érettségtől,mint sok minden más is.
2011. febr. 4. 13:09
 5/33 anonim ***** válasza:
70%
én így 21 évesen is simán szülnék, ha 1. lenne párom, 2. lenne egy jó munkahelyem, és megtudnám teremteni mindazt, ami kell. de mivel egyik sincs, így sajna gyerek se lesz. namajd egyszer talán. és gratulálok, hogy ilyen jól megvagytok a férjeddel és a picivel:) a megjegyzésekre meg tegyél magasról, ne foglalkozz velük..
2011. febr. 4. 13:11
 6/33 anonim ***** válasza:
59%

Ne törődj vele, én például irigyellek!

Egy idősek vagyunk, és én is nagyon szeretnék már babát, de nálunk sajnos még nem lehetséges. De szeretnék fiatal anyuka lenni, úgyhogy 2 évnél tovább nem szeretnék már várni.

Fel a fejjel, a rosszalló pletykásokkal meg ne foglalkozz!;)

2011. febr. 4. 13:11
 7/33 A kérdező kommentje:

13:08

Tévedsz,nekünk sem volt meg mindenünk. Én 22 hetesen érettségiztem, a párom akkor kezdett el dolgozni,mint pályakezdő közgazdász. Annyi segítségünk volt, hogy a nagymamám egyedül lakott egy 3 szobás házba,s hozzá költözhettünk. Mondhatni semmink nem volt a férjem akkori 85.000 forintos fizetésén kívül.

2011. febr. 4. 13:12
 8/33 anonim ***** válasza:
87%
Már a kérdésedben benne van a válsz, azért mert olyan gyerekes dolgokkal foglalkoznak, hogy mit szólnak az emberek, egy 30 körüli már tudja, mert megélte, hogy nem számít a külvilág, csak a családod és a közeli barátok. Itt nem a baba a lényeg, hanem az, hogy érett vagy rá vagy sem, van aki csak 30 felé érzi úgy, hogy itt az ideje a családalapításnak,őket sem kell elítélni, de a fiatalokat sem. Mindenki a saját életét éli,saját magadnak kell elszámolnod, nem másnak.
2011. febr. 4. 13:13
 9/33 anonim ***** válasza:
57%

Szia! Nagyon ugyes vagy.

En 30 evesen szultem a fiam. Igy utolag mar banom (nem ot, hanem az eletkort). Kicsit begyepesedettnek erzem magam. Kozel sem vagyok olyan rugalmas, mint 20 evesen. Akkoriban sokkal tobb energiam volt, es nagyon lelkesedtem mindenert.

Ha ujrakezdhetnem az eletem 20 eves koromban szulnek.

2011. febr. 4. 13:13
 10/33 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat mindenkinek,örülök,hogy így látjátok.
2011. febr. 4. 13:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!