A vezetékneves kérdések hatására : Neked tetszik a vezetékneved?
Nem szeretem. Egy hangszer neve a vezetéknevem + s, sokszor volt már a vezetéknevem poénok tárgya, és semmi újat nem tudnak kitalálni az emberek. Amúgy sem szeretem, pl. külföldön sehol sem tudják egyrészt kiolvasni sem, de kimondani sem, általában úgy ejtik, hogy én magam sem ismerek rá.
Ettől függetlenül nem szeretnék rajta feltétlenül változtatni. Magyarországon tök normális vezetéknévnek számít, ezzel nincs baj. Ha férjhez megyek, akkor sem akarom megváltoztatni, kivéve, ha tényleg úgy alakul az életem, hogy külföldön fogok lakni (nagyjából véglegesen), ha ott megyek férjhez, akkor lehet, hogy felveszem a férjem nevét, hogy könnyebben ki tudják mondani a nevem, mert tényleg bosszantó, hogy képtelenség pl. egy angol anyanyelvű számára ezt a nevet kiejteni.
tulajdonképpen semmi bajom nincs vele. azokkal van bajom, akik nem bírják leírni, vagy mintha direkt félreolvasnák.
nem írom le, csak annyit mondok, h lengyel hangzású.
kb 2-3 ember viseli még rajtam kívül ezt a névösszetételt, még örülök is neki.
Én szeretem, büszke vagyok a vezetéknevemre :)
Mindig kérdezik, hogy i-vel vagy y-nal írom, és ezt mindig sértésnek veszem :D :D
Természetesen y-nal, nemesi származásra utalva :D :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!