A vezetékneves kérdések hatására : Neked tetszik a vezetékneved?
Kedves Emerencia!
Nekem ez a második nevem... Hagyomány a családban, már régóta. :)Ezidáig nem hallottam még mástól, örülök neked! :)
Egyébként elégedett vagyok a vezetéknevemmel.
Szeretem, mert ritka és nem hosszú. A keresztnevem is ritka, és per pillanat csak 1 van belőlem. :-)
Csak azért nem bomolok a vezetéknevemért teljesen, mert apám elhagyott minket, és az ő neve...
Ezenkívül hivatalokban mindig meg kell ismételnem, mert bár egyszerű, de mivel sokan nem hallottak még ilyen nevet, midig visszakérdeznek, hogy biztos jól értették-e. De ez nem zavar. Bár tény, ha Szabó/Nagy/Varga/stb lennék, akkor nem kérdeznének vissza. :-))
én vagyok a lengyeles. nah, engem meg az y borít ki, mivel a vége i betű, de a sok okos azt hiszi, h azért mert ilyen hülye hangzása van, akkor csakis y lehet a vége.
na meg van benne egy v betű is középtájt. azt meg feszt w-nek írják.
Örülök neki, hogy neked is Emerencia a neved (még ha csak a második is). :) Én se sűrűn hallottam eddig mástól.
Egyébként ez az y végződés vicces, mivel az én vezetéknevem vége -nyi, volt hogy megkérdezték aputól hivatalos helyen, hogy i-vel vagy y-nal írja? Hát érdekes lenne két y-nal a végén :)
Sokáig úgy gondoltam, hogy elég romás a vezetéknevem annak ellenére, hogy egy db roma sincs a rokonságban. Viszont mióta az iwiw-en körülnéztem, megnéztem a többi ilyen vnevű emberkéket, azóta már kivertem a fejemből, hogy romanév lenne. ( félreértés ne essék, ha arra jutottam volna, hogy valóban romanév, az sem zavart volna )
Egyébként mióta édesapám nem él, főleg azóta büszkén viselem a nevét.
Annyi gondom van csak vele, hogy van benne olyan betű, aminek a kimondásával van egy kis gondom.:)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!