Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A vezetékneves kérdések...

A vezetékneves kérdések hatására : Neked tetszik a vezetékneved?

Figyelt kérdés
Esetleg le is írhatod, hogy mi az, de nem fontos. Csak hogy milyen típusú, mennyire vagy megelégedve vele, ilyesmi...úgyis mindig csak a keresztneveket boncolgatják.
2011. febr. 1. 20:00
1 2 3 4 5 6
 21/60 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :) Én úgy vagyok a sajátommal, hogy nem tetszik, mások szerint viszont szép. Mostanra már megszoktam :) Az volt a bajom vele, hogy túl különleges. Nem bonyolult, csak ritka, senkit nem ismerek a családomon kívül ilyen névvel.
2011. febr. 1. 20:21
 22/60 anonim ***** válasza:

Kedves Emerencia!

Nekem ez a második nevem... Hagyomány a családban, már régóta. :)Ezidáig nem hallottam még mástól, örülök neked! :)

Egyébként elégedett vagyok a vezetéknevemmel.

2011. febr. 1. 20:21
 23/60 anonim ***** válasza:
65%

Szeretem, mert ritka és nem hosszú. A keresztnevem is ritka, és per pillanat csak 1 van belőlem. :-)

Csak azért nem bomolok a vezetéknevemért teljesen, mert apám elhagyott minket, és az ő neve...

Ezenkívül hivatalokban mindig meg kell ismételnem, mert bár egyszerű, de mivel sokan nem hallottak még ilyen nevet, midig visszakérdeznek, hogy biztos jól értették-e. De ez nem zavar. Bár tény, ha Szabó/Nagy/Varga/stb lennék, akkor nem kérdeznének vissza. :-))

2011. febr. 1. 20:24
 24/60 anonim ***** válasza:
65%

én vagyok a lengyeles. nah, engem meg az y borít ki, mivel a vége i betű, de a sok okos azt hiszi, h azért mert ilyen hülye hangzása van, akkor csakis y lehet a vége.

na meg van benne egy v betű is középtájt. azt meg feszt w-nek írják.

2011. febr. 1. 20:25
 25/60 anonim ***** válasza:
66%
Ki nem állhatom! Kiskorom óta azzal jönnek, hogy csak nem a rokona vagyok a ...-nak? És akkor újra és újra elmagyarázhatom, hogy de igen, a rokona vagyok, de nem ismerjük egymást, stb. Mostanában már tényleg csak letudom annyival, hogy nem. Mindig is arról álmodoztam, hogyha férjhez megyek, elhagyhatom végre a vezetéknevemet, erre a párom Csizmadia -.- Ezt talán inkább mégse veszem fel :D
 26/60 anonim ***** válasza:

Örülök neki, hogy neked is Emerencia a neved (még ha csak a második is). :) Én se sűrűn hallottam eddig mástól.

Egyébként ez az y végződés vicces, mivel az én vezetéknevem vége -nyi, volt hogy megkérdezték aputól hivatalos helyen, hogy i-vel vagy y-nal írja? Hát érdekes lenne két y-nal a végén :)

27/60 anonim ***** válasza:
én Szatmári vagyok
 28/60 anonim ***** válasza:

Sokáig úgy gondoltam, hogy elég romás a vezetéknevem annak ellenére, hogy egy db roma sincs a rokonságban. Viszont mióta az iwiw-en körülnéztem, megnéztem a többi ilyen vnevű emberkéket, azóta már kivertem a fejemből, hogy romanév lenne. ( félreértés ne essék, ha arra jutottam volna, hogy valóban romanév, az sem zavart volna )

Egyébként mióta édesapám nem él, főleg azóta büszkén viselem a nevét.

Annyi gondom van csak vele, hogy van benne olyan betű, aminek a kimondásával van egy kis gondom.:)

2011. febr. 1. 20:30
 29/60 anonim ***** válasza:
Én nagyon szeretem a sajátomat. (Murányi egyébként)
2011. febr. 1. 20:30
 30/60 anonim ***** válasza:
egy férfinév a vezetéknevem. nem annyira szeretem mert a keresztnevemmel együtt kimondva elég nehezen értik meg elsőre, gyakran meg kell ismételnem. de ez van. :)
2011. febr. 1. 20:33
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!