Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most mit tegyek? Most járt...

Most mit tegyek? Most járt volna le a 3 hónapos próbaidőm a munkahelyemen de idő közben kiderült hogy babát várok.

Figyelt kérdés
Kb. egy éve volt egy vetélésem ezért úgy döntöttünk hogy megtartjuk a babát. És most hívotta főnököm hogy nem hosszabbítják meg a szerződésemet mert terhes vagyok. ost mit csináljak? Se tb se semmi és munkát se nagyon fogok így kapni.Nagyon elvagyok most keseredve,nem tudom mihez kezdjek.
2011. jan. 26. 08:59
1 2 3 4 5 6 7
 61/70 anonim ***** válasza:
11%
először is nyugodj meg. hidd el jó anya lesz belőled.Kicsit szűkösebben lesztek egy ideig és ennyi. Tudsz venni használtan bútorokat.Ruhákat lehet kapsz ismerősöktől is. stb. menni fog és sok erőt majd ad neked a pici. Figyelj én is ugyan ebben a helyzetben leszek.Nincs munkahelyem viszont nekem babát kell vállalnom minél előbb. Sőt ... a párom most nem is akarja. Ugyhogy még azt sem tudom ,hogy lesz gyerek. De ha kell egyedül nevelem. Jó akkor haza kell költöznöm anyumékhoz és ott csak a rezsibe kell majd beszállnom, de meg fogja érni hiszen lesz egy babám és nem úgy telnek a következő éveim ,hogy soha nem lehet gyerekem. Egyszer fent ,egyszer lent. Élvezd a terhességet és ne idegeskedj. Jó pocaknövesztést és sok egészséget kívánok nektek!
2011. jan. 27. 00:40
 62/70 anonim ***** válasza:
0%
az utolso elotti vagyok, azt meg hozza tennem, hogy eleg ha csak szoban mondta
2011. jan. 27. 01:21
 63/70 anonim ***** válasza:
0%
Na,jól is néznénk ki,ha minden munkavállaló behúzná fülét ,farkát és nem perelne!Így is a legtöbb munkáltató pofátlanul kihasználja a munkavállalók helyzetét,mindenféle szempontból,és közben röhögnek a markukban,hogy hihi!Úgysem mer perelni!Valamelyik előző válaszoló nyilván munkáltató és igyekszik eltántorítani a kérdezőt a pertől,mondván,úgyis a munkáltató nyeri meg.Csakhogy ez egyáltalán nem biztos,ha a pórul járt munkavállaló nem mer kiállni magáért,azzal csak lovat ad a munkáltató alá.Találkoztam én is jó pár minden hájjal megkent munkáltatóval,az embernek nagyon oda kell figyelni,rafináltnak kell lenni velük.Ők is pénzből élnek,igen,csak sokkal többől,mint a beosztottjaik!
2011. jan. 27. 13:53
 64/70 anonim ***** válasza:
51%
Szerintetek mire jó a próbaidő ostobák?
2011. jan. 27. 14:45
 65/70 anonim ***** válasza:
35%

Utolsó előtti akkor hajrá, legyél munkáltató és több pénzből fogsz élni. Jól is nézne ki, ha a beosztottjának több lenne a havi jövedelme, mint a munkáltatónak, semmi értelme nem lenne a rendszernek.

Egyébként nem jut el a tudatotokig, hogy hiába perel???

PRÓBAIDŐN NINCS VÉDELEM!!!

Akkor és azért rúgja ki, amiért csak akarja, azt is megteheti, hogy nem indokolja.

2011. jan. 27. 15:53
 66/70 anonim ***** válasza:
32%

"A válasz írója 80%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 13:53"

Nem ártana, ha a hőbörgés mellett a hazád törvényeit is ismernéd, mielőtt egy olyan perre uszítanád a Kérdezőt, amit kizárt, hogy megnyerhet!

2011. jan. 27. 17:17
 67/70 anonim ***** válasza:
38%

Hagyján, hogy nem nyeri meg a pert, de pervesztes lévén meg kell fizetnie a perköltségeket, ezzel aztán jól a víz alá nyomná magát és a családját. Elég baja van anélkül is.

Kérdező, többen írtuk, hogy a munkáltatóddal nem jutsz semmire, jogszerűen járt el. Más forrásokat, lehetőségeket írtunk, élj vele.

2011. jan. 27. 17:57
 68/70 anonim ***** válasza:
32%

Egyetértek, próbaidő alatt bármikor, bármiért ki lehet rúgni valakit vagy éppen nem meghosszabítani a szerződését!

Vannak akik a pontos munkajogi szabályok ismerete nélkül ököllel verik az asztalt hogy "perelj perelje perelj" de hidd el, sajnos ezzel csak annyit érsz el hogy inged-gatyád rámegy a perköltségekre és ennyi!

Van az hogy indoklás nélkül megszüntethető a munkaviszony, de ez csak egy lehetőség hogy a munkáltató nem köteles megindokolni, ha akarja, meg is indokolhatja!

Valaki meg jön ilyenekkel, hogy nem baj ha szóban mondta.....ugyan már, akárhogyan is mondta, akkor sincs a kérdezőnek védelme, mert próbaidő alatt NINCS ilyen, ne buzdítsátok egy olyan jogi aktusra tudatlanul, amivel csak még rosszabb anyagi helyzetbe hozza magát, könyörgöm!

2011. jan. 27. 19:39
 69/70 anonim ***** válasza:
0%

Én kikérem az ostoba jelzőt. Az, hogy indoklás nélkül megszüntethető a munkaviszony, ez pontosan annyit és csak annyit jelent, hogy nem kell indokolni. Azonban, ha a munkáltató ezt megteszi, akkor helytállni köteles az indokért, és értelemszerűen az indok nem helytálló, ha a terhességre hivatkozik. Tehát nem kell, de ha indokol, akkor az indoknak "jogos indoknak" kell lennie.

Szintúgy hülyeség azt állítani, hogy próbaidő alatt "úgy szokás", hogy rászólok telefonon. A próbaidő alatt már státuszban van az alkalmazott, emellett a munkajogi aktusok (többségét) írásos alaki formához kötik, ilyen a munkaviszony létesítése és megszüntetése is. Hiába bizonyít híváslistával, sz@rt sem ér vele. Egyértelmű a törvény, írásban kell közölni a munkaviszony megszüntetésének a tényét.

Feltettem egy pár kérdést még kb. 2 oldallal ezelőtt, de választ nem kaptam rá, pedig segíteni akartam. Nem okoskodni és ostobaságokat írni, hanem a lehető legtöbbet kihozni a helyzetből...

2011. jan. 28. 22:34
 70/70 anonim ***** válasza:
0%
en is kikerem az ostoba jelzot. valami kis szar 6 altalanost vegzett paraszt nekem ne ugasson olyanrol amirol fogalma sincsen
2011. jan. 28. 22:51
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!