Most mit tegyek? Most járt volna le a 3 hónapos
próbaidőm a munkahelyemen de idő közben kiderült hogy
babát várok.
51/70 A kérdező kommentje:
21 éves vagyok és ez az első bejelentett munkám. 14 hetes terhes vagyok és már most akkora a pocakom mint egy 23 hetesnek mert igen vékony vagyok és eddig csak a hasam nőtt. És amikor elmentem dolgozni nem tudtam hogy terhes vagyok és engem is meglepett mert gyógyszert szedek. Még egy hét lenne hogy lejárjon a 3 hónap.
52/70 A kérdező kommentje:
A válasz megírásának időpontja: ma 10:30
Azt azért hozzátenném hogy 3 gyerek után illene tudni hogy nem mindenkinek ugyanúgy zajlik le a babavárás.Csak azért mert neked nem látszott nem azt jelenti hogy akkor másnak sem fog.Mert pl a barátnőmnek 38 hetesen volt akkora hasa mint nekem most 14 hetesen és ahhoz képest 3,5 kg volt a kislánya.
hát nekem akkor is úgy tünik ,hogy azért mentél gyorsan dolgozni ,hogy több pénzt kapjál terhesség alatt.
Mindegy mit csinálsz az alapnál több pénzt nem fogsz kapni 2 hónapos munkaviszonnyal.
2011. jan. 26. 15:43
54/70 A kérdező kommentje:
Hogy én hogy utálom azt amikor valaki megakarja nekem magyarázni hogy ő jobban tudja.De sztem én vagyok ebben a helyzetben és nem te.És pont hogy a meló miatt akartam elvetetni de aztán meggondoltam magam mert mi van ha aztán nem lehet.Ja és 8 hetes voltam amikor kiderült és akkor már dolgoztam.Úgyhogy nekem te ne magyarázd meg hogy biztos tudtam......
ne foglalkozz azokkal,akik bántanak.gyorsan menj el táppénzre.sajnos nem megoldás,mert utána ugyanúgy elküldhetnek,de az is pénz!nem értem azt a válaszolót,aki azt írja:próbaidő alatt nincs papír.már miért ne lenne?a gyes alanyi jogon jár/én úgy tudom/,csak nagyon kevés.terhesség alatt,a tb is alanyi jogod,orvosnál nem kell fizetni,de utána igen.kitartás,nagyon szorítok neked!
2011. jan. 26. 16:10
A GYES tényleg alanyi jogon jár, viszont ha neki felmondtak akkor pápá, próbaidő alatt semmiféle védelem nincs! Akár indokolta a terhességgel, akár nem, joga van felmondani a munkáltatónak.
2011. jan. 26. 16:16
A munkáltatónak valóban joga volt ehhez sajnos, igaz amit írnek előttem.
És valóban ne foglakozz azokkal akik azt hiszik sokkal jobban tudják mire gondoltál mint te magad! Vannak efféle okosmatyik..
2011. jan. 26. 16:27
A próbaidő pont ezért van. Azért a munkáltatók is emberek akik pénzből élnek. Ők is megdolgoztam azért ,hogy eddig eljussanak. Szép lenne ha minden nő elmenne dolgozni ,mikor megtudja ,hogy gyereket vár és még ők jönnének ki jól minden esetben.
Ha kisebb városban laksz jobb is ha nem perelsz ,mert a munkáltató fog nyerni és utána nem ad referenciákat ,sőt ha el is terjed akkor lesheted ,hogy mikor fognak foglalkoztatni.Pedig akkor már ott lesz a gyerek 2-3 évesen és akkor már muszáj dolgozni!
2011. jan. 26. 16:30
59/70 A kérdező kommentje:
Eszembe nem jutott pereskedni csak hirtelen nagyon kilátástalannak tűnt a helyzet.Nem tudom mi lesz így de majd alakul vhogy.És én "meghallgatom" mindenki véleményét,tanácsát csak az bosszant amikor megakarnak magyarázni nem valós dolgokat
ha tenyleg azt mondtak, hogy azert nem vesznek fel, mert terhes vagy, akkor jelentsd fel oket. torveny van arra, hogy emiatt nem utasithatnak el
2011. jan. 26. 22:39
Kapcsolódó kérdések: