Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Most mit tegyek? Most járt...

Most mit tegyek? Most járt volna le a 3 hónapos próbaidőm a munkahelyemen de idő közben kiderült hogy babát várok.

Figyelt kérdés
Kb. egy éve volt egy vetélésem ezért úgy döntöttünk hogy megtartjuk a babát. És most hívotta főnököm hogy nem hosszabbítják meg a szerződésemet mert terhes vagyok. ost mit csináljak? Se tb se semmi és munkát se nagyon fogok így kapni.Nagyon elvagyok most keseredve,nem tudom mihez kezdjek.
2011. jan. 26. 08:59
1 2 3 4 5 6 7
 21/70 A kérdező kommentje:
Hát ma reggel hívott fel hogy köszi szépen ennyi volt.Úgyhogy személyesen még nem beszéltünk mert én vidéki vagyok és pesten dolgoztam.
2011. jan. 26. 09:47
 22/70 anonim ***** válasza:
43%
Egyébként ha jól tudom, 2 év folyamatos munkaviszony kell gyes-hez, gyed-hez. Ha megszakítják, akár 1 nap (1 hétvége) munkanélküliséggel, nem jár.
2011. jan. 26. 09:48
 23/70 napietus ***** válasza:
43%
akkor meg mi a gond? dokibácsihoz elmész, és kész. nincsen itt semmi probléma :)
2011. jan. 26. 09:48
 24/70 A kérdező kommentje:
És ha a doki kiír táppénzre akkor hogyan tovább????
2011. jan. 26. 09:56
 25/70 anonim ***** válasza:
61%

Próbaidő alatt bármikor elküldhet.Ha írásban elfelejtik közölni a mviszony megszűnését, akkor automatikusan határozatlan idejűre változik. Nem tehetsz semmit ezügyben.

Menj orvoshoz sürgősen, passzív tp. Közben intézd a Munkaügyi Központnál az álláskeresésit. Ha az lejár,a Polgármesteri Hivatal következik. Ezekkel ki tudod húzni a szülésig.

A vizsgálatok ingyenesek. Ne akarj 4D-s felvételt, nem dől össze a világ, ha nem lesz mit mutogatni.

Az orvosnak nem kell adni pénzt, semennyit.Se előre, se utólag. A szülésnél sem.

2011. jan. 26. 10:01
 26/70 anonim ***** válasza:
65%

"Szülők révén csak addig biztosított, míg tanul, a szülőnek ugyanúgy kell fizetni, mintha maga fizetné. "

Ez így nem egészen igaz. Ha van valaki aki vállalja, akkor a saját tb-re ráírathatja a másikat is.

Párom nem régen lett munkanélküli. 24 éves és a szülei tb-je után neki is van tb-je.

Ne kérdezzétek, nem tudom hogyan kell intézni. Az apehnál kell utánakérdezni.

2011. jan. 26. 10:01
 27/70 anonim ***** válasza:
65%
Hát nehéz helyzet.. de ha ezért nem hosszabbít meg a szerződésed,mert terhes vagy.. és így kimondták... akkor én az esélyegyenlőségi bizottsághoz fordulnék segítségért. Ezért nem mondhat fel...
2011. jan. 26. 10:03
 28/70 anonim ***** válasza:
64%
A kérdezőnek nem mondtak fel. Megszüntették a munkaviszonyát. Különbség.
2011. jan. 26. 10:05
 29/70 anonim ***** válasza:
87%
én úgy tudom, hgoy nem kell, hogy folyamatosan legyen 1 év munkaviszony a gyes-gyedhez. csak az kell, hogy a szülés előtt legyen ennyi munkaviszonya. De ha én állást változtattam és volt 2 nap,a mikor nem volt munkám, akkor ugyanúgy jár a gyes-gyed, ha amúgy meg votl az 1 év munkaviszonyom a szülés előtt.
2011. jan. 26. 10:05
 30/70 anonim ***** válasza:
93%
miért ne mondhatna fel azért próbaidőt, mert terhes... felmondhat. akkor is felmondhat, ha nem tetszik a szemed színe. a próbaidő pont arról szól, hogy mindkét fél kipróbálja egymást, és ha gond van, akkor azonnali hatállyal, indoklás nélkül fel lehet mondani. tök mindegy, hogy mi az indok.
2011. jan. 26. 10:07
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!