Most mit tegyek? Most járt volna le a 3 hónapos próbaidőm a munkahelyemen de idő közben kiderült hogy babát várok.
Mondjuk ez igaz, de: indokolt.
Nemrég voltam előadáson és ott közölték, hogy ne indokoljon a munkáltató semmivel, mert egyébként támadható.
Veszteni valója nincs a kérdezőnek.
A munkajogi aktusok többsége írásos alaki formához kötött. Mi áll a munkaviszonyt megszüntető értesítésben?
Mert ha leírta, hogy terhessége okán, akkor támadható. De ha írásban ez nem szerepel, akkor mehet bármilyen munkaügyi bíróságra, még ha tanút is visz, akkor sem sok az esélye.
*Miért ne lenne tb-d?Nem vállalkozó voltál,nem igaz?Ha élnek még a szüleid annak révén is biztosítottnak számítasz.
Azért nincs TB, mert nem fizeti senki. Ha ő befizeti magának (lehet ilyet), akkor biztosított. Ez kevesebbe kerül, mint a vizsgálatok. Szülők révén csak addig biztosított, míg tanul, a szülőnek ugyanúgy kell fizetni, mintha maga fizetné.
Én minden esetre futnék egy kört egy ügyvédnél, érdemes-e a munkaügyi bírósághoz fordulni. Nem, mert próbaidő alatt ki lehet rúgni, igen, mert hátrányosan megkülönböztettek. Nem tudom, melyik indok az erősebb.
Tb-t lehet igényelni az önkormányzatnál ingyenes,ha nem dolgozol.Csak ki kell tölteni egy papirt,azon ne aggodj.
Amúgy havi 5100 forint,de szerintem menj be mert járhat ingyen is és egy probát megér.Kellemetlen az biztos a munka elvesztése,de gondolj bele h lehet akkor sem hosszabitották volna meg a szerzödést ha nem vagy terhes.Szerintem ha nagyon utánatudakolsz,lesz ami alanyi jogon megjár.Szintén a polgármesteribe kitölthetsz egy papirt h "álláskereső"vagy és akkor is jár igaz csak 30000,de a semminél jobb,akkor már van tb-d és kevés pénzed is.A gyes alanyi jogon megjár már és a családi potlék is,csak addig kell valahogy kihuzni,sok sikert.
A pici érdekében probálj meg nyugodt lenni,mert ha nehezen jött pláne kell a nyugalom,persze könnyü okosnak lenni,de hidd el h vannak dolog amik megjárnak neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!