Gyerektartás behajtása tanulón?
18:55 vagyok!
Én nem akartam kihúzni magam a felelősség alól sohasem. De mikor még el lehet vetetni a gyerek és nagyon is nyomós indok van rá (nincstelenség) és ennek ellenére is megtartják? Nem csak pénzről van szó... hanem a születendő gyermek majdani életéről, ezért is vittem akkor oda a papírt..nem akartam olyan dologban részt venni ami gyökereknél van elba*zva.
Ha megtartották volna? És ne adj isten aláírták a papírt akkor mi történt volna? Hát megmondom saját véremet nem igazán felejtettem volna el! Ha megállok a saját lábamon, támogatnám! Nem pénzel, ha bútor kell akkor veszek bútort, ha használati eszköz akkor az...
Az a baj kedves ex, leendő ex stb. Anyukák... A pénz, pénz meg a pénz kell mindenkinek... A pénz a mércéje az apuka támogatásának, becsületének? Sokszor nem is a gyerekneveléshez kell hanem az új párral házépítés, beruházás van aztán megszorul a hurok... ilyenkor meg jól jön az ex nemde? De még ha fizetik is a gyerektartást... sokszor mit kap az ex? Takarodjon, nem is láthatja a gyereket...
A magyar jogrendszerrel 1 baj van az esetek 90%-ban a nőknek ítélik a gyereket... sokszor megalapozatlanul, jogtalanul... nem tudom hogy állna a szátok ha mondjuk az apukának ítélnék anyagi, erkölcsi és más okok miatt... és nektek kéne fizetni a gyerektartásit, na ehhez mit szólnátok??
Nem tudom van-e még ilyen, de lehet egyszeri támogatást kérni gyermek születése esetén a fősulin/egyetemen (pár éve 20e Ft körül volt). Kell lenni tájékoztatónak a suli honlapján, de kiadványokat is osztogattak nekünk anno ezekről, a rendkívüli támogatások között volt.
2 éve végeztem, akkor volt egy olyan eset (innen tudom), hogy apa lett az egyik egyetemista, bíróság kötelezte a gyerektartásra, amit a szülein hajtottak be. A fiú igényelte ezt az egyszeri támogatást, és meg is kapta, mivel ez kötelezően jár, ha szülő lesz egy felsőoktatásbeli. Kicsit nonszensz volt a szituáció, azért emlékszem még most is rá, érdekes, hogy az állam kötelezte arra, hogy fizessen, ő meg az államtól igényelt segélyt, hogy fizessen (fizesse egy részét a gy.tartásnak).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!