Gyerektartás behajtása tanulón?
Előzőnek tök igaza van, a gyerek 2 ember döntése kéne, hogy legyen.
De ahhoz is 2 ember, kell, hogy összejőjjön a gyerek.
A csaj magára vessen, ha nem védekezik, és terhes lesz, a pasi úgy szintén, és ha megítélik a gyerektartást, fizessen.
Én nő vagyok, és tudom, mit kell tenni, ha nem akarok gyereket. Ha pasi lennék, akkor is tudnám: ha nem akarnék gyereket, húznék gumit, mert az a biztos, amit én csinálok, nem az, amit mondanak. Ennyi.
De annak is igaza van, aki felvetette, hogy kié a gyerek. Apasági vizsgálat, bíróság... utána jöhet a gyerektartás. Addig a kérdezőnek semmi sem kötelessége. Hogy ez ki szerint mennyire undorító, az egy dolog, de akkor is így van.
*A főiskolai ösztöndíjadból is le lehet tiltani a gyerektartás összegét.
Ja, ha eléri a gyerektartás összegét.
De általában nem éri el...
12:42 és 12:52-nek sok szeretettel:
Először is nem vagyok elvált:D Párkapcsolatban élek szóval csigalom, nyugavér:D
Egyszerűen szörnyű látni a sok felelőtlen tizenévest. Nyilván a kisasszonyt sem védem, de egy anyának akkor is nehezebb, pláne ha olyan apával van megáldva mint a kérdező. Szóval igen is MINDKETTEN felelősek, természetes, hogy nem csak a kérdező. Tehát ha 18 lesz akkor igen is neki lehet állni dolgozni a GYEREK érdekében, ha nem akkor segítséget kérni a szülőktől.
Nem vitatkozom mondjátok a magatokét....
Ne haragudj, de ha már megcsináltad a gyereket, valóban kutya kötelességed fizetni. Gondolom, ti is azok voltatok, akik sajnálták a 72 órás tablettára azt az 5000 Ft-ot. Pedig olcsóbb lett volna :D
Másik: én egyetemista vagyok, és tudok mellette dolgozni. A diákmunkák jó része igazodik az órarendhez. Sőt gimiben is dolgoztam, mivel a szüleimnek nem volt túl sok pénzük.
Most hogy szülő lettél, fel kell nőnöd, felelősséget kell vállalnod a gyerekért. Ebbe beletartozik a gyerektartás is, mint alapvető dolog, hogy ne haljon éhen. Bár 8000 Ft talán a pelenkát ha fedezi. Valamint az is, hogy a gyerekkel neked is foglalkoznod kell, hogy ne apa nélkül nőjön fel. Az egy dolog, hogy megromlott a viszonyod az anyjával, de attól még a gyerek a te gyereked is. Üljetek le és értelmes emberek módjára beszéljétek meg a dolgot. A gyerektartást is, a láthatást is.
2011 jan. 01-től 17 éveskor betöltésével megszünt, a kötelező iskoláztatás.
El lehet menni dolgozni, és munka mellett esti vagy levelező tagozaton végezni a felsőfokú tanulmányokat.
17 élet-évet betöltött egyén szülei, JOGILAG NEM kötelezhetők a fizetésre.
Mindenki ezt a szerencsétlen gyereket bántja!
Két ember kell egy gyerekcsináláshoz! az esti suli is fizetős azt is kikell fizetni valamiből alig cvna olyan iskolaszöetkezet ahol az estisekel is foglalkoznak!
A szüleid nyilván szívesen adnak 8000 ft-ot az unokájuknak havonta, hogy te tanulhass. Mindenesetre nyoma legyen, írjatok kis papírt az átvételről, nehogy 10 év múlva visszamenőleg követeljék újra: összeveszhet a két család, vagy az anyukának új férje lesz, aki rábeszéli ilyenre.
Mindenképp érdemes lenne beszélnetek (neked és a szüleidnek) egy ügyvéddel.
Te mennyiből élsz havonta? 8 e.semmi annak a kicsinek.
Mellesleg ismerek olyan középiskolást, aki maga fizeti a sajá és barátnője albérletét és a saját ellátását a keresméyéből. (tűzzsonglőr, hobbiból, de mást tanul)
Nyáron azért menj el dolgozni, és tegyél félre! A gyermeked nagykorúsított téged e r k ö l c s i l e g amikor világra jött.
A sok fikázónak üzenem, hogy vajon annyira biztosak-e benne, hogy ha pár évtizede nincs annyi selejt gumi, ők akkor is itt osztanák-e az észt??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!