A gyerek anyja kérheti a gyerektartás emelését a következő esetben?
Párom minimálbért keres (papíron). Egyedül él(vele élek, de a szüleimhez vagyok bejelentve).
Ketten együtt nagyon jól keresünk. Szóbajött, hogy a párom több pénzt küldene az exének, de tudomásunkra jutott, hogy nem a gyerekre költi a pénzt.
Ezért úgy döntöttünk, hogy inkább veszünk neki ruhákat, játékot ilyesmi, és nyitottunk a nevére egy bankszámlát amire minden hónapban utalunk pénzt.
Az életkörülményeink nagyon jók a minimálbérhez képest.
Szóval az ex kérhet több pénzt?
A feleség kérhet pl. vagyonosodási vizsgálatot és akkor mindjárt kiderül, hogy nem minimálbérből éltek.
Akkor abüntetés,elmaradt adók és járulékok megfizetése mellett természetesen megemelik a gyerektartást is.
Az ex akár minden évben benyújthat egy kérelmet a gyerektartás emelésére,és a bíró minden évben köteles elbírálni.Ha a minimálbér évente emelkedik akkor vele egy időben emelkedik a gyerektartás összege is.A törvény szerint a gyerektartás összege 1 gyerek esetében a férj fizetésének 20%-a vagy a minimálbér 20%-a.
Azt hogy a párod számlát nyit a gyermekének,hogy játékokat,ruhákat vesz,ez nagyon dicséretes,és le a kalappal előtte.De ettől függetlenül fizetnie kell továbbra is a gyerektartást.
Az meg más kérdés hogy arra hivatkoztok hogy nem a gyerekre költi.Tudod a villanyszámla,lakbér,és egyéb ilyen kiadások is a gyereknek is fontos..Az anyukának nem csak játékokat kell vennie a sokszor 15000 forintos gyerektartásból.
A "minimálbérhez képest jól élünk"-et úgy kell érteni, hogy 1,5 hónapja volt nyílászáró csere és festés.
A hűtőnk mindig tele van, havi 2x megyünk szórakozni (mozi vagy vacsi).
Emellett a gyerek anyja kap havi 15 ezret, de azt mondta hogy nem elég neki a pénzt, küldjünk többet.
Én viszont nem vagyok hajlandó fizetni anyuci műkörmét meg szolibérletét.
Felajánlottuk,hogyha a gyereknek bármi kell (pl. új szekrénysor, ruhák, ágy) megvesszük.
Neki ez a verzió nem jó, neki a pénz kellene.
(Azt mondta, hogy úgy havi 35-40 ezerre gondolt).
Az oviban szóltak a páromnak, hogy a gyerek ruhája sokszor koszos, van ami el is van szakadva, a gyerek ebédjét is egy másik anyuka fizeti be az ex helyett, mert neki "nincs" pénze.
Nem azt mondom, hogy többszáz ezret keres a párom, de 6 számjegyű a fizuja.
Aki az ebédet befizeti hölgy, ő a szomszédunk, és mi szoktuk neki kifizetni (nem nagy összeg, nem erről van szó, csak érdekes hogy erre nem telik, de műkörömre, szolibérletre meg
többezres ruhákra és parfümökre telik az anyukának)
A párod minimálbérrel van bejelentve? Akkor hiába kér 35-40 ezreket.Minimálbér 20%-a olyan 15.000 forint.(én is minimálbér után kapok 14.600 forintot)
Azt hoy a párodnak van fekete melója senkit nem érdekel,sem a bíróságot,sem az apehot vagy egyéb szervezetet.Ők nem fognak utána nézni,és azt meg senki nem veszi figyelembe hogy az ex bemegy hogy a volt férje nem is minimálbért keres hanem 300-400 ezreket,csak éppen feketén dolgozik.Ahhoz le kéne buktatnia,vagy számlákkal kell igazolnia hogy tényleg ennyi pénzt kap.
A sógornőm férje is minimálbéres mégis kőművesként feketén hazavisz sokszor 300 ezreket is.A sógornőm erre a pénzre tart igényt(hogy ebből vonják a gyerektartást)de mivel nincs semmi adat róla,nincs tanú aki elmondaná,hogy ott dolgozott így ez a pénz nem létezik..
Szóval a feleség nyugodtan menjen és kérjen emelést.A volt férj bejelentett fizetését fogják csak leellenőrizni.-
Köszönöm!
És az én fizetésemet nem veszik figyelembe, hogy én is 6 számjegyű összeget keresek (és abból adózok)?
Vagy csak akkor lenne érdekes ha házasok lennénk vagy hivatalosan is élettársak lennénk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!