Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A gyerek anyja kérheti a...

A gyerek anyja kérheti a gyerektartás emelését a következő esetben?

Figyelt kérdés

Párom minimálbért keres (papíron). Egyedül él(vele élek, de a szüleimhez vagyok bejelentve).

Ketten együtt nagyon jól keresünk. Szóbajött, hogy a párom több pénzt küldene az exének, de tudomásunkra jutott, hogy nem a gyerekre költi a pénzt.

Ezért úgy döntöttünk, hogy inkább veszünk neki ruhákat, játékot ilyesmi, és nyitottunk a nevére egy bankszámlát amire minden hónapban utalunk pénzt.

Az életkörülményeink nagyon jók a minimálbérhez képest.

Szóval az ex kérhet több pénzt?

2011. okt. 11. 12:15
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
23%
Talán ő is szeretné elvinni a gyereket havi 2x moziba vagy étterembe, ne adj isten tele tölteni a hütőt a szekrénysort egyszer vennétek meg pénz kidobás ha van otthon használható és neked mi közöd az apuka és az anya anyagi dolgaihoz semmi csak magadnak akkarod megtartani a pénzt.
2011. okt. 11. 15:35
 22/32 anonim ***** válasza:
71%
Az en parom havi 40-et fizet + kulonorak + iskolakezdes + ruhak + mozi + ezmegaz. Atlagban havi 70-80-ra jon ki. De a volt feleseg ezt is kevesli... Sztem, ha o semmit nem tesz hozza, ennyibol akkor is havonta pedig kijon egy gyerek. Megsem eleg, es szivja a verunket. Mi a kozos kisfiunkra nem koltunk ennyit. Igen, nekem is rosszul esik, sot a paromnak, foleg, hogy a nagyobbik gyermeket kb. 3 havonta latja. Hiaba a megitelt 2 hetenkenti lathatas.
2011. okt. 11. 20:20
 23/32 anonim ***** válasza:
70%

Nem értem a hozzászólásokat.

A kérdező nem írt semmi rosszat,sőt megírta,hogy a gyerektartáson kívül számlát nyitnának a kicsinek,és vásárolnának is.

Kedves kérdező.Már megírtam korábban,hogy ha a párod minimálbérrel van bejelentve akkor annak a 20%-át vonhatják le gyerektartásként.

A feleség hiába követelne több összeget,nem jár..Persze ha több fizetést kap akkor emelkedik a gyerektartás összege is.

A te fizetésedhez pedig semmi köze.Te akár havi 10 milliót is kereshetsz akkor sincs semmi köze a pénzedhez.Soha nem is fogják figyelembe venni a te fizetésedet.

2011. okt. 11. 20:39
 24/32 anonim ***** válasza:
38%
azért abba gondolj bele, hogy ha ekkora sóher a pali, akkor a te gyerekeddel hogy fog majd bánni, ha lesz egy gyereketek és neadjisten szétmentek... majd kapod te is a tizenötezret gyes alatt is...
2011. okt. 12. 05:35
 25/32 anonim ***** válasza:
30%
ma 05:35 totál igaza van te is így fogsz járni hozzádvág havi 15-t meg egy szekrénysort és még hálás légy is értő ő meg megy az új macával a karibszigetekre nyaralni.
2011. okt. 12. 13:11
 26/32 anonim ***** válasza:
Látom néhányan még mindig nem tudnak olvasni.. Nem csak havi 15-öt költ a gyerekre..
2011. okt. 12. 16:23
 27/32 A kérdező kommentje:

Köszönöm az értelmes válaszokat.

Sem a párom, sem én nem sajnáljuk a gyerektől a pénzt.

Csak a gyerek anyját eltartják a szülei, míg nekünk kettőnknek magunkat kell eltartanunk.

Az exre soha egy rossz szót nem mondtam, csak nem értem miből telik neki havonta új műkörömre, fodrász, szoli meg stb., ha a gyerek ápolatlan!!! (ha a gyerek nem szakadt meg koszos göncökbe járna, nem érdekelne hogy az anyja mire költ!)

De lesülne a bőr a képemről, ha a gyerek étkeztetését azért nem tudnám finanszírozni, mert elment a pénz fodrászra meg műkörömre!

2011. okt. 20. 12:20
 28/32 anonim ***** válasza:
49%

Egy újabb mostoha aki szerint az anyuka mükörömre költ....

Olyan sablon9os pláne hogy a mostohának semmi köze a gyerek tartáshoz.

2013. ápr. 5. 21:17
 29/32 A kérdező kommentje:
Miután 2hetente találkozom az ex-szel, látom hogy mindig új a haja, márkás a ruhája és 4 hetente más a körme, de a gyereknek a 800 ft-os gyógyszerére nem telik, akkor igenis elkezdek gondolkozni, hogy érdemes a több pénzt adni, vagy inkább venni ezt meg azt amit a gyerek hazavisz.
2013. okt. 8. 17:23
 30/32 anonim ***** válasza:
91%
Kedves kérdező! Egyedül nevelem 3 éve a gyermeket. Jelenleg 4 éves! 20 ezret ad apuka. Tudod mire elég? Amikro elköltözött épp a baba seggire volt elég! És képzeld én is ápolt vagyok! Mert: Van egy bnőm aki körmözik hobbiként és 3-4 hetente megcsinálja a körmömet. Van egy unokahugom, akinek boltja van és kapok ruhákat. Van egy fodrász ismerősöm aki rendben tartja a fejemet. Igy magamrol le van az anyagi gond. DE! Amikor nem volt gyerek, magamra sose főztem. Most kell főzni, és van hogy alapanyagbol is kifogyok, szoval sok! Mosni hetente 1 alkalomaml mostam amikor nem volt gyerek. Most 2 napaonta mosok! Nyáron naponta. Rezsi: amikor egyedül voltam 150 kW áram, 110 m3 gáz és 3 m3 viz fogyott havonta! Jelenleg: 250 kW, 200 m3 gáz és 8m3 viz! Ennyivel többe kerül egy gyermek. Ja és még nem jár sportolni. Én elhordom programra. Csak egy sima kirándulás 5000 minimum. Ha nem lenne gyerek, a tököm boklászna az erdőben :D strandot is utálom, de elviszem. Szoval van sok többlet kiadás. Majd meglátod, ha lesz ygereked. Családim: 13700. adokedv: 10000. Azt nem kérem évközben, adozáskor visszaigénylem, az megy nyárra! És a nyári szünet: oviba csak 5 hét amit megtudok oldani. De iskolába 10 hét, amit már nem fogok tudni emgoldani. Ha csak nem fizeti apuka a 2 táborát!
2015. jan. 20. 11:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!