Valaki mondjon egy JÓ ötletet?!?!? SOS
Na szóval eddig anyámnak nem beszéltem sokat a jegyeimről, de tettem utalást arra h bukni fogok. Eddig úgy volt h csak 5-ből erre most kaptam meg az értékelést és kiderült h 7-ből. Meg ez úgy van h aki 3-tól felfelé bukik annak adnak póstán egy ajánlást h jobb lenne keresni egy másik sulit stb..
Anyám az olyan h mindenért megver, szóval ha pár percel később érek haza már olyan szinten megver h a földön fekszek. Más mondta is h ha megbukok annyira megver h fel nem kelek többet a földről. Már mondtam neki h ha még 1x megver megyek a gyámügyhöz erre ő lekevert egy akkora pofont h 3 napig lila folt volt a helyén.
Eléggé félek h mi lesz most...
(bocsi ha kicsit hosszú lett)
Van valami tipp/tanács?
15/L
Pfff... ez egy nehéz helyzet, mert alapból ki fogsz kapni a bukásért.
Ha még sumákolsz is, akkor meg még jobban.
Írasd alá apáddal. Aztán kérd meg, hogy legyen ott, amikor megmondod anyádnak, mert félsz, hogy nagyon megver. Ha nem megy veled, akkor mondd neki, hogy mész, és feljelented ŐKET a gyerekvédelmiseknél. Ő is bűnös, ha egy házban lakik veletek, de hagyja, hogy ez legyen.
Beszéld meg anyáddal, hogy fontolóra kéne venni az iskolaváltást, és amúgy is eltanácsolnak. Mutasd meg, hogy mindenképp megoldást akarsz.
Kérdezd meg apádat, mennyire zavarná, ha eztán vele laknál, nem anyáddal.
Aki szerint megijed az anyja, ha elmegy otthonról: jönnek a rendőrök, és mekkora égés lesz, tele lesz a képeivel a helyi újság. :S
Amikor a gyámügyet emlegette, akkor sem berezelt, hanem jól felpofozta.
Kedves kérdező: gondolkodj el azon, mit akarsz elérni az életben, és jó úton jársz-e. Tudnál-e tenni valamit azért, hogy jobb eredményeket érj el.
Ezeket az eredményeket nem fogod tudni eltüntetni, pl. munkaadó is belenézhet a bizonyítványodba, stb. Nincs olyan, hogy lesz...od, mert még gyerek vagy.
Nem vagy gyerek.
Csak úgy megsúgom, hogy a félévi bizonyítvány sehol sem fog szerepelni a jövőben, az 9.-es év végi bizonyítványt pedig a kutya nem fogja megnézni. Kb. 10 olyan ex osztálytársam van aki hasonló tanuló volt, első év végén úgy buktak hozzánk, aztán utána bár nem buktak évvégén, de kb. kettes-hármas tanulók voltak, és most egyetemre járnak (pl. Szegeden bölcsész szakra). Egyébként felsőoktatás nélkül is lehet "ember" valaki, speciel én szakmát tanultam érettségi után, és tisztességes ember lett belőlem, nem úgy a sok léhűtő az felsőoktatásban, akik csak azért járnak oda, hogy 23 évesen is szerdán éjjel bulizzanak, minden másnap betépve, részegen parádézzanak az albiba, na meg dolgozni se kelljen, számtalan ilyet ismerek, én 23 évesen már rég dolgoztam, és büszke vagyok rá, azért mert valaki diszlexiás még nem totál gyagyás, csak pl. nehezebben tanul pl. verset, ettől még nekem is 100 felett van az IQ-m, és még senki nem mondta azt, hogy értelmi fogyatékos hülye lennék, az emberi hülyeség nem függ össze ezzel, mint ahogy valaki írta. A Tesco meg amúgy tele van diplomás árufeltöltőkkel.
Azon igyekezz, hogy év végén ne kelljen megbuknod, pótvizsgázni, évet ismételni, kérd meg jobban tanuló oszt. társaidat, hogy segítsenek, ha anyád cs*szik segíteni, én is diszlexiás voltam, nem könnyű a tanulás, főleg a memoriterek bemagolása, matek, na meg a nyelvek -ez volt a legnehezebb- és hasonlók, de valahogy csak túl lehet esni rajta, legyél szorgalmas, meg persze normális tanárok is szükségesek, akik ha látják az igyekezetet, hogy akarod, csak nem megy annyira, nem osztályoznak olyan szigorúan. Szurkolok.:)
Anyáddal kapcsolatban sajnos nem tudok tanácsot adni, de ez a verés ügy nagyon abnormális, nem 1560-ban vagyunk, így nem lehet elintézni semmit.
Komolyan, mennyire primitív emberek vannak már!
Megverni egy gyereket a tanulmányi eredményei miatt totál nem célravezető!
Tudjátok miért bukott meg 7 tantárgyból is szegény Kérdező?
Mert az anyja akkora kretén, hogy minden rossz eredményért verte, így pedig nem lehet jó eredményt elérni.
És tudjátok mi fog most történni? Két lehetőség van.
1.)Vagy a gyerekek szerencsétlen totál lelkibeteg lesz, és teljesen tönkre lesz téve az élete menthetetlenül.
2.)A gyerek elszökik otthonról, és bűnöző vagy prosti lesz.
Mindkettő nagyon szuper a társadalom számára!
Ennyit ér a verés a rossz tanulmányi eredmények taktika!
Hogy lehet úgy tanulni, hogy közben attól rettegsz, hogy ha nem érsz el elég jó eredményt, akkor megvernek.
Annyira kár, hogy ilyen totál primitív emberek vannak mint ez az anyuka, és néhány válaszoló.
Hihetetlen, hogy egyesek mennyire veréspártiak. Titeket is vertek gyerekkorotokba és mindenkit kellene szerintetek??
A lány diszlexiás. Senkinek nem esett le? Neki ezek a tárgyak nehezebben mennek. Jó oké, nem kellene megbukni,de mindennek van oka. Szívesen megnézném,hogy ki hogyan tanulna a helyében.
Hánynom kell...
Nem csodálom, hogy ennyire nem megy a tanulás, ha ekkora stresszben élsz otthon! Sajnos, azt kell írjam, Anyád nem normális és valószínűleg nem is fog megváltozni.
A helyedben mindenképp egy felnőtthöz, valamelyik tanárodhoz fordulnék (ha nem bízol az osztályfőnöködben, akkor bármelyik máshoz) és elmondanám neki, hogy mi a helyzet otthon. Ha jó fej, akkor arra is meg lehet kérni, hogy menjen haza Veled és mondja ő el a szüleidnek mi a helyzet. Meg persze azt is, hogy fogja fel, hogy ilyen helyzetben, amiben otthon élsz, nem lehet a tanulásra koncentrálni. Ha egy tanárodtól hallja, hogy nem(csak) a Te hibád a rossz jegyek, akkor talán valami eljut az agyáig. De ehhez tényleg meg kell találnod a legmegfelelőbb embert.
Különben ha gondolod megkérdezem szociális munkás ismerősömtől, hogy mi az eljárás, ha egy gyereket rendszeresen vernek otthon. Vagyis mi történne, ha a gyerekvédelemhez fordulnál. Persze a magyar gyerekvédelem nagyon impotens, de azért hátha valami történik gyorsan a Te érdekedben...
Talán a legjobb az lenne, ha kollégiumba kerülnél, akkor legalább hét közben nem kellene az elmebeteg anyádat elviselni és tudnál a tanulásra koncentrálni. Erre lenne lehetőség?
Nem közvetlenül a kérdés, de ajánlom Neked a "Mérgező szülők" című könyvet, ebben nagyon jó "tippek" vannak, hogyan kell kezelni azta helyzetet, amikor az ember szülei olyanok, mint a Tiedek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!