Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ki, hogyan éli meg a munkanélk...

Ki, hogyan éli meg a munkanélküliségét?

Figyelt kérdés
Másfél éve nem találok munkahelyet. Ebben szerepe van annak is, hogy viszonylag távol lakunk a lehetőségeket adó városoktól, hiszen a rengeteg jelentkező közül inkább a helyieket és fiatalabbakat részesítik előnyben. Maga az itthonlét nem visel meg annyira, mint a pénzhiány. Soha nem voltam egy unatkozós típus, könnyen találok mindig elfoglaltságot magamnak. Azonban, mint már írtam, olyan kistelepülésen élünk, ahol a kertünkön kívül már nem szívesen megyek, mert nincs miért. Az emberi kapcsolataim jó ideje már csak a négytagú családomra szűkült. Már csak itt, az interneten kommunikálok más emberekkel, ezért is böngészem ezt az oldalt. Kimozdulni csak 1-2 heti bevásárlás alkalmával szoktam. Egyre inkább kezdem úgy érezni, hogy ha végre lesz is állásom, nagyon nehéz lesz újra beilleszkednem és a sokkal szigorúbb időbeosztásra visszaállnom. Emellett, a sok elutasítás a munkáltatók felől, egyre jobban elbizonytalanít a képességeimet illetően, és a maradék kis önbizalmam is lassan teljesen köddé válik.
2011. jan. 17. 14:37
1 2 3 4 5 6
 31/51 A kérdező kommentje:

21:16-nek:

Ha hajlandó vagy 3 műszakban dolgozni, próbáld meg a dunaújvárosi Hankook-ba felvételizni. Úgy tudom szállást is adnak a távolabb lakóknak. Én is mentem volna, de nőket már nem nagyon akarnak felvenni. A fiatal, érettségizett, vagy szakmával rendelkező férfiakat veszik fel. A fiam is már ott dolgozik évek óta.

2011. febr. 1. 12:58
 32/51 A kérdező kommentje:
A másik a kecskeméti Mercédesz gyár, ahova a Hankookból is sokan átmennek, mert közelebb van a lakhelyükhöz, és azt mondják a pénz is jobb. Viszont ott nem hiszem, hogy biztosítanak szállást is.
2011. febr. 1. 13:01
 33/51 A kérdező kommentje:
Vagy pedig most február-márciusban indulnak a munkaügyi központokon keresztül az újabb tanfolyamok, én is abban bízom, hogy talán lesz köztük valami hasznos is.
2011. febr. 1. 14:02
 34/51 anonim válasza:
Én vagyok a bajai fiatalember. Köszi a tanácsokat, bár amiket írtatok azok már régebben is átfutottak az agyamon. Mercedes és a Hankook gyárat már próbáltam, no sikerrel. Főiskola egyetem kizárva, mert nincs rájuk pénzem, halottam volt osztálytársaimtól, barátaimtól akik járnak fősulira meg egyetemre, hogy még az ösztön díj mellett is baromi sokba van nekik. 3 hónappal ezelőtt mikor visszaértem németből a sikertelen munkavállalás után, nemsokára rá anyám lerobbant. Így most azt sem tudom bevállalni hogy Bajától messze az ország más részein dolgozzak, mentem is volna Zalaegerszegre dolgozni, de így visszamondtam. Helyben meg semmi meló. Én is a támogatott képzéseket várom, ha van normális meg nekem való akkor elvégzek valamit és azzal majd megpróbálok valamit itt kezdeni.
2011. febr. 5. 22:50
 35/51 anonim válasza:

Újra én vagyok. Az a bajai szerencsétlen.

Időközben megint jelentkeztem egy rakás helyre, de semmi. Már a polgármesternek is üzentem,elküldtem az önéletrajzom,időpontot is kértem választ sem kaptam. Voltam az Oktatási Centrumban és a Munkaügyi központban is, ezutóbbi helyen kerek perecmegmondták hogy nem kaphatok semmiféle tanfolyamra,OKJ-s képzésre támogatást (valószínű azért mert nem vagyok putris,viskós,hajléktalan meg hasonló). Pénzse tanfolyamra pedig egyáltalán nincs pénzem. Anyu fizetéséből vonni fognak a bankok, ami a szálmán marad meg automatikusan levonja az OTP (hitelre megy) így nem lesz mit enni és nem fogjuk tudni fizetni lakás rezsijét sem, kifogják kötni a vizet meg minden. Az autóért pedig már voltak a behajtók, nem lesz mivel anyámnak munkába járnia (munkahely messze van, tömegközlekedési járművön rosszul van, gyalogolni és biciklizni nemtud a műtött térde és a rossz bokája miatt). Sem külföldre sem más városba nem tudok elmenni dolgozni, ugyanis az induláshoz sincs pénzem, mégha a munkás szállás ingyen lenne, az ennivalót stb. sem tudnám megvenni. Értékes dolgaink már nincsenek amiket pénzé tudnánk tenni. Hitelt nem kapunk, a meglévő hiteleinket pedig nem tudjuk kiváltani. 2 dolog marad csupán. Az egyik a bankrablás a másik az öngyilkosság. 21 évesen az én életem vakvágányra futott és ennek véget kell vetni.

2011. márc. 17. 23:34
 36/51 A kérdező kommentje:
Ne írj már hülyeségeket! Anyukádnak aztán tényleg jót tennél, ha bármelyik buta megoldást választanád. 21 évesen azért még legyen hited, de legalább reményed a változásban. Persze, hogy nem könnyű a helyzetetek, de még nagyon sokan vannak sajnos hasonló helyzetben. Ne csak a negatívumokat lásd mindenben, a jó dolgokat is észre kell venni, mert vannak azok is, még ha Te nem is veszel róla tudomást. Én 48 évesen vagyok már lassan két éve munka nélkül. Most éppen ott tartok, hogy a sok kudarc után már kezdek beletörődni, hogy egyhamar - ha csak nem történik valami csoda - nem is kapok munkát. Bíztam a munkaügyi központ által finanszírozott tanfolyamban, hogy majd év elejétől ismét lesz talán valami. Már az is mindegy lenne, hogy milyen jellegű, de a mi megyénkben még egyetlen egy tanfolyamot sem finanszíroznak. Nem mintha több esélyt látnék magamnak egy újabb tanfolyammal a kezemben, de legalább akkor fizetnek valamennyit arra az időre is. Ha más körzetben lévő, bár hozzánk közelebb eső értelmesebb tanfolyamot is találnék, azt a mi kirendeltségünk nem finanszírozza. Találnom kéne munkáltatót, aki már előre vállalja, hogy alkalmaz a tanfolyam elvégzése után, akkor esetleg megoldható lenne. Szerinted létezik manapság erre példa? Röhej az egész! Olyan nesze semmi, fogd meg jól! Mindegy, egyelőre még nem éhezünk, a számlákat még ki tudjuk fizetni, a férjemnek még van munkahelye, a fiam is dolgozik a Hankooknál, csak a lányom tanul még. Csinálok itthon egy kis veteményes kertet, hogy amit lehet, én is meg tudjam termelni. Örülök, hogy egészséges még a családom, ezért a reményt soha nem adom fel, hogy talán még lehet jobb is. 21 évesen pedig főleg nem kéne feladni! Ha egészséges vagy, van fedél a fejed felett és nem éhezel, akkor legyen kitartásod, előbb-utóbb csak lesz jobb is!
2011. márc. 19. 12:43
 37/51 A kérdező kommentje:

http://www.youtube.com/watch?v=dezfVbeAHwQ

A nagyon elkeseredett emberek figyelmébe viszont szívesem ajánlom ezt a videót és a hozzá kapcsolódó többit is.

2011. márc. 22. 14:34
 38/51 anonim ***** válasza:
Sajnos kedves kérdező téged megértelek hogy nem kellesz mert már idősebb vagy mint a többség.A többieket viszont nem értem.A mai fiataloknak büdi a meló.Sok lehetőség van d e nem akarnak élni vele mert fizikai munkát kell végezni és 10-12 órában.A lényeg hogy legyen ülő munka,sminkben,álom fizuval,saját autó magas beosztás stb.Inkább otthon huszonévesen és jár segélyért mert a közeli gyárba dolgozni ciki dolog.Aztán gondolkodik a terhességen mert addig szintén nem kell dolgozni.Az aki kétkezű melót végez mint én le vagyok nézve mert sosem érek rá és mi az hogy nincs diplomám ez alap a mai világban állítólag.Mondja olyan aki egyetemre jár és szidja kormányt vagy a segélyt veszi fel amit az én fizumból osztanak szét.Aztán jön a szöveg ő még fiatal majd ráér később dolgozni szórakozik addig is.Könnyű másokat meg a rendszert szidni ahelyett hogy elmennének melózni tisztességgel pénzt keresni.Nagyon sok embernél felfogásprobléma van és szégyen ahogy bánnak azokkal akik eltartják.
2011. márc. 23. 15:43
 39/51 anonim ***** válasza:
Köszönöm kérdező ezt a videót. Rám hatással volt.
2011. márc. 23. 15:57
 40/51 anonim ***** válasza:
100%

15:43 -as azért ezt Te se gondolod komolyan ,hogy minden fiatal ilyen?

Én örülnék egy qrva takarításnak is de nem kellek mert nincs róla végzetségem ,2-5 éves tapasztalatom stb.

Kertész végzetségem van több végezhetőséggel,de nem vesznek fel mert nő vagyok.Mindenki a ffi-t részesíti előnyben mert ha nehezet kell emelni címszóval elküld a sunyiba.

Most is utaztam 4 kerületen keresztül mert hál égnek behívtak elbeszélgetésre,de mégse lettem visszahívva!Pedig csak egy szar szezonális 2 hós meló lett volna,de több mint a semmi.

Itt vagyok 20 évesen egy jól fizető szakmával amit szeretek is de a kutyának nem kellek 1,2-2 éves tapasztalattal.

Nem kellene általánosítani!

2011. márc. 23. 16:16
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!