Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogyan enyhítenéd a munkanélkü...

Hogyan enyhítenéd a munkanélküliséget, és a cigánykérdést? Hogyan serkentenéd a gazdaságot?

Figyelt kérdés

A kérdést azoknak teszem fel akik mindig a szellemi felsőbbrendűség köntösében tetszelegnek. Ha lehet akkor ne sablonokat, hanem valós forrásokat jelöljetek meg.

Ha élénkítés akkor hová és milyen célzattal, ha megszorítás akkor kiktől miktől, mennyit?

Ha kérhetem a Jobbikos barátaimat, ne írjatok mert akkor egyből csak abba akarnak kapaszkodókat találni. HAD SZEREPELJENEK LE AZZAL HOGY NEM JÖN VÁLASZ!

2009. nov. 23. 10:41
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
22%
Pont ma reggel vitáztunk azon a párommal, hogy mit lehetne tenni, az ellen, hogy ne csak a segélyért álljanak sorba, hanem dolgozzanak is. A párom azzal érvelt, hogy oké, hogy munkát kell nekik adni, de ki alkalmazza őket. Mindenki fél az esetleges lopásoktól stb. Erre azt mondtam, hogy van egy ismerősöm, aki autópálya építésnél alkalmazza őket, olyan munkakörben, ahol viszonylag kevés érték van. Festeniük kell, söprögetni, lapátolni stb. Sok minden nem tud innen nem tud "eltűnni" max. egy lapát vagy az ecset. Szóval mindenképpen valami segédmunkára alkalmaznám őket. Abból van elég. Házak, utak, gyárak mindig épülnek. A nőket pl. mezőgazdasában (szüretek, palántázás stb.). Meg lehetne ezt oldani (legalább is valamennyire), csak több szervezést igényel.
2009. nov. 23. 11:29
 2/20 A kérdező kommentje:

Pont ma reggel vitáztunk azon a párommal, hogy mit lehetne tenni

Biztosan kedves hölgyemény vagy, de sajnos nem erről szólt a kérdés.

Abban igazad van hogy alacsony hozzáadott értékű munkát kell nekik találni, de pld a festés sem ez a kategória hiszen az sem úgy megy már manapság hogy van egy ecsetem

Mik az akril, a szintetikus, a nitro, az aromás, a savas, a lúgos kémhatású anyagok jellemzői?

Szóval falusi házak meszeléséből nem lehet megélni, főleg társadalmi méretekben.

Ennél sokkal szélesebb közegben kellene gondolkodni.

Magára a gazdasági irányokra, cselekvésekre, ösztönzésekre vagyok kíváncsi.

Arra hogy miként indukálnák a hatásokat a célok elérése érdekében.

Köszönöm az ötleteid.

Házak, utak, gyárak mindig épülnek. A nőket pl. mezőgazdaságban (szüretek, palántázás stb.). Meg lehetne ezt oldani (legalább is valamennyire), csak több szervezést igényel.

Ez az hogy nem épülnek sajnos, ahogy igény sincs a mezőgazdasági munkákra.

És ennek a kérdésnek a lényege hogy miért nincsenek, és hogy ezeket az igényeket hogy teremtenéd meg.

Van bizonyos mozgás ezeken a területeken, de annyira csekély hogy a cigányok a munkaerejükkel és moráljukkal nem versenyképesek. Rövidtávon pedig nem a képzés a megoldás(hosszabbtávon igen)

Hanem a munka mennyiségének az induktivitása, ami a humán erőforrás igényekkel teremt lehetőséget mind a munkába bekapcsolódásra, mind a versenyképes tudás megszerzésére.

2009. nov. 23. 12:01
 3/20 anonim válasza:
A munkanélküliséget szakemberek, különösen szakmunkások képzésével enyhíteném. A gyakorlott szakmunkást jobban tudom tisztelni, mint az elméleti szakembereket,úgy hiszem a jó szakembereké a jövő. A cigánysággal kapcsolatos problémák megoldását is a szakmunkásképzésben látom. Ezen kívül az a véleményem, hogy sokkal jobban figyelhetnének a cigány gyerekek zenei képzésére, sportoltatására. Gyakran kérdezgetném a gyerekeket arról, hogy "mi leszel, ha nagy leszel". Teljesen biztos vagyok abban, hogy mindenki tehetséges valamiben, mindenkinek hinnie kell abban, hogy örömöt talál az életben. A cigány gyerekeket is meg kellene kérdeznünk a vágyaikról és olyan módon kellene taníttatnunk őket, hogy a saját álmaikat megvalósíthassák, így mindenképpen hatékonyabb lenne az oktatás és a szocializáció.
2009. nov. 23. 12:04
 4/20 A kérdező kommentje:

Nem akarlak megbántani még véletlen sem.

De az individualista, ha nem is a 180 fokos, de ellentéte a fasisztának.

A munkanélküliséget szakemberek, különösen szakmunkások képzésével enyhíteném. A gyakorlott szakmunkást jobban tudom tisztelni, mint az elméleti szakembereket,úgy hiszem a jó szakembereké a jövő.

Komolyan nem akarlak megbántani, de amit leírtál az alakilag szép, viszont nem válasz.

Miért nincs szakmunkás?

Mert nem éri meg szakmunkásnak lenni, és aki ma 40-45 évesen tapasztalt és ismer minden fogást technológiát, szervezést, szóval érti amit csinál az nem hajlandó 100-120 000 ért dolgozni.

Inkább elmennek biztonsági őrnek, portásnak, stb ahol ugyan ennyit keres és fele annyit nem dolgozik.

Vagy csomagol és megy külföldre, ingázik 6-7-8× os pénzért.

Miért nincs képzés? Mert nincs igény, nincsenek beruházások, nincs fejlődés, piac a tevékenységeknek.

Hiába van iskola, ma már leredukálták a szakmai gyakorlatot 1/3 részre(ami magában káros) és így sincs még a fele kapacitással üzemelő, képző iskolák esetén sem a fogadása a tanulóknak a szakmai képzésben.

Csak az igény generálhatja a fiatalok ez irányú elképzeléseit, és ezt kell valahogy előtérbe helyezni.

Erre vonatkozott a kérdésem is. Hogy miként lehet a keresletet élénkíteni, gazdasági fejlesztésekkel?

Miként lehet generálni a piacot, hogy legyen alternatívája?

2009. nov. 23. 12:23
 5/20 anonim ***** válasza:
Én megszervezném országos szinten újra a tsz-eket és akkora befolyása lehetne a piacon hogy lenyomná a külföldi mezőgazdasági terméket, és a cigányoknak is lenne munka. Szerintem meg lehetne csinálni, úgy mint régen csak ez nem muszáj tsz lenne, hanem Közös Érdek MGTSZ.
2009. nov. 23. 12:33
 6/20 anonim ***** válasza:

En biztos vagyok benne hogy a ciganyok is tudnak valtozni,de ahhoz hogy valtozzanak egy kicsit meg kell oket "nyomorgatni".Tulsagosan el lettek eresztve.

A munkanelkuliseg enyhiteserol:Egy egyszeru pelda.Ha a magyar ember a sajat orszaga arujat vasarolna akkor nyilvan a sajt orszagat tamogatja es nem pedig azt a 2 vallaltot aki pusztan lehuzza az emberekrol a bort. Es nem lennenek ilyen oruletes adok akkor maris tobb munkalahetoseget ajanlananak ezzel nol az emberek keresete es maris elindul a korforgas.

2009. nov. 23. 12:38
 7/20 A kérdező kommentje:

Én megszervezném országos szinten újra a tsz-eket és akkora befolyása lehetne

Ha a magyar ember a sajat orszaga arujat vasarolna akkor nyilvan a sajt orszagat tamogatja es nem pedig azt a 2 vallaltot aki pusztan lehuzza az emberekrol a bort.

Két választ kaptam ami valamivel tovább mutatnak, de ezeknek a ha megvalósításának a lehetőségét nézed akkor a liberálisok egyből az fogják üvölteni hogy kommunizmus!

Csak állami beavatkozással lehetségesek, mert a tőke nem teremt magának konkurenciát!

Teljesen ellent mond a mai trendeknek, hiszen egy más logikára épűl.

1 Az Eu támogatások át szabása, a nagy bírtok rendszerről, a kis és közepesek irányába.

2 Tzs, mint rendszer a művelési és értékesítési feladatok kollektív végzésére.

3 A feldolgozó ipari tevékenységek, magasabb értéket képviselő termékek létrehozása és értékesítése.

4 Az Eun kívüli piacok kialakítása.

Konzekvensen a saját piac megteremtése, és verseny helyzet generálása a nagy befektetőkkel és a multikkal szemben. ( persze ha multik nincsenek megrendszabályozva, akkor ennek a hasznát is csak ők kaszálják)

Kiknek is jelentene ez sok sok munkahelyet? Milyen feszűtségeket oldana meg?

Rengeteg multiplikációs hatása lehetne, de kinek a programjánál is tartunk?

2009. nov. 23. 12:59
 8/20 anonim ***** válasza:
Kinek a programjanal tartunk?
2009. nov. 23. 13:57
 9/20 A kérdező kommentje:

Kinek a programjanal tartunk?

Nem propagálok, légy tájékozott és ismerj rá magadtól.

2009. nov. 23. 14:10
 10/20 anonim ***** válasza:
Ez nem propagalas.Attol mert nem egyezik a velemenyunk meg nem jeleni azt hogy propagalunk.Eloszor is a dolgokat belulrol kell elkezdeni megoldani,addig semmi sem fog valtozni amig a nep nem akarja hogy valtozzon.Barmennyire is probaljatok beetetni hogy a Fidusz milyen jo lenne egyszeruen csak nem tudjak megvalositani amit akarnak.Lehetetlenseg.Megint a nagy igeretek,eskudozesek aztan te is tudod meg en is hogy nem lesz belole semmi.
2009. nov. 23. 14:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!