Hogyan enyhítenéd a munkanélküliséget, és a cigánykérdést? Hogyan serkentenéd a gazdaságot?
A kérdést azoknak teszem fel akik mindig a szellemi felsőbbrendűség köntösében tetszelegnek. Ha lehet akkor ne sablonokat, hanem valós forrásokat jelöljetek meg.
Ha élénkítés akkor hová és milyen célzattal, ha megszorítás akkor kiktől miktől, mennyit?
Ha kérhetem a Jobbikos barátaimat, ne írjatok mert akkor egyből csak abba akarnak kapaszkodókat találni. HAD SZEREPELJENEK LE AZZAL HOGY NEM JÖN VÁLASZ!
Pont ma reggel vitáztunk azon a párommal, hogy mit lehetne tenni
Biztosan kedves hölgyemény vagy, de sajnos nem erről szólt a kérdés.
Abban igazad van hogy alacsony hozzáadott értékű munkát kell nekik találni, de pld a festés sem ez a kategória hiszen az sem úgy megy már manapság hogy van egy ecsetem
Mik az akril, a szintetikus, a nitro, az aromás, a savas, a lúgos kémhatású anyagok jellemzői?
Szóval falusi házak meszeléséből nem lehet megélni, főleg társadalmi méretekben.
Ennél sokkal szélesebb közegben kellene gondolkodni.
Magára a gazdasági irányokra, cselekvésekre, ösztönzésekre vagyok kíváncsi.
Arra hogy miként indukálnák a hatásokat a célok elérése érdekében.
Köszönöm az ötleteid.
Házak, utak, gyárak mindig épülnek. A nőket pl. mezőgazdaságban (szüretek, palántázás stb.). Meg lehetne ezt oldani (legalább is valamennyire), csak több szervezést igényel.
Ez az hogy nem épülnek sajnos, ahogy igény sincs a mezőgazdasági munkákra.
És ennek a kérdésnek a lényege hogy miért nincsenek, és hogy ezeket az igényeket hogy teremtenéd meg.
Van bizonyos mozgás ezeken a területeken, de annyira csekély hogy a cigányok a munkaerejükkel és moráljukkal nem versenyképesek. Rövidtávon pedig nem a képzés a megoldás(hosszabbtávon igen)
Hanem a munka mennyiségének az induktivitása, ami a humán erőforrás igényekkel teremt lehetőséget mind a munkába bekapcsolódásra, mind a versenyképes tudás megszerzésére.
Nem akarlak megbántani még véletlen sem.
De az individualista, ha nem is a 180 fokos, de ellentéte a fasisztának.
A munkanélküliséget szakemberek, különösen szakmunkások képzésével enyhíteném. A gyakorlott szakmunkást jobban tudom tisztelni, mint az elméleti szakembereket,úgy hiszem a jó szakembereké a jövő.
Komolyan nem akarlak megbántani, de amit leírtál az alakilag szép, viszont nem válasz.
Miért nincs szakmunkás?
Mert nem éri meg szakmunkásnak lenni, és aki ma 40-45 évesen tapasztalt és ismer minden fogást technológiát, szervezést, szóval érti amit csinál az nem hajlandó 100-120 000 ért dolgozni.
Inkább elmennek biztonsági őrnek, portásnak, stb ahol ugyan ennyit keres és fele annyit nem dolgozik.
Vagy csomagol és megy külföldre, ingázik 6-7-8× os pénzért.
Miért nincs képzés? Mert nincs igény, nincsenek beruházások, nincs fejlődés, piac a tevékenységeknek.
Hiába van iskola, ma már leredukálták a szakmai gyakorlatot 1/3 részre(ami magában káros) és így sincs még a fele kapacitással üzemelő, képző iskolák esetén sem a fogadása a tanulóknak a szakmai képzésben.
Csak az igény generálhatja a fiatalok ez irányú elképzeléseit, és ezt kell valahogy előtérbe helyezni.
Erre vonatkozott a kérdésem is. Hogy miként lehet a keresletet élénkíteni, gazdasági fejlesztésekkel?
Miként lehet generálni a piacot, hogy legyen alternatívája?
En biztos vagyok benne hogy a ciganyok is tudnak valtozni,de ahhoz hogy valtozzanak egy kicsit meg kell oket "nyomorgatni".Tulsagosan el lettek eresztve.
A munkanelkuliseg enyhiteserol:Egy egyszeru pelda.Ha a magyar ember a sajat orszaga arujat vasarolna akkor nyilvan a sajt orszagat tamogatja es nem pedig azt a 2 vallaltot aki pusztan lehuzza az emberekrol a bort. Es nem lennenek ilyen oruletes adok akkor maris tobb munkalahetoseget ajanlananak ezzel nol az emberek keresete es maris elindul a korforgas.
Én megszervezném országos szinten újra a tsz-eket és akkora befolyása lehetne
Ha a magyar ember a sajat orszaga arujat vasarolna akkor nyilvan a sajt orszagat tamogatja es nem pedig azt a 2 vallaltot aki pusztan lehuzza az emberekrol a bort.
Két választ kaptam ami valamivel tovább mutatnak, de ezeknek a ha megvalósításának a lehetőségét nézed akkor a liberálisok egyből az fogják üvölteni hogy kommunizmus!
Csak állami beavatkozással lehetségesek, mert a tőke nem teremt magának konkurenciát!
Teljesen ellent mond a mai trendeknek, hiszen egy más logikára épűl.
1 Az Eu támogatások át szabása, a nagy bírtok rendszerről, a kis és közepesek irányába.
2 Tzs, mint rendszer a művelési és értékesítési feladatok kollektív végzésére.
3 A feldolgozó ipari tevékenységek, magasabb értéket képviselő termékek létrehozása és értékesítése.
4 Az Eun kívüli piacok kialakítása.
Konzekvensen a saját piac megteremtése, és verseny helyzet generálása a nagy befektetőkkel és a multikkal szemben. ( persze ha multik nincsenek megrendszabályozva, akkor ennek a hasznát is csak ők kaszálják)
Kiknek is jelentene ez sok sok munkahelyet? Milyen feszűtségeket oldana meg?
Rengeteg multiplikációs hatása lehetne, de kinek a programjánál is tartunk?
Kinek a programjanal tartunk?
Nem propagálok, légy tájékozott és ismerj rá magadtól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!