Hogyan enyhítenéd a munkanélküliséget, és a cigánykérdést? Hogyan serkentenéd a gazdaságot?
A kérdést azoknak teszem fel akik mindig a szellemi felsőbbrendűség köntösében tetszelegnek. Ha lehet akkor ne sablonokat, hanem valós forrásokat jelöljetek meg.
Ha élénkítés akkor hová és milyen célzattal, ha megszorítás akkor kiktől miktől, mennyit?
Ha kérhetem a Jobbikos barátaimat, ne írjatok mert akkor egyből csak abba akarnak kapaszkodókat találni. HAD SZEREPELJENEK LE AZZAL HOGY NEM JÖN VÁLASZ!
A cigánykérdésen egyértelmű hogy lehetne változtatni.Méghozzá megadni a lehetőséget arra,hogy kapjank normálismunkát és nem húzni a szánkat,hogy uuu na én ezt fel nem veszem.
A munkanélküliség pedig egyértelmű,hogy ott lett nagy probléma,amikor a kereslet kínálat körforgás lebénult.Tehát a fogyasztást kell növelni hogy legyen bevétel,abból aztán lehessen visszavenni az elküldött munkásokat és később új munkahelyeket teremteni.
"Erre azt mondtam, hogy van egy ismerősöm, aki autópálya építésnél alkalmazza őket, olyan munkakörben, ahol viszonylag kevés érték van. Festeniük kell, söprögetni, lapátolni stb."
Te meg a kedves párod gondolt arra ha annyi fizut kapnának mint ti és olyan beosztást nem lopnának többet mint ti.
"Te meg a kedves párod gondolt arra ha annyi fizut kapnának mint ti és olyan beosztást nem lopnának többet mint ti."
Ha maganvallalkozo vagy te milyen beosztasba venned fel oket? Uzletvezetonek, kasszasnak, szallitson ki computereket a kistehereautoddal, programozonak, netan orvosnak? Ha pedig nem keresnek annyit mint en, akkor az termeszetes hogy lophatnak tolem?
"De az individualista, ha nem is a 180 fokos, de ellentéte a fasisztának."
Igazad van, de a szakmám szerint is individualistának kell lennem, ez egy szakmai ártalom rám nézve, mégis így gondolom, mert tudom, hogy mások kiegészíthetik a gondolataimat. Azért még vannak tapasztalataim, én is jó ötletnek tartom a TSZ-ek újraszervezését. Emlékszem, hogy tényleg fellendülést hozott a falusi cigány családok életében. Többször hallottam, hogy a cigányok gyakran jobb munkaerőnek bizonyultak, mert kevesebb volt a háztáji problémájuk, mindig lehetett rájuk számítani.
Másrészről viszont személyes tapasztalatok miatt sürgetném a cigányok zenei, kulturális nevelését. Engem gyerekkoromban sokszor lenyűgöztek a falumbéli cigányok a tehetségükkel.Sokszor gondolok arra,hogy sokra vihették volna, ha hozzám hasonló helyzetből indulhattak volna. Sajnos olyat is tapasztaltam, hogy megpróbálkoztak a tanulással, és csupán csak azért kerültek hátrányba, mert cigányok.Azt is megfigyeltem, hogy a próbálkozás sosem volt egészen hiábavaló, mert a gyerekeik a támogatásukkal jobb eséllyel indulhattak. Ugyanakkor számításba kell vennünk, hogy az ő szemléletük szerint a zenész szakma nagyon elegáns, szívesen próbálkoznak a kihívással.
Sziasztok
Igazából egy válaszomhoz kerestem kérdést, ugyanis az jutott eszembe valami és hadd írjam ide annak ellenére, hogy egyre inkább "jobbikosnak" tartom magam.
A következő a gondolatom (a végén van a lényeg):
Ahogy a közgazdaságban a kereslet szüli a kínálatot, de kínálat nélkül nincs kereslet, talán a munkanélküliség okát sem kizárólag a munkahely hiányában kell keresnünk. Ha mondjuk az Ormánságban nyüzsögnének a dolgozni akaró bármilyen szakemberek akkor csábítást jelentetnének a munkahelyteremtő cégek számára. Tehát mi kell? Munka szándéka és képzettség. A képzettség olyan amilyen, de a munka szándékával komoly bajok vannak, ugyanis nem jelentős a különbség az elérhető munkabér és a munkanélküli státuszban elérhető juttatások közti különbség. Kívánatos így dolgozni? Valószínű, hogy jóléti államokban a szociális juttatások értéke nagyobb mint a hazai, de ott a tisztességes munkás bére bizonyára annyival magasabb, hogy motivációt ad. Addig amíg egy térségben munkás és munkanélküli egyaránt szűkölködik addig hülye aki dolgozik. A munkakedvet a két "jövedelem" közti különbség arányának növelésével lehet teremteni, ha nincs jól fizetett munka akkor a munkanélküliként elérhető juttatások csökkentésével.
Kedves 23:15
A jogász szakma egy kívánatos terület. Nem emlékszem pontos számra, de többszörös túlképzés van jogászokból. Nem szeretném, ha azért mert sok a munkanélküli jogász (akik a pályaválasztásukkor tudták, hogy oroszlánharc lesz az életük) közpénzből teremtenénk több jogi munkahelyet. Egyébként nekem is több jogász haverom sinylődte végig mekis bér alatti bérét, Dr.-ként a bojtár korszakot, de előbb utóbb mindegyik megoldotta az életét. Egyébként tisztelem az ismerősödet, látod neki nem annyira "ciki" a meki, munkanélküliség....
igen csak nem a jogászokkal van így.NAgyon jók az elképzeléseid.
Én azt tenném hogy jobban megszűrném ki mehet egyetemre és ki az aki pl csak egy fsz-re jó...így mindenkinek meg lenne a helye,munkája stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!