Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ki, hogyan éli meg a munkanélk...

Ki, hogyan éli meg a munkanélküliségét?

Figyelt kérdés
Másfél éve nem találok munkahelyet. Ebben szerepe van annak is, hogy viszonylag távol lakunk a lehetőségeket adó városoktól, hiszen a rengeteg jelentkező közül inkább a helyieket és fiatalabbakat részesítik előnyben. Maga az itthonlét nem visel meg annyira, mint a pénzhiány. Soha nem voltam egy unatkozós típus, könnyen találok mindig elfoglaltságot magamnak. Azonban, mint már írtam, olyan kistelepülésen élünk, ahol a kertünkön kívül már nem szívesen megyek, mert nincs miért. Az emberi kapcsolataim jó ideje már csak a négytagú családomra szűkült. Már csak itt, az interneten kommunikálok más emberekkel, ezért is böngészem ezt az oldalt. Kimozdulni csak 1-2 heti bevásárlás alkalmával szoktam. Egyre inkább kezdem úgy érezni, hogy ha végre lesz is állásom, nagyon nehéz lesz újra beilleszkednem és a sokkal szigorúbb időbeosztásra visszaállnom. Emellett, a sok elutasítás a munkáltatók felől, egyre jobban elbizonytalanít a képességeimet illetően, és a maradék kis önbizalmam is lassan teljesen köddé válik.
2011. jan. 17. 14:37
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:

na én is csatlakozom :(

júniusban fejeztem be az egyetemi alapképzést,de már előtte is kerestem melót, viszont azóta sem találtam :( naponta küldözgetem az életrajzomat mindenféle helyre,de semmi. voltam csomó állásinterjún is, néhány helyről visszajeleztek,hogy bocs,mást vettünk fel, de a legtöbb helyről még annyit se szóltak,hogy búú. És ez szerintem dühítő. Csak ülsz és vársz,hogy na talán most...és vársz és vársz,aztán megint semmi.

Nincs tapasztalatom,de honnan lenne? Ha sehova nem vesznek fel,honnan szerezzek tapasztalatot? a mi környékünkön még önkéntes munkáról sem hallottam, de ha lenne is,nem tudom miből finanszíroznám az utazást. Most van egy 4órás "munkám",de csak februárig, aztán nem tudom mi lesz. Jelentkeztem mesterképzésre egyetemre-de nem vettek fel, 1pont hiányzott :(

Lassan úgy érzem sehova sem kellek.

Szerencsére van párom,mg családom ,akik tartják bennem a lelket, de az is olyan rossz,hogy úgy érzem rajtuk élősködöm. Hisz felnőtt ember vagyok,eddig segítettek,támogattak anyagilag és jó lenne,ha már nem kéne rám költeniük...22 éve költik rám a pénzüket és már szeretném ezt a terhet levenni a vállukról,de nem tudom. Az ő segítségük nélkül nem tudnék megélni :(

Az elején nagyon bizakodó voltam, gondoltam hogy hipsz hopsz találok munkát,hiszen jó iskolát végeztem,jó eredményekkel, gyorsan beilleszkedem meg minden...de lassan kezd egyre reménytelenebb lenni a helyzet. Nem adom fel,de egyre nehezebb. Küldöm az életrajzokat,de már alig reménykedem,hogy lesz eredménye.

2011. jan. 17. 15:50
 22/51 anonim ***** válasza:
Igen, az ember a sokadik visszautasítás vagy válasznélkül hagyás után már feladja a keresgélést, mert reménytelennek gondolja.
2011. jan. 17. 15:57
 23/51 A kérdező kommentje:

Egy fodrász tanfolyamot én is elvégeztem, bár már menet közben kiderül, nincs hozzá sok tehetségem és megfelelő kreativitásom, Azért befejeztem, de azóta is csak a család hajához merek hozzányúlni, pedig ebben a szakmában talán még találnék is állást, ha nem tartanám etikátlannak, hogy valódi hozzáértés nélkül csináljam. Próbálkoznék még más tanfolyamokkal is, bár most már attól is tartok, hogy ennyi idősen be tudnék-e illeszteni az életembe egy tőlem ki tudja milyen távol álló szakmát, foglalkoztatnának-e azzal a bizonyos újonnan megszerzett szakmával gyakorlat nélkül? A munkaügyi kp. is csak néhány tanfolyamot finanszíroz, és nem feltétlenül a legkeresettebb szakmákban, tőlünk jó messze eső, tömegközlekedéssel körülményesen elérhető helyeken. Nekem pedig már nincs több tíz- vagy százezer forintom egy tanfolyamra.

A kapcsolatokkal, protekcióval kapcsolatos megjegyzésekkel is sajnos egyet kell értenem. Úgy érzem, enélkül már nem sok esélyünk van.

2011. jan. 17. 16:09
 24/51 A kérdező kommentje:
Az önkéntes munka jó dolog, különösen ha olyan tevékenységet takar, amit boldogan végzünk. Ezt viszont főleg még független fiatal, vagy egyébként vagyonos, ráérő ember engedheti meg magának. Jó annak is, aki ebből tanul, tapasztalatokat szerez és külföldi munka esetén még világot is láthat, nyelvet tanul. Családfenntartónak ez semmiképpen nem jelent megoldást.
2011. jan. 17. 16:22
 25/51 anonim ***** válasza:
Én 2 éve vagyok munkanélküli úgy mondd. És hááát igen. El kell húzni a p...ba külföldre. Én azt teszem. Már folyamatban. Itthon semmi.
2011. jan. 17. 16:34
 26/51 anonim ***** válasza:

3éve vagyok munkanélküli,mi is messze a várostól.Csak olyan munka van erre ami 3hónapig tart,de már nem 8órában hanem 4ben dolgozom.A szakmámmal nem érek semmit,(fodrász,bútor és lakástextil eladó).Jó volna elmenni egy nagyobb városba és megpróbálni,de a párom nem akar menni.

23/L

2011. jan. 17. 17:03
 27/51 anonim válasza:

Tiszteletem mindenkinek!

Én is a munkanélküliek táborát erősítem.

Itt áljunk meg. Mit is írtak az újságok? közel 600.000regisztrált munkanélküli? He! Ennyi emberrel

újra lelehetne rohanni Irakot meg Afganisztánt.

Na akkor menjünk tovább.

Baján lakom. Ja! Ha valaki ideakarna jönni a közeljövőben, sürgőssen felejtse el! Nagy ívben kerülje el a várost, de még a környékét is

ha teheti! Ez a vidék is megvan halva meló szempontjából. És tele van korrupt hivatalos személyekkel, bűnözőkkel. Van itt minden. Ukrán és szerb maffia

roma vagyi cigánymaffia és maffiózó ügyvédek, korrupt rendőrök, jelenlegi és volt önkormányzati képviselők-párttagok, rakás szélhámos és rengeteg elmebeteg ütődött

(Ugye jónéhány évvel ezelőtt bezárták az itteni diliház és szabadjára engedték őket. Bomba Ötlet volt! Akik bezáratták azokat is inkább

bekell volna tenni oda kényszerzubbonyban. ). A város méretéhez képest nagyobb a fehérgalléros bűnözés itt mint Pesten.

Na de térjünk vissza rám.

Születésem óta anyám nevelt teljesen egyedül és még mindig vele lakom, jelenleg is ő tart el. Apám a születésem előtt

néhány hónappal meghalt, azóta anyámnak csak komolytalan pasijai voltak azok is nagy ritkán. A rokonság meg szanaszéjjel

mindegyik szegény szerencsétlen, akad köztük alkoholista, elmebeteg, gyilkos. A felmenők között is voltak akik gyilkosság

áldozatai lettek, volt aki háborúban halt meg és volt olyan akit egy külföldi titkoszolgálat tagjai tűntettek el a

rendszerváltás idején (elrabolták vagy megölték azóta sem tudni). Egyik unokatestvéremék meg valami kábítószer ügybe és

sikkasztásba keveredtek, az anyja ráis ment, 3 éve lassan hogy meghalt.

21éves fiatal férfi vagyok és az érettségimen és a vagyonőri bizonyítványomon kívül semmi képesítésem, szakmám nincs. ( bár részemről

az érettségit és a vagyonőri tanfolyamot is viccnek tartom, a fegyvervizsgáról meg nemis beszélve. Pisztolyra vizsgáztunk és

a vizsgán puskát adtak a kezünkbe hogy ezvan lüjjünk ezzel. Kész Röhej. A vagyonőri tanfolyam is csak lehúzás.

Így is már kb 300ezer vagyonőr dolgozik. (csak megjegyezném hogy a Magyar Honvédség létszáma ennek kb az 1/10-e). Hova a picskuba ennyi vagyonőr?

Amikor az összes cégnél ahová jelentkeztem vagy ahol dolgoztam pár hetet, néhány hónapot vagyonőrként, mindenhova a tapasztalt

többéve vagyonőrködő öreg rókák kellenek. Már ha egyáltalán van felvétel,mikor spórolnak az emberekkel, ugyanis pl a Tesco áruházban is egy őr végzi

3-4 őrnek a feladatát.

Az érettséginek meg kb semmi köze az iskolán kívüli élethez és kb annyit is ér ha valaki el akar valahová menni dolgozni.

Gyakorlatról meg annyit,hogy voltam dolgozni vagyonőrként 15 napot bejelentve és 4hónapot szintén vagyonőrként egy másik cégnél

feketén: Ja és voltam dolgozni 3hónapot diákmunkásként egy húsiprai gyárban (én csak méreg-gyárnak nevezem, mert amiket ott szalámi, felvágott, virsli stb néven gyártanak

azt nem hogy embernek de még állatnak sem adnám oda)

1éve vagyok munkanélkül, csak az utóbbi 5 hónapban több mint 120helyre jelentkeztem és adtam be önéletrajzot, megkérdeztem kb 50 ismerőst nemtud-e valaki valamit.

Vannak cégek ahol már 4-ik meg 5. alkalommal voltam jelentkezni. A munkaügyi központ is egy vicc.

Még alkalim munkát sem találok. Néztem munkát Budapesten, Szekszárdon, Baján, Pécsen, Szegeden, Debrecenben, Miskolcon

Békéscsabán, Győrben, Zalaegerszegen, Kecskeméten, Esztergomban, Mosónmagyaróváron. Sehol sem jártam sikerrel.

Helyben is folyamatos leépítések vannak. Még feketén sem kellek sehova.

Pár vállalkozó szellemű és szintén dolgozni akaró ismerősöm társaságában már külföldet, pontosabban Németországot is megjártam , amivel buktam egy csomó pénzt (kb 200ezer Ft-ot). ennek kb felét lenyúlták a magukat

munkaközvetítőknek nevezett csaló szélhámosok akiknek közben még az autónkat is majdnem sikerült ellopniuk. A többi pénz a kiutazásomra és a hazaútra ment el.

Totál elegem van és nemtudok mit kezdeni magammal.

Nem járok bulizni (mégis miből? és ha azt hiszi valaki hogy lenne kedvem az nagyot téved, mert rohadtul nincs,mikor

itthon anyámmal már évek óta nyomorgunk). Barátnőm sincs. Nem is akarok. Feleslegesnek érzem. Baráti köröm is gyakorlatilag

megsemmisült az évek folyamán. Mindenki máshol, főiskola, egyetem, meló, elköltöztek a városból, de még a környékből is.

Párszor leittam magam, egyik alkalommal kidőltem mint egy fa és beauldtam, a második berúgás másképp alakult, akkor összehánytam

magamat meg az ágyat meg a padlót.

2011. jan. 31. 21:08
 28/51 anonim válasza:

Az iménti 21:08-as vagyok

Sokszor nem bírtam idegileg és belerúgtam ebbe-abba (utcán menve pl villanyoszlopba, kőbe, autóba).

Aztán megesett hogy kiment a biztosíték és kicsit szétvertem a lakást. Fürdőszobaajtót ököllel többször beszakítottam,

a mellékhelység ajtaját könyökkel, a ruhásszekrényem egyik ajtaját kettérúgtam a másikat leszakítottam,

szobabiciklit földhöz csaptam a parketta beszakadt a szobabicikli tönkrement, széket, vázát ripityára törtem

több műszaki berendezést kihajítottam az ablakon, a telefont földhöz csaptam stb. Úgyhogy megvolt a harcművészeti bemutatóm.

Egyszerűen nemtudok pénzt szerezni sem pedig bonyolultan.

Már eladtunk egy teherautónyi cuccot a lakásunkból, a lakás meg eladhatatlan a drágajó ismerősünk és lakásmaffia emberei

miatt akikkel sem a rendőrség, sem az ügyészség sem pedig a bíróság nemnagyon tud mit kezdeni (anyámmal aláírattak egy kétértelmű szerződést,amire

a jogászok egyik fele azt mondja hogy nem volt szabályos, a jogászok mesik fele pedig szabályosnak tartja,

na ezen megy a vita már 3éve és 5hónapja a bíróságon)

Jelenleg is 7 (hét) hitelünk, melyeknek az együttes törlesztése havia 100-110ezer Ft. A lakás és a kocsi fenntartása

és a megélhetés még legalább ugyanennyi a téli hónapokban a fűtés miatt, de a nyári hónapokban is kb.90-100ezer

Anyám nettó 80-90ezer Ft-ot keres havonta. Én a nagy büdös semmit. Már közműtartozásunk is van kb. 200ezer Ft

és több törlesztőrészlettel is elvagyunk maradva.

Az meghogy munkát találjak (még ha minimál bérest is), kb esélytelennek látom.

Más évtizede ugyanazon az egy helyen dolgozó milliomos f***kalapok és elvarázsolt mesevilágban élő apuci-anyuci eltart diszkópatkányok meg még aztmondják nekem hogy miért nem nézek jobban munkaután, meg nemigaz hogy nem találok munkát. Legszívesebben nyomorrékká verném vagy veretném őket aztán felakasztani őket egy kampóra és élve megnyúzni őket, azt akkor dumáljanak

Elnézést a hangnemért, de ez van.

Én szerintem bedobom a törülközőt. Időpocsékolásnak érzem azt hogy telefonálgatok és utazgatok munkahely után kutatva és még a maradékpénzem is elmegy a telefonszámlára, benzinre, meg buszjegyre. Az emailen való önéletrajzküldözgetésről meg annyit hogy

kb annyit ér mint pofon a sz*rnak. Elküldöm 50-60 helyre az önéletrajzom azt visszaírnak kb 3 helyről hogy sajnos nem feleltem meg vagy hogy sajnos betelt az állás.

Gondoltam hogy beiratkozom valami tanfolyamra, hátha majd azzal sikerül valahol elhelyzkednem. De honnan a francból szerezzek rá pénzt? Miből végezzem el? És milyen tanfolyamot? Másokat 5 szakmával nem vesznek fel sehová. Meg hiába van az embernek ilyen-olyan bizonyítvány a zsebibe, ha gyakorlat híján nem veszik fel. Hol szerezzek gyakorlatot ha esélyt sem adnak arra hogy gyakorlatot szerezzek?

Ha nem történik valami csoda valószínűleg vagy bűnöző válik belőlem és börtönbe fogok kerülni, vagy alkoholista leszek, esetleg öngyilkos.

Mejegyzem mindhárom alternatíva eléggé távol áll tőlem. Eddig...

Már arra gondoltam a rohadt életbe, a hátamra kapok egy hátizsákot azt uccu neki a nagyvilágnak, mint a mesében.

Hát ezaz! A MESÉBEN.

Bár lehet hogy az élet is csak egy mese, amit nem kell komolyan venni.

2011. jan. 31. 21:16
 29/51 anonim ***** válasza:
Én egy hónap alatt küldök el 150 -170 önéletrajzot és sehol semmi.
2011. jan. 31. 22:37
 30/51 anonim ***** válasza:

kedves utolsó,miért nem próbálod meg a fősulit/egyetemet? Ha tanulsz rá és felvesznek államilag finanszirozottra,akkor teljesen ingyen van! Én is ugyanebbe a helyzetbe voltam sokáig,egy nyamvadt érettségivel...én is csak pár hétig-hónapig dolgoztam mindenhol mert elküldtek mindenhonnan mivel nincs végzettségem. Ekkor már nagyon a depi alján voltam,de elhatároztam hogy ha a fene fenét eszik is,elvégzek a egy olyan egyetemet,szakot, amire kereslet van jól utána néztem és nem mellesleg érdekel is. Most oda járok! Nem sokára végzek és lesz végre állásom meg pénzem! ( szülésznő leszek)

amúgy az egyetemen fel tudod venni a diákhitelt,kaphatsz tanulmányi ösztöndijat ,illetve hetente kétszer vagy amikor ráérsz mehetsz diákmunkára,igy összejön annyi kis pénz ami kell a megélhetésedhez! Csináld szerintem ezt!

Vagy ha az egyetem tul nagy falat lenne,akkor válassz egy ingyenes szakmát! Az is lehet jól jövedelmező ha megfelelőt választasz.Mondjuk festő mázoló vagy ékszerész stb... az állam finanszirozza az első szakmát 22 vagy 23 éves korig! Még pont benne vagy ebben a korban. Szóval csak kitartás kell hozzá.Fiatal vagy,előtted a jövő !!! Szomorú nagyon olvasnom, hogy egy fiatal ember ennyire elkeseredett...nem szabad hidd el! Mostantól csak előre nézz és ne hátra!És nagyon is tudom miről beszélek,mert én is ugyanebben voltam benne,nálam depisebb akkor nem lehetett senki! De mindig van kiut! A fiatalnak az egyetlen esélye a normális jövőre ha TANUL!!!!!

28/L

2011. febr. 1. 10:00
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!