Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért utálják sokan azokat a...

Miért utálják sokan azokat a hölgyeket akik háztartásbeli feleségek? Nem a miss plasztikokra gondolok, hanem a tényleg háztartásbeli hölgyekre.

Figyelt kérdés
2011. jan. 3. 12:05
1 2 3 4 5 6
 41/51 anonim ***** válasza:
54%

én is válaszoltam arra a kérdésre (aki kijön havi 100 ezerböl). Rám is csúnyán néztek mikor volt, hogy szóba került a foglalkozás, én meg közöltem, hogy háztartásbeli vagyok. Már nem, mert van egy 4 hónapos lányom, de elötte igencsak. Pedig az is munka amit itthon csinálok, nem is kicsi... Én tiszteletben tartom mindenki munkáját, ugyanezt szerintem elvárhatom fordítva is. Nem miss plázanö vagyok (bár sokan sajnos annak néznek mert szép vagyok). Igenis dolgozok itthon, nem csak tv-zek, nincs bejárónö stb.

Hála istennek látom a kommentekböl, hogy sok normális ember van, akit nem önt el a sárga irigység. Azokat mind felpontoztam. Remélem egyszer majd ök lesznek többségben.

2011. jan. 3. 17:43
 42/51 anonim ***** válasza:
48%

" "Mivel 16 éve vagyunk házasok, szerinted mi lenne ha elválnánk?"

Viszed a fele vagyonát, mi? És még kérdezik, hogy miért utáljuk az ilyeneket, akik hozzáragasztják magukat más pénzéhez."

Látszik, hogy süt belőled az irigység:)

Mi az, hogy más pénze?Tudod te azt, hogy mikor összekerültünk, egy koszos albérletben kezdtük?Én ugyan annyit tettem ehez a vagyonhoz hozzá, mint a férjem, igaz csak a háttérből segítettem Neki, de amit elértünk, az akkor is a KETTŐNK sikere.És ez Ő is tudja nagyon jól, ezért annyira erős a mi szövetségünk, és megingathatatlan.

Megnyugtatlak, mi is ugyanúgy utáljuk az ilyen irigy, rosszindulatú prolikat, mint te minket.

2011. jan. 3. 22:38
 43/51 tetris ***** válasza:
68%

Csatlakozom az előttem szólóhoz. Igenis hozzátettem a közös vagyonhoz én is a magamét. Nyilván nem én voltam az, aki autót szerelt, és irányította a műhelyt. A férjem pedig nyilván sohase vásárolt be, soha nem mosta fel a konyhát.

Mindketten azt tettük a közös vagyonhoz, amihez értettünk. Ő az autószerelést, és én a háztartást és a gyereknevelést.

Lehet, hogy az ő munkája az, ami a pénzt hozta, de az én háttérmunkám nélkül nem ment volna semmire.

Mint ahogy a színház se csak a színészek munkája, hanem a díszlettervezőé is, a súgóé is, és a takarítőnőé is. A közös munka gyümölcse az előadás. És a közös munka gyümölcse az elért eredmény is!!!!!!!!!!

2011. jan. 3. 23:03
 44/51 anonim ***** válasza:
69%
Hát azért ez a hasonlat sántít egy kissé. Egy ember, ha dolgozik, akkor is lehet sikeres, ha egyedülálló, viszont te azzal, hogy otthon takarítasz, nem mennél semmire, ha valaki nem keresné meg a pénzt, amiből élsz.
2011. jan. 3. 23:25
 45/51 tetris ***** válasza:
65%

Na és vajon neki, aki egész nap dolgozik, elég energiája lenne arra, hogy munka után még elmenjen bevásárolni, megfőzni a vacsorát, elmosogatni, kikérdezni a leckét a gyerektől, levinni sétálni a kutyát,.... stb?

Csak úgy lenne erre energia, ha kevesebb időt töltene a munkahelyén. Akkor viszont kevesebb lenne a pénzünk is!

2011. jan. 3. 23:59
 46/51 anonim ***** válasza:
81%
Nem utálom őket, nem is vagyok rájuk irigy, azzal a válaszolóval értek egyet, aki szerint ugyanazt a munkát végzi el, amit normál esetben más feleségek is, megosztva a férjjel. Egy dolgozó nőnek is el kell járnia szülőértekezletre, egy háztartásbeli feleség gyerekei sem okosabbak más gyerekénél. Egy HTB ugyanazt csinálja, amit így is úgyis meg kell csinálni.
2011. jan. 4. 00:16
 47/51 anonim ***** válasza:
35%

Nem az a baj ha valaki háztartásbeli. Hanem az hogy azt gondolja a legtöbb, csak így helyes élni és hogy ők jobbak mint akik dolgoznak és szeretnek dolgozni esetleg karrierjük is van. Na ezért 'utálják őket' Erre még nem gondoltál. Talán ha nem néznék le a másik felet akkor nem lenne ez...

Ja és... Ugye az előbb is mondták hogy aki dolgozik annak is ugyanúgy meg kell csinálni azokat a dolgokat amiket a háztartásbelinek. Nos én akárhogy számolom akkor a dolgozónak sokkal több dolgot kell megcsinálnia mert neki ugye ott a munka is. Ez senkinek sem jut eszébe?

2011. jan. 4. 07:03
 48/51 anonim ***** válasza:
85%

nem irigylem őket, nem is utálom.

ha őket kielégíti az, hogy csak a férjük és a gyerekeik ismerik el a munkájukat, vagy talán néha ők sem, mert nem tudják becsülni, hogy van meleg kaja, és ki van takarítva...

nekem a szakmai sikerek is nagyon fontosak. nem azért tanultam, hogy otthon porszívózzak és főzőcskézzek.

2011. jan. 4. 09:01
 49/51 anonim ***** válasza:
88%

én nagyon irigylem azokat a háztartásbeli nőket, akik mindent megtesznek a családjukért, otthon minden egyes munkát elvégeznek...ezerszer kényelmesebb és kellemesebb, mint meló után gürizni otthon is...minden tiszteletem az olyan háztartásbeliké, akik ha nem is keresnek pénzt, igenis hozzájárultak ahhoz, hogy a férjüknek lehetőségük legyen erre vagy arra a munkára...az más kérdés, hogy ügyesen használták ki mindketten a lehetőségeiket, okosak voltak, és küzdöttek...irigylem őket nagyon, hogy ide jutottak, és h ezt megengedhetik maguknak anyagi szempontból..na nem a sárga irigység szól belőlem, csupán jó nekik, és én, ha meg is tehetném, hogy ne dolgozzak semmit, egy négyórás "álmunkára" vagy bármiféle más tevékenységre ami munka szükségem lenne...saját magam miatt...de ugye nem vagyunk egyformák, valakit pont a finom sütije az, ami örömöt szerez (mint pl egy előttem hozzászóló htb...) én sajna nem vagyok ügyes szakács, ugyhogy ez ezért nem jár olyan sok örömmel nekem:)

DE!!! az a 100ezres htb az kiborito olyan szinten, ahogy nyafog, hogy nem kap több pénzt...ahhoz, hogy egy nő teljesnek érezze magát attól h háztartásbeli, a férj hozzáállása és szeretet is nagyon szükséges...kettőn áll a vásár...

22L

2011. jan. 4. 10:19
 50/51 anonim ***** válasza:
100%

Én konkrétan nem utálom őket...viszont van egy htb a környezetemben. A főnököm felesége. IQ - gyök 2 (most komolyan), de igényei vannak! Életében nem dolgozott még sztem egy hónapnál többet, de akkor lehet, hogy sokat mondok, de kioktat engem (két diplomával, 3 nyelvismerettel és 5 éves szakmai gyakorlattal), hogy mit hogy kell csinlni. Lenéz, mert dolgozok, én meg őt, hogy hülye... És ez komoly. Tudod, mikor előjött azzal, hogy válság van, és felejtsük el a normális fizetést, akkor fejbe tudtam volna rúgni, ugyanis következő héten megkapott egy 6M autót, amit már le is akar cserélni (3éves), mert égő, hogy nincs benne bőrülés...Mindig hangoztatja, hogy ő otthon dolgozik. Jó, tényleg pöpec rend van náluk, de más ember ezt munka után is tudja teljesíteni. Van két gyerekük, mindenféle lenézés nélkül mondom, hogy degenerált mind a kettő...Ja, ráadásul szeretőt is tart évek óta...

Volt párom nekem is felajánlotta, hogy kapok havi 100e-t plusz kocsit (500e-ért), de mondtam, mégha nincs is szükség az én keresetemre, akkor se akarok olyan lenni mint a "főnökasszony" (mert így hívatja magát).

Így most havi 80e-ből élek, fősulira járok, napi 10 órát dolgozok, tanítok, apu kocsijával járok...DE BOLDOG VAGYOK! A párom nagyon jól keres, de soha nem volt kérdés a pénz köztünk....Ennyi....

2011. jan. 5. 16:53
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!