A háztartásbeli vagy a főállásu anya kap majd nyugdijat? Vagy lehet igy fizetni a férjnek utána? Hogy kell intézni?
persze, nem csak lehet, de az egészségbiztosítási járulék minimumösszegét kell is, hogy érvényes legyen a TAJ szám. nyugdíjbiztosítónak is lehet fizetni, ott nem tudom, van-e minimum összeg, és ha igen, az mennyi.
főállású anya más kérdés, neki a juttatásából vonják a járulékokat ugyanúgy, mint egy munkahelyen.
erről mindenképpen a nyugdíjbiztosítót kérdezd meg! vannak magánnyugdíjpénztárak is, de azt én nem merem javasolni, mert én is 8 éve fizettem, és most leigazolta 30 eFt reálhozamot :S
OFF:
és még van pofájuk felajánlani, hogy vezessem át az önkéntes pénztárukba...hát ezek után kösz...
ON
Szerintem kár ezen problémáznod, mivel a nyugdíjrendszer 10-15éven belül összeomlik, márpedig a szavaidból nem úgy tűnik, hogy mostanában lesz aktuális a kérdés.
Én a helyedben nem az államtól várnám a csodát (mert az nem lesz), inkább az öngondoskodásban gondolkodnék, ha van miből félretenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!