Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A háztartásbeli vagy a főállás...

A háztartásbeli vagy a főállásu anya kap majd nyugdijat? Vagy lehet igy fizetni a férjnek utána? Hogy kell intézni?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 3. 16:35
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
74%
Én itthon vagyok a gyerekekkel, ettől függetlenül cégvezetőként be vagyok ugyan jelentve, de az az után járó nyugdíjjal nem mennék messzire. A magánnyugdíj pénztár szintén nem hozna annyit, hogy biztosítva legyenek a nyugdíjas éveim, így mi a férjemmel mindkettőnk nevére különböző előtakarékosságokat kötöttünk, plusz életbiztosítás. Így már nyugodtak lehetünk, de az állami nyugdíjra nem lehet számítani.
2011. ápr. 3. 17:01
 12/20 A kérdező kommentje:
nem találoka neten semmit sem róla.30 év mulva lesz akzuális de jobb a biztonság.
2011. ápr. 3. 17:02
 13/20 A kérdező kommentje:
milyen előtakarékosságotok van?
2011. ápr. 3. 17:04
 14/20 anonim ***** válasza:
Meg kell mondjam nagyon optimista vagy. Én 54 évesen már most nem látom biztositva a nyugdijamat, pedig mióta leérettségiztem, azóta folyamatosan dolgozom (kivétel a 4 év amig GYES-en voltam.)
2011. ápr. 3. 17:11
 15/20 anonim ***** válasza:
Ne, lesz nyugdij 30 ev mulva. Jobb ,ha most befektetsz pl egy lakasba,hogy majd azt kiadod alberletbe es onnan lesz a kis nyugdijad. Az biztosabb
2011. ápr. 3. 17:24
 16/20 anonim ***** válasza:
Bocsi, NEM LESZ NYUGDIJ MAR
2011. ápr. 3. 17:24
 17/20 anonim ***** válasza:
75%

Én úgy tudom, hogy a minimálnyugdíjra mindenki jogosult, ezt kb. 28-29 ezer Ft havonta. Persze ez nyilván 30 év múlva semmire sem lesz elég, már ma sem az. Feltéve persze ha lesz még nyugdíjrendszer. Ez eléggé kevéssé valószínű, ahogy a korábbi hozzászólók is írták.

Egyébként pedig van önkéntes kölcsönös nyugdíjpénztár is, abba bármikor fizethetsz, csak annyi a kitétel, hogy legalább 5000 Ft a legtöbb pénztárnál a havonta minimum befizetendő összeg.

2011. ápr. 3. 17:45
 18/20 A kérdező kommentje:
biztos hogy lesz nyugdij anélkülk nem lehet hagyni az ország 30%át abból polgárháboru lenne
2011. ápr. 3. 19:32
 19/20 anonim ***** válasza:
83%

ezeknek? minek?

amit most fizetsz, abból a cigányokat segélyezik. akik szaporodnak is rendesen.

na már most. ha jól olvastam, akkor a 7 évesek fele már ma cigány.

30 év múlva szerinted lesz annyi dolgozó ember, aki a te akkori nyugdíjadat fizeti?

nekem sem esnek jól a tények, de úgy érzem, hogy a válasz: nem!

ezért én leginkább az öngondoskodásban hiszek. félreteszek egy kis bakszámlára minden hónapban egy tetszőleges összeget, aminek a kamataiból majd talán összejön annyi pénz, amiből megélek.

a tőkéből pedig támogatom a gyerekeimet.

a nagyszüleim már 20 éve is így csinálták, nem is kellett nyomorogniuk a kettőjüknek járó, összesen 100ezernyi nyögdíjból... és annyi maradt, h még nekem is tudtak lakást venni. persze ehhez az is kellett, hogy nem fizetést kaptak, hanem volt egy kis üzletünk, ahol annyi pénzt kerestek, amennyiért megdolgoztak, és nem annyit, amennyit épp a góré jónak látott adni.

véleményem szerint naiv az, aki abban hisz, hogy a nyugdíjából majd meg fog élni. iszonyat nagy gazdasági összeomlás közeleg, ne az ingyenélők vagyonát gyarapítsd, hanem a sajátodat!

2011. ápr. 4. 00:44
 20/20 anonim ***** válasza:
mégis mit képzeltetek, amikor odaadtátok a magánkasszában lévő pénzeteket a Nyugdíj- és ADÓSSÁGCSÖKKENTŐ ALAPNAK (vagyis Add ide és BÁRMIRE elkölthetjük alapnak)?????????? azt, hogy nyugdíjatok lesz, meg leszedtek szép summa reálhozamot? (mennyi lett 10-20-30ezer?) ;)
2011. ápr. 4. 05:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!