Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit takar az ha valaki háztart...

Mit takar az ha valaki háztartásbeli?

Figyelt kérdés
2011. febr. 12. 16:23
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
97%
nem dolgozik,nincs àllàsa csak az otthoni munkàt végzi el.
2011. febr. 12. 16:26
 2/28 anonim ***** válasza:
75%

16:26

Ha valaki hàztartàsbeli,akkor azt jelenti szàmodra,hogy nem tanult?Ismerek tanult embereket,akik otthon vannak,mert a férjük megkeresi azt a pénzt és a feleségnek nem kell elmlennie dolgozni,ez nagyon jellemzõ a nyugatiakra.Miért lenne semmirekellõ,lehet az otthonàban többet dolgozik,mint egyesek a munkahelyén.Nem kellene igy itélkezni.

2011. febr. 12. 16:30
 3/28 anonim ***** válasza:
96%
teljeskörű munkát végez a háztartásban, nem kell pénzt előteremtenie, cserébe az otthona patyolat tiszta. klasszikusan vett állása nincs.
2011. febr. 12. 16:33
 4/28 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem az első arra gondolt, hogy éppen most nem tanul, tehát iskolába, se jár se tanfolyamra. Ez nem zárja ki azt, hogy régen járt.
 5/28 anonim ***** válasza:
85%
Az utolsó vagyok..más helyre a vesző véletlen mielőtt valaki beszólna..:)
 6/28 anonim ***** válasza:
85%
ment*
2011. febr. 12. 16:34
 7/28 anonim ***** válasza:
62%

Olyan személy, aki nem folytat kereső tevékenységet, a feladata az, hogy az otthoni teendőket ellássa (meg az otthonon kívülieket is, pl. a család ügyeinek intézése), és nincs munkanélküliként regisztrálva, azaz nem azért van otthon, mert nem talál munkát, hanem mert nem is akar találni. Hivatalosan az a háztartásbeli, aki semmilyen támogatást nem is vesz igénybe, és úgy van otthon (szóval nincs gyes-en, gyed-en, nem kap szociális segélyt, stb.). Ja, és persze elengedhetetlen, hogy egy háztartásbeli mellé társuljon egy olyan személy is, aki eltartja. Ez nem minden esetben férj, lehet akár egyéb rokon is, akivel talán nem is él együtt, de gondoskodik az illető kiadásairól.

//mondjuk az első válaszolóval egyetértek, ezt nem lehet munkának nevezni, hiszen ezeket a dolgokat az is ellátja, aki normális ember módjára dolgozik is//

2011. febr. 12. 16:36
 8/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors válaszokat!

Azt értem,hogy otthon van és elvégzi a ház körüli dolgokat,meg gondolom ügyeket intéz(pl bankba megy)...de ezt anyukám is elintézi,pedig dolgozik napi 14 órát.

Meg nem érzik magukat attól rosszul,hogy ők nem keresnek pénzt és végülis eltartják őket?

Én pályakezdő munkanélküli vagyok és iszonyatosan zavar,hogyha nem sikerül egy állásinterjú.

Pedig a párom el tudna tartani ha albérletbe mennénk.De nekem bűntudatom lenne miatta.

2011. febr. 12. 16:37
 9/28 anonim ***** válasza:
95%
ez két ember egyezsége és semmi kivetnivaló nincs benne, és nem kell emiatt bűntudatot érezni. nyugaton minden nő, aki nem karrierista és megteheti mert keres a férje annyit, igy él. ők a családért, házért felelnek. ott nincs olyan, hogy a gyerekkel nincs idő foglalkozni, különórákra vinni, beszélgetni. a gyerekeknek is nagyobb a biztonságérzetük. az, h itt kelet-eu-ban a fejünkbe és lelkünbe verik, hogy ez alantas állapot, az nem jelenti azt, hogy az is.
2011. febr. 12. 16:47
 10/28 anonim ***** válasza:
92%
Engem bizony nem zavarna,ha nem kellene napi 14-16 órát dolgoznom,még sokszor hétvégén is,hanem inkább lennék háztartásbeli,minden lelkiismeret furdalás nélkül.Szerencsések azok a nők,akiket el tud tartani a férjük,gyerekestül.
2011. febr. 12. 16:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!