Mit takar az ha valaki háztartásbeli?
Mi van kérdező,csak azért mert sokan nem értenek Veled egyet,már mindjárt le is pontozod?
Majd akkor mondjál véleményt,ha napi 14-16 órákat fogsz dolgozni,és mikor hazaérsz,nem az lesz az első,hogy illatosan befeküdj az ágyba a páros mellé,hanem vár a takarítás,gyerekek,bevásárlás,főzés,stb..
Gondolom még sehol sem vagy ehez,azért nem tudtad azt sem,mi az hogy valaki háztartásbeli.Nekem volt jó néhény osztálytársam még általánosban,akiknek az édesanyja háztartásbeli volt,ez is volt beírva a szülő foglalkozásához.
Én nem pontoztam még senki.Se fel se le.
Amúgy a válaszokból az tűnt fel,hogy azok, akiknek tényleges munkahelyük van és azok, akik háztartásbeliek nagyon egymás ellen vannak.Ha máshol nem is, itt igen.
Mellesleg megjegyezném,hogy nem élek együtt a párommal és nincs nekem olyan nagyon jó életem sem.Itthon meg besegítek a házimunkába még ha nem is kérik.
Visszatérve a témához és nem ítélem el a háztartásbelieket, főleg nem azokat,akik okkal vannak otthon pl betegápolás vagy baba ahogy írtátok.
Azt is megjegyezném,hogy tudtam mi az a háztartásbeli, csak kíváncsi voltam ki hogyan reagál rá.A párom nemrég kérte,hogy legyek az,ezért tettem fel a kérdést. Érdekelt,hogyha egyszer elmondanám valakinek hogy az vagyok vajon mit reagálna.Hát most már tudom...
Amúgy meg mindenkit felpontozok,aki nem támadó jelleggel írt,vagy nem szólta le a másikat.A többieket meg nem is fogom pontozni.
Viszont nem kéne összekeverni a háztartásbelit a főállású anyával ahogyan itt láttam.
Tudomásom szerint a háztartásbelit leginkább a hivatalos nyelvben használják, és ott azt jelenti, hogy nagykorú cselekvőképes, aki nem vállal munkát illetve ha vállal sincs készpénzben mérhető jövedelme belőle a háztartásnak!
18:26
aki gyesen-gyeden van otthon, az nem háztartásbeli!
kérdező: én nem vagyok háztartásbeli, és mégis 2x is leírtam neked ide, hogy szerintem ez sokkal élhetőbb állapot, mint ami most "divat" a nők körében.
Nem jól látod. A dolgozó nőknek csak egy része van a htb ellen! szerintem az itt pozitívan kommentelők jelentős része dolgozó nő volt. És pontosan ezért látjuk, hogy nagyon nem mindegy, hogy valaki htb/főállás anya, vagy ezt a teljes embert igénylő dolgot a munkája után kell még kipaszíroznia magából.
Neked kell végiggondolni, hogy htb akarsz-e lenni, hogy mennyire vagytok egységben, miket állt ki a kapcsolatotok, mik a terveitek stb.
Az biztos, hogy egy htb bizonyos szempontból (mivel nincsen jövedelme) sokkal kiszolgáltatottabb LEHET. Nem feltétlenül az, de előfordulhat.
Ezért retteg a mai 20-40 éves női korosztály ettől. Mert nulla a hite a kapcsolatában/házasságában, és a párjában. Persze, sok ffi erre rá is szolgál. Ehhez meg csak annyit lehet mondani, hogy jól kell választani és tudni kell fenntartani az érdeklődést és szeretetet. Energia és idő szempontjából ezesetben a htb előnyben van, viszont nehezebb lehet azt megvalósítania, hogy ő is tudjon érdekességeket, élményeket, híreket "szolgáltatni" otthon, és fenntartani azt, hogy kellemes beszélgető partner maradjon 10-15 éven át. Mindennek van előnye és hátránya, itt nincsenek tökéletes megoldások. Kettőtökön múlik, hogy mit é shogyan valósítotok meg.
kijavítanám azt, hogy nem keresnek pénzt a háztartásbeliek.
3. gyerek után, 3-8 éves koráig igenis kapnak azért az anyukák pénzt, hogy háztartásbeliek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!