Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit takar az ha valaki háztart...

Mit takar az ha valaki háztartásbeli?

Figyelt kérdés
2011. febr. 12. 16:23
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
73%
Férjem keresetéből bőven kijövünk ketten,és a hamarosan megszülető babánk is...Míg teherbe nem estem 12-14 órában melóztam fizikai munkát,úgy,hogy diplomás vagyok,de mégsem tudtam vele elhelyezkedni.A munkahelyem kb. akkor szűnt meg,mikor kiderült,hogy babát várok.Közös megegyezéssel nem kezdtem el nagy erőkkel munkát keresni állapotosan. Nem érzem magam semmirekellőnek,igen ő keresi a pénzt,én meg itthon tartok rendet,készülök a baba fogadására.Volt ez fordítva is,nekem volt állásom,neki nem...Egyikünket sem zavarta,hogy ki hozza haza a pénzt,együtt élünk,közös mindenünk,a terveink,az igényeink,házasok vagyunk...Mondjuk nem is úgy indultunk neki a házasságnak,hogy mi lesz,ha elválunk,mint ahogy manapság sokan teszik.
2011. febr. 12. 19:00
 22/28 anonim ***** válasza:

Mi van kérdező,csak azért mert sokan nem értenek Veled egyet,már mindjárt le is pontozod?

Majd akkor mondjál véleményt,ha napi 14-16 órákat fogsz dolgozni,és mikor hazaérsz,nem az lesz az első,hogy illatosan befeküdj az ágyba a páros mellé,hanem vár a takarítás,gyerekek,bevásárlás,főzés,stb..

Gondolom még sehol sem vagy ehez,azért nem tudtad azt sem,mi az hogy valaki háztartásbeli.Nekem volt jó néhény osztálytársam még általánosban,akiknek az édesanyja háztartásbeli volt,ez is volt beírva a szülő foglalkozásához.

2011. febr. 12. 19:05
 23/28 A kérdező kommentje:

Én nem pontoztam még senki.Se fel se le.

Amúgy a válaszokból az tűnt fel,hogy azok, akiknek tényleges munkahelyük van és azok, akik háztartásbeliek nagyon egymás ellen vannak.Ha máshol nem is, itt igen.

Mellesleg megjegyezném,hogy nem élek együtt a párommal és nincs nekem olyan nagyon jó életem sem.Itthon meg besegítek a házimunkába még ha nem is kérik.

Visszatérve a témához és nem ítélem el a háztartásbelieket, főleg nem azokat,akik okkal vannak otthon pl betegápolás vagy baba ahogy írtátok.

Azt is megjegyezném,hogy tudtam mi az a háztartásbeli, csak kíváncsi voltam ki hogyan reagál rá.A párom nemrég kérte,hogy legyek az,ezért tettem fel a kérdést. Érdekelt,hogyha egyszer elmondanám valakinek hogy az vagyok vajon mit reagálna.Hát most már tudom...

Amúgy meg mindenkit felpontozok,aki nem támadó jelleggel írt,vagy nem szólta le a másikat.A többieket meg nem is fogom pontozni.

2011. febr. 12. 19:14
 24/28 anonim ***** válasza:

Viszont nem kéne összekeverni a háztartásbelit a főállású anyával ahogyan itt láttam.

Tudomásom szerint a háztartásbelit leginkább a hivatalos nyelvben használják, és ott azt jelenti, hogy nagykorú cselekvőképes, aki nem vállal munkát illetve ha vállal sincs készpénzben mérhető jövedelme belőle a háztartásnak!

2011. febr. 12. 19:15
 25/28 anonim ***** válasza:
A pasiknak kellene végezni a háztartási munkát...de persze nekik az ingyenmunka büdös.
2011. febr. 12. 19:28
 26/28 anonim ***** válasza:

18:26

aki gyesen-gyeden van otthon, az nem háztartásbeli!

kérdező: én nem vagyok háztartásbeli, és mégis 2x is leírtam neked ide, hogy szerintem ez sokkal élhetőbb állapot, mint ami most "divat" a nők körében.

Nem jól látod. A dolgozó nőknek csak egy része van a htb ellen! szerintem az itt pozitívan kommentelők jelentős része dolgozó nő volt. És pontosan ezért látjuk, hogy nagyon nem mindegy, hogy valaki htb/főállás anya, vagy ezt a teljes embert igénylő dolgot a munkája után kell még kipaszíroznia magából.

Neked kell végiggondolni, hogy htb akarsz-e lenni, hogy mennyire vagytok egységben, miket állt ki a kapcsolatotok, mik a terveitek stb.

Az biztos, hogy egy htb bizonyos szempontból (mivel nincsen jövedelme) sokkal kiszolgáltatottabb LEHET. Nem feltétlenül az, de előfordulhat.

Ezért retteg a mai 20-40 éves női korosztály ettől. Mert nulla a hite a kapcsolatában/házasságában, és a párjában. Persze, sok ffi erre rá is szolgál. Ehhez meg csak annyit lehet mondani, hogy jól kell választani és tudni kell fenntartani az érdeklődést és szeretetet. Energia és idő szempontjából ezesetben a htb előnyben van, viszont nehezebb lehet azt megvalósítania, hogy ő is tudjon érdekességeket, élményeket, híreket "szolgáltatni" otthon, és fenntartani azt, hogy kellemes beszélgető partner maradjon 10-15 éven át. Mindennek van előnye és hátránya, itt nincsenek tökéletes megoldások. Kettőtökön múlik, hogy mit é shogyan valósítotok meg.

2011. febr. 12. 20:36
 27/28 anonim ***** válasza:
39%

kijavítanám azt, hogy nem keresnek pénzt a háztartásbeliek.

3. gyerek után, 3-8 éves koráig igenis kapnak azért az anyukák pénzt, hogy háztartásbeliek :)

2011. febr. 12. 23:49
 28/28 A kérdező kommentje:
Mikor azt írtam,hogy a htb-k és a dolgozók itt egymás ellen vannak, azt gyakorira értettem.Írd csak be a keresőbe azt,hogy háztartásbeli.Minden kérdésnél volt valaki,aki beszólt másiknak.
2011. febr. 16. 16:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!