Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megtartsam vagy ne? Tanácsok,...

Megtartsam vagy ne? Tanácsok, vélemények?

Figyelt kérdés
20 éves vagyok, 4 éve együtt a párommal, aki egyidős velem. Körülbelül 3 éve szedek fogamzásgátlót, még soha egyet sem felejtettem el bevenni, most mégis terhes lettem. Nem tudom, hogy megtartsam-e, mert mindketten suliba járunk még a párommal, otthon lakunk a szüleinkkel, kerestünk nincs, és ráadásul gyógyszer mellett lehet, hogy a gyerek sem lenne egészséges, de elvetetni sem igazán akarom. Tanácsok?
2010. dec. 20. 12:10
1 2 3 4 5 6 7
 61/66 anonim ***** válasza:
100%

Az első 3 hónap nagyon fontos a magzat szempontjából.Pont az a 3 hónap,amíg te azon gondolkozol,hogy megtartsd-e.Ebben az időszakban érdemes elkezdeni folsavat szedni a nyitott hátgerinc elkerülése miatt (és) terhesvitaminokat.Ha úgy döntesz megtartod,ezt a 3 hónapot később már nem tudod pótolni.A fogorvoshoz sem ártana elmenned,mert a 2.trimeszter alatt már óvatosan adnak bármilyen gyógyszert is,a 3.trimeszterben pedig csak akkor,ha végszükség van.

Három hét múlva már lesz szívhangja,akkor vesznek majd terhesgondozásba.

Akik valóban készülnek arra,hogy gyermekük lesz,azok ebben a pár hétben sem csak lógatják a lábukat.Lehet,hogy te csak 8 hét múlva akarsz dönteni arról,hogy egyáltalán éljen-e,de ha úgy döntesz igen,akkor 3 nagyon fontos hónapot ugrottál át,amit nem tudsz visszahozni.

2010. dec. 22. 10:36
 62/66 anonim ***** válasza:
0%

Folsav, meg terhesvitamin, meg mit tudom még mi a sz@r...Nagyanyáink nem szedtek semmit, mégis egészséges gyerekek születtek.Ez a mizéria csak a gyógyszergyártóknak hozza a hatalmas hasznot.Elmondom, hogy én sem szedtem semmit, tudatosan, egészségesen étkeztem, hatalmas egészséges fiút szültem minden gond nélkül.

Van még időd eldönteni, bárhogy is határozol, Boldog Karácsonyt Nektek.

2010. dec. 22. 10:53
 63/66 anonim ***** válasza:
60%

Nem szültek egészséges gyereket,sok volt a beteg gyerek,aki meg sem élte a felnőtt kort,csak épp nem tudták kiszűrni már magzati korban és megelőzni sem.Ha utána néznél,hogy a folsav miben segít,akkor nem mondanál ilyen hülyeséget.

Semmelweis fedezte fel a klórmeszes kézmosást,mert előtte anyák haltak meg fertőzésekben.Nagyanyáink.Aztán haladtak a korral és ma is alkalmazzák bemosakodásnál műtétek előtt,mert nem hülyeség.Nem kell megragadni a múltban,ha lehet,akkor tenni kell az ellen,hogy megelőzzük a bajt.Persze lehet folsavat tápanyagokból is nyerni,a lényeg a tudatosság,hogy arra szüksége van.

A kérdező már most felelősséggel tartozik a gyermekéért,akkor is,ha nem tartja meg.Nem a 12.hétben válik "anyává",amikor majd rábólint,hogy maradhat.

2010. dec. 22. 11:16
 64/66 anonim ***** válasza:

Az utolsónál a pont.

Azért, mert te vacillálsz, kedves kérdező, egy élet felett, már most is felelősséggel tartozol érte. Ő nem egy kabát, amit visszaviszel a boltba, ha nem válik be.

Utolsó napokra hagyni a döntést több szempontból sem "érdemes".

Egyfelől magad miatt -onnantól kezdve, hogy hallod a szívverését, látod, ahogy keze és lába lesz (mert látni fogod az ultrahangon...), nehezebb lesz elvetetni, hiszen már nem csak élet, de hasonlít is rá.

Kiszúrás a babával is, ha megtartod, mert esetleg nem úgy élsz, mint kéne és ezzel az ő esélyeit rontod.

Orvosnál voltál már egyáltalán? Egy pozitív teszt nem feltétlen jelent terhességet, megmaradó terhességet meg főleg...

2010. dec. 23. 20:04
 65/66 anonim ***** válasza:
55%

Csak annyit írok neked, hogy én is hasonlóképpen jártam idén, én is úgy voltam mint az egyik válaszoló, hogy hetekig őrlődtem, megtartsam-e vagy elvetessem, és ugyanígy, mikor úgy éreztem döntöttem egyik mellett, teljesen belebetegedtem, aztán így ment ez a 8. hétig, mikor is aztán sok átsírt éjszaka meg kínlódás után elvetettem. Én nem (meg senki más nem) mondhatom meg, mit tegyél, de igyekezz nagyon-nagyon alaposan átgondolni a lehetőségeidet. Ha elveteted, soha többé nem csinálhatod vissza, és örökre a lelkedbe ég, ezt nem lehet elfelejteni. Viszont kilátástalanul, a szülők nyakára se lehet szülni. Annyi a tanácsom, hogyha szívből tudnál örülni ennek a babának és akarnád is őt, akkor tartsd meg. Nagyon sajnálom, hogy pont így karácsony tájban nehezedik egy ilyen iszonyú döntés súlya a válladra. Soha nem kerülhet nehezebb élethelyzetbe egy nő mint egy ilyenbe. Tényleg sajnálom!

25 N

2010. dec. 23. 23:08
 66/66 Egyszerű huszonéves ***** válasza:
0%
Kíváncsi leszek, hogy hogy döntesz. Megírod, ugye?
2010. dec. 30. 18:56
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!