Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megtartsam vagy ne? Tanácsok,...

Megtartsam vagy ne? Tanácsok, vélemények?

Figyelt kérdés
20 éves vagyok, 4 éve együtt a párommal, aki egyidős velem. Körülbelül 3 éve szedek fogamzásgátlót, még soha egyet sem felejtettem el bevenni, most mégis terhes lettem. Nem tudom, hogy megtartsam-e, mert mindketten suliba járunk még a párommal, otthon lakunk a szüleinkkel, kerestünk nincs, és ráadásul gyógyszer mellett lehet, hogy a gyerek sem lenne egészséges, de elvetetni sem igazán akarom. Tanácsok?
2010. dec. 20. 12:10
1 2 3 4 5 6 7
 51/66 anonim ***** válasza:
54%

Én sem tartanám meg. Más lenne a helyzet, ha már dolgoznátok mindketten a párotokkal és külön laknátok a szülőktől. De így tulajdonképpen nekik lesz plusz egy gyerekük, akit el kell tartaniuk. Ha még ők is aktív dolgozók, akkor ha be akarjátok fejezni a sulit, elég nehéz lenne megoldani a baba ellátását és felügyeletét (ezt tapasztalatból írom). Egy síró csecsemőt nem vihetsz be órára, vizsgázni.

Ha a párod pedig ennyire nem akarja, elég hamar egyedülálló anyaként találnád magad, mégha most mást is ígér - a férfiak ilyenek!

Álszent dolog olyan szavakkal dobázólni, mint gyilkosság, stb. Az ember élete a jog szerint a születéstől kezdődik.

Arról nem is beszélve, hogyha esetleg beteg lenne a baba, kegyetlenség lenne életre ítélni.

2010. dec. 20. 14:16
 52/66 anonim ***** válasza:
63%

Szia!

Nem próbállak le, vagy rábeszélni semmire, de én egy 28 éves lány vagyok, párommal 3éve próbálkozunk a babával, de semmi. Fogamzásgátlót kb egy évig tudtam szedni 18 évesen, de abba kellett hagyjam, mert nem bírta a szervezetem. Ígyhát kénytelenek voltunk más védekezési módszert választani, ami a lehető legegyszerűbb volt a megszakításos. Soha nem voltam olyan nagyon babás, ha láttam őket, nem nagyon mozdult meg bennem semmi. Próbáltam rájuk mosolyogni, de gagyogni velük egyáltalán nem tudtam. 19-20 évesen viszont mégis úgy gondoltam, hogy ha becsúszik, hát becsúszik, de ő az enyém és ő különleges lenne, mert az enyém, belőllem van. Ráadásul nem én lennék sem az első sem az utolsó, akivel ilyen történik. Mi lett volna akkor, az első 3-4 év piszok kemény lett volna, az biztos, de utánna miért ne lehetne mindent megvalósítani, amit előtte szerettél volna? A főiskolán is nem egy olyan osztálytársam volt, aki év közbe esett teherbe, és mégis végig csinált, volt aki pont az államvizsga napján ment el szűlni, és akkor mi van? Mindenre van megoldás. Viszont, ha nem tartod meg, abban biztos lehetsz, hogy egész életedben kísérteni fog, milyen lenne most, hogy nézne ki, milyen lenne a haja? Ha meglátsz egy vele egykorú gyermeket, készülj fel rá hogy mindig eszedbe fog jutni, és ez az érzés nem fog elmúlni. Ezt onnan tudom, hogy anyukám egyszer elvetélt, és kb 30 év után is elgondolkodik azon, hogy milyen lett volna Ő.

Ha van segítséged, az csak jó. Kiesne kb 3-4 éved, míg a baba nem lenne ovis, és mindent folytathatnál, munkát persze a párodnak kellene szerezni, legalább beleadni a rezsibe.

Visszatérve rám, sose értettem, hogy aki nem akar babát, annak összejön, aki meg mindent megtenne érte, azoknak nem akar. Ilyenkor ez nekem mindig olyan fájó olvasni az ilyen történeteke, mint a tied.

Pusz

2010. dec. 20. 14:42
 53/66 anonim ***** válasza:
45%
Akik keményen rá akarnak beszélni azoknak mondom, hogy könnyű ám más f.szával verni a csalánt
2010. dec. 20. 14:54
 54/66 anonim ***** válasza:
46%

Én 23 éves anyuka vagyok, a lányom 1,5 éves. Tervezett baba volt, imádom, imádjuk.

Volt 1 osztálytársam gimiben, utolsó évben esett teherbe, a lány már 5 éves. Nagyon nehéz volt neki, de soha meg nem fordult a fejében, hogy elvetesse, soha nem bánta meg, tanult mellette, idén diplomázott. A barátja jelenleg velük van, de romlott a kapcsolatuk nagyon sokat...

Én azt mondom, hogy vetesd el, hiába vagyok abortusz ellenes. Nem akarja a párod, mi lesz, ha elhagy? Tudom, hogy egy pici gyermekről beszélünk, de én nem tartanám meg ilyen helyzetben...

2010. dec. 20. 15:04
 55/66 anonim ***** válasza:
68%

annak, aki azt mondja, hogy majd a gyerek oviba adása után a kérdező tud karriert építeni:

elég nehezen talál ma munkát még az a kismama is, akinek diplomája és gyakorlata van. Én aggódnék, hogy ezek hiányában a kérdező hogy fog állást találni, és karriert építeni (nem mintha ez utóbbi kötelező lenne).

Arról nem is beszélve, hogy úgy nem lehet karriert építeni, hogy 3-kor le kell lépni, mert rohanni kell a gyerekért az oviba, ha esetleg nagyszülő ezt nem tudja felvállalni (mondjuk itt ezzel nem lenne gond), vagy úgy, hogy a gyerek havonta 1x beteg és neki otthon kell ilyenkor maradnia.

Egy kisgyerek még a legbecsületesebben dolgozó anyuka munkájára is kihatással van ha nincs aktív nagyszülő, vagy ameddig a gyerek nem önállóbb.

Persze lehet erre most azt mondani, hogy ott vannak a nagyszülők, de nem kéne egy teljes gyereket őrájuk építeni. És mi van, ha (neadjisten) 3 év múlva már nem lesznek?

Aki ilyen fiatalon vállal gyereket, az vállalja fel azt is, hogy lehet hogy soha nem lesz több belőle átlagos irodistánál,v agy eladónál... mert onnantól már nem csak a munka lesz az életében.

2010. dec. 20. 15:22
 56/66 anonim ***** válasza:
81%
Nem mindenki alkalmas arra,hogy szülő legyen 20-on éves kora elején.Megtarthatnák,összeszorított foggal megoldhatnák a felnevelését,az anyagiakat is,csak a kérdés,hogy akarják-e.A fiú egyértelműen jelezte,hogy nem.Szinte bármit szivesebben csinálna,minthogy pelenkázzon.A fiúkat egy édes babapofi sem fogja meghatni,ha ezért komoly áldozatokat kell hozniuk.Egy 20 éves fiú lelkileg és agyilag is más szinten tart,mint egy 20 éves lány.A kérdező sem úgy tette fel a kérdést,hogy ő mindenáron meg akarja tartani,csak a párja nem szeretné.Sem a körülmény nem adott,sem az indittatás,hogy márpedig ő akkor is anya akar lenni és ha kell nem eszik,de a gyereknek lesz mit.Sem dolgozni,sem áldozatot hozni nem akarnak.Ahogy írta,nem készek a saját életre.Akkor ide hogy lenne értelme gyereket szülni?Szülőnek lenni nem azt jelenti,hogy képes vagyok gyereket csinálni,aztán világra hozni,ennél sokkal több.....
2010. dec. 20. 16:49
 57/66 Egyszerű huszonéves ***** válasza:
Hogy döntesz?
2010. dec. 21. 14:00
 58/66 A kérdező kommentje:
Még van 9 hetem eldönteni, addig minden nap meg fogom gondolni magam, de most éppen meg szeretném tartani a babát :)
2010. dec. 21. 14:37
 59/66 anonim ***** válasza:
3 hetes terhes vagy? Ez hogy lehet? A 3.héten történik meg a beágyazódás és a 4.héttől vannak a terhességi tünetek,ha vannak.Voltál egyáltalán orvosnál vagy pozitívat pisiltél és kiszámoltad,hogy mikor szexeltetek?A terhességet az utolsó menstruációtól számolják.Tabletta mellett a 4.héten van a 7 napos szünet.Ha akkor nem jött meg,akkor vetted észre,hogy terhes vagy,de az hivatalosan a terhességed 4.hete.
2010. dec. 21. 21:32
 60/66 A kérdező kommentje:
Akkor 4 hét, bocsánat..
2010. dec. 22. 09:49
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!