Megtartsam vagy ne? Tanácsok, vélemények?
sajnálom az elvesztett babát,19 évesen szülő nő.
én 18 vagyok, nem szedek fog.gátlót 14,5ves korom óta együtt vagyok a barátommal.h miért? mert előtte van egy pl. h a nő 7 évig szedte a fog.gátlót,nagy nehezen 3 év próbálkozás után összejött a baba,de down-kóros lett.a második baba,akire szintén sokat kellett várni meghalt :(
hát ezért nem szedek tabit,mert iszonyatosan szeretem a babákat,és biztos h tlejesen összetörnék ha valami baj lenne a babámmal.
én úgy gondolom,h nem mindig a fejünk után kell menni.hallgass a szívedre.katolikus gimibe járok és ott mondta a védőnő,hogy kb. 10 éve,mikor még a kórházban dolgozott, azon a részen ahol az abortuszt végzik.volt egy 21 éves lány, hasonló helyzetben,mint te.abortuszra jött.a váróba a védőnő betett egy kazettát a videóba,mely az abortuszról szólt.h mi történik a műtét folyamán a babával.a lány csak sírt és sírt közben.majd bekopogott megölelte a védőnőt és azt mondta,h köszönöm.rá 3 évre egy szőke kislány futott oda a védőnőhöz az egyik parkban.majd hamarosan odaért az anyuka is.mondta a kislánynak az anyuka,h köszönd meg szépen a néninek.a kislány kérdezte,h de anya mit?erre az anyuka elmosolyodott és azt mondta,h azt,hogy felnyitotta a szemem,és ezáltal itt vagy és szerethetlek.majd megölelték egymást.
úgy gondolom,ez egy példa lehet számunkra,hisz ez a lány erős volt, fel merte vállalni a dolgokat,még ha nem is volt biztos háttér mögötte.ő csak küzdőtt és küzdött.ma egy jól menő cégnél dolgozik,és boldog családban él gyermeke apjával és lányával.
Kedves 13:51!
Én már középiskolában, biológia órán láttam egy videót arról, hogy hogyan végzik az abortuszt. Egyik lány még sírt is az órán, és kiment a teremből, szóval tudom, hogy milyen, de köszönöm a tippet.
Mindenkinek köszönöm a válaszokat, bár még mindig teljesen tanácstalan vagyok, akarom is, meg nem is ezt a gyereket :(
Egyik válaszoló szerintem nagyon jó ötletet mondott, hogy írd fel egy papírra, mind a kettő variáció jó és rossz oldalát. Bele kell számolnod, ha elveteted az is kihat a későbbi életedre. 20-35%, hogy nem lehet egyáltalán gyereked többet. Kihathat a későbbi terhessége(i)dre.
Ha megtartod van esély arra, hogy beteg lesz és az nem csak neked, de a gyereknek sem jó.
Örökbe adni nehezebb, mint most "megölni". Mikor már megszületett. Érezted a terhesség alatt felnőni benned, utána látni az arcát, szemét, mosolyát, hallani a kis hangját...áhh, nem lehet, az ember szíve akkor megszakad.
Én is nagyon nagy dilemmába lennék, ha becsúszna, ugyanilyen tanácstalan lennék. Magamat ismerve az időből is kifutnék azt az lenne a vége, hogy a gyerek marad.
Nagyon gondold át és az időre nagyon figyelj. Ilyen esetekben nem elitélendő az, ha nem tartod meg (szerintem). Vedd figyelembe, hogy mit szeretnél Te, mit a párod mi lenne a legjobb a gyereknek, hiszen leginkább róla van szó, az Ő életéről.
Mi csak itt a gép előtt tanácsot tudunk adni. A döntés a kettőtöké.
22/N
Én nem tartanám meg. 23 éves vagyok, de nem tudom magamat elképzelni szülő szerepben, még élni, tanulni szeretnék. Az én felfogásom szerint ráér 30 évesen is a gyerek.
Persze ez csak egy szubjektív vélemény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!