Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megtartsam vagy ne? Tanácsok,...

Megtartsam vagy ne? Tanácsok, vélemények?

Figyelt kérdés
20 éves vagyok, 4 éve együtt a párommal, aki egyidős velem. Körülbelül 3 éve szedek fogamzásgátlót, még soha egyet sem felejtettem el bevenni, most mégis terhes lettem. Nem tudom, hogy megtartsam-e, mert mindketten suliba járunk még a párommal, otthon lakunk a szüleinkkel, kerestünk nincs, és ráadásul gyógyszer mellett lehet, hogy a gyerek sem lenne egészséges, de elvetetni sem igazán akarom. Tanácsok?
2010. dec. 20. 12:10
1 2 3 4 5 6 7
 21/66 A kérdező kommentje:

Egyenlőre csak a barátom szülei tudják, ők azt mondták hogy az egyik kocsijukat eladják, és abból átalakítják a házukat úgy, hogy elférjünk mi is, és tudnak ők egy kocsival is járni, és ők szeretnék, ha megtartanánk. A barátom nem szeretné, mert 1)túl fiatalok vagyunk egy gyerekhez, lényegében még mi is gyerekek vagyunk 2)ennyi idősen bármi amit csinálhatnánk jobb, mint a pelenkázás 3) még nem állunk készen arra, hogy dolgozzunk, gyereket neveljünk, "saját életünk legyen".

Én pedig nem tudom mit akarok, és emiatt 2 hete folyamatosan sírok (mióta megtudtam).

Különben pedig, szerintem, bárhogy döntünk, egész életünkben ott lesz a "mi lett volna ha".

2010. dec. 20. 13:05
 22/66 anonim ***** válasza:
71%
Nem kell elitélni azt aki nem akrná megtartani.A kérdező nem egy olyan ember aki mindkivel összefekszik védekezés nélkül.Védekezett mert nem akart gyereket és szedte a gyogszert rendesen.Senkinek sincs joga elitélni ha nem tartaná meg.Igaza van az elöttem ironak hogy ha nincs meg a megfelelö segitség és háttér az nagyobb felelötlenség ha megszüli.Ezt neki kell eldöntenie.sokan tudnak okoskodni ba..meg ezért van annyi szerencsétlen gyerek aki éhezik meg nincs egy rendes cipője.Az meg egy szót se szoljon akinek tudtak táogatsát adni mások,mert inkább örüljön neki.Sajnos nem mindig jön be jol az élet és lehet h valaki megtartotta és rendezödött minden és még anyagilag is rendbejöttek,de van sok akiknek nem jött be és teljesen tönkrement a családjuk.Még mndig azt mondom hogy beszéljék meg otthon hogy milyen segitségeik lennének és csak ezek után döntsenek.Az is fontos h ők is(párja is)akarja.UI.nem egy olyan embert ismerek aki szegény vagy egyedül él a picivel mert hiába akarta a picit nem tudta megoldani a feladatot és most a gyerek is és a szülő is megsinyli az egészet.Bizom benne h lesz segitség és megtudod tartani,mert ahogy olvasom akarnád ezt a picit.Jól gondold át,ne hamarkodd el a döntést!
2010. dec. 20. 13:08
 23/66 anonim ***** válasza:
79%

Ne anyósodnak és/vagy anyukádnak szülj gyereket!

Akkor kéne minden nőnek gyereket vállalnia ha fel is tudja nevelni+ha érzelmileg is megérett az anyaságra

24/66 anonim ***** válasza:
31%
Szerintem meg a felelősségteljes szexuális élethez hozzá kellene, hogy tartozzon, hogy bizony a baba akár védekezés mellett is becsúszhat. Ha ennyire nem kéne a gyerek nem kell szexelni. Egyszerűen ilyen esetben nem tudok egyetérteni az abortusszal. Én megtartanám, de az én vagyok, megvan a véleményem, de mások élete nyilván nem az én dolgom, de ha valamit akar az ember, akkor nincs lehetetlen.
 25/66 anonim ***** válasza:
71%
Aki úgy dönt, hogy 30 éves koráig nem akar szülni, az vonuljon zárdába addig, vagy mégis hogy gondoltad ezt kivitelezni?
2010. dec. 20. 13:10
 26/66 anonim ***** válasza:
52%
Nem lenne szíved örökbeadni, hogy boldogan éljen az a gyermek, de elvetetni, megölni lenne szíved.... csak nehogy más szeresse, és ő mást szeressen szüleiként.... nekem ez elég furcsa gondolkodásmód...
2010. dec. 20. 13:11
 27/66 anonim ***** válasza:
49%
Majd meglátod,ha megtartod,hogy mikor megszületik mindennél jobban fogod szeretni,és nem fogsz arra gondolni hogy tényleg nehezebb lesz az életed,mert az lesz,de amellett sokkal szebb is lessz,de ha elveted mindig azon fogsz töprengeni,hogy vajon milyen lett volna ha...
2010. dec. 20. 13:11
 28/66 anonim ***** válasza:
89%
Az is ritka mint a fehér holló hogy akik 16 évesen ismerkedtek meg(első szerelem) együtt maradnak életük végéig
2010. dec. 20. 13:12
 29/66 A kérdező kommentje:

Kedves 13:00, és 13:30!

Mint már írtam, 4 éve együtt vagyok a párommal, 20 éves vagyok, és azt is megbeszéltünk hogy kb. 29 éves korunkban akarunk majd gyereket. Akkor ezekszerint éljünk úgy egy párkapcsolatba (számításaim szerint 13 évig), hogy egyszer sem szexelünk?

2010. dec. 20. 13:13
 30/66 anonim ***** válasza:
100%

A probléma nem az hogy fogja e szeretni

hanem a felnevelése, hiszen nincs jövedelmük, ráadásul a srác nagyon fiatal "apukának"

Biztos hogy a nagyszülők még évekig eltudják őket tartani?

2010. dec. 20. 13:14
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!