Idén nem lesz talán karácsonyfa sem. Mit tegyünk?
Anyámmal és nagyanyámmal élek. Még iskolába járok, nincs keresetem. Van egy testvérem, de Ő semmilyen formában nem támogat minket anyagilag. Házas ugyan, de a munkája miatt előfordul, hogy itthon alszik, olyankor elvárja, hogy meleg kaja legyen az asztalon - de most nincs miből! Szívem szerint elmondanám neki, hogy az elmúlt félévben csoda, ha van itthon kaja. Azt ne kérdezzétek, net hogy van, egy rokonunk készséggel kifizeti. De csak a netet. Nem tudom, hogy mit lehetne tenni, anyámmal mindketten idegroncsok vagyunk, nagyanyám meg nem fog fel semmit az egészből. Még karácsonyfa sem biztos, hogy lesz...Tanácsok?
16 éveslány
Ha találnék 17 ezer Ft-nak megfelelő kajajegyet és egyébként nem lenne pénzem, akkor én tartós élelmiszert vásárolnék, konzerveket, tésztát, kolbászt, rizst, levesporokat, fagyasztott húst stb és nem egy napra csapnék terülj-terülj asztalkámat. Ha nincs akkor nincs, minek kell vendégeket hívni? A saját sorsodat rontod ezzel, és itt sajnáltatod magad..
A fát még megértem, egyszerűen kell ez az embernek, higgyétek el, hogy ti is nyomorultul éreznétek magatokat, ha a megszokott fát nem tudnátok megvenni. Vagyis én úgy érezném. Az emberek így menekülnek a szegénység tudata elől, hogy ilyen luxusokat, mint pl a tv, internet, fenyőfa megengednek maguknak. Egész egyszerűen kell nekik, hogy embernek érezzék magukat. Ha belegondoltok, hogy ha végigmentek egy utcán este, ahol lepukkant házak vannak, csak a tv fénye szűrődik ki. A villannyal spórolnak, de a tv megy.. Mert ennyi luxus egyszerűen kell, pont.
Na, ezt beszoptam. Szégyelld magad, amiért itt szórakozol, és visszaélsz más emberek jóindulatával.
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
Na igen..Azért tényleg furcsa,hogy van két 16 éves lány ahol mindketten félárvák( ez még belefér) hogy a nagymama semmire sem jó,hogy a tesó ingyenélő,és nem segít,és hogy mind ketten japánul tanulnak..
Most akkor mindkét kérdés kamu??Vagy melyik az igazi? Unatkozol??
nem veszitek észre hogy pénzt próbál kicsikarni belőlünk olvasók/ válaszolókból?
hátha megsajnáljuk?
mert mindenre kibúvót keres a kedves kérdező, hogy nekik AKKOR SINCS pénzük!!! holott van ..de az mégse meg így meg úgy!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!