Mit tegyünk, hogy észhez térítsük?
A párom unokatestvéréről van szó. Régebben nagyon jóban voltunk. Van köztünk néhány év korkülönbség, de nem jelentős (ő akkor fejezte be az egyetemet mikor mi másodévesek lettünk). Addig minden jó volt, bár sokat szívattuk egymást, és állandóan egymásban laktunk tudtuk, hogy egy olyan emberről van szó, aki amikor kell ott van nekünk, számítani lehet rá. Csakhogy amióta dolgozik azóta nem lehet ráismerni... minden hétvégén addig iszik ameddig már nem tud magáról...de túlzás nélkül és minden hétvégén...ha te mellette egy kólát iszol vagy egy sört "gyenge vagy" és lenézett...
Legutóbb elhívtuk egy kirándulásra, ahol egyedül ő itta se.grészegre magát...másnap reggel pedig szó nélkül fogta a cuccait és elment. Azóta nem beszéltünk.
Nem tudom mi történt Vele, de gyakorlatilag kifordult önmagából, nem lehet ráismerni...hallani sem akar arról, hogy leállamvizsgázzon, pedig a dolgozata megvan, csak meg kéne védeni...a barátait (vagyis minket) száműzött az életéből, helyette ivócimborái vannak...
Mit tehetünk?
mond meg neki, hogy nem akarod így látni, fáj neked hogy így látod
és cipeljétek el egy elvonóra
ha ez nem jön be, akkor szerintem nem marad más, minthogy szembesítsétek hogy mi történhet vele
22:33
Köszönöm.
Jövő hétvégén megpróbálok megejteni egy találkozót vele.
Abban ott az igazság, hogyha ő nem akar változni én megváltoztatni nem tudom.
"Kényszer-elvonó pedig évtizedek óta nincs. Sajnos..."
Tudod, kedves sajnálkozó, hogy ezek a "kényszer izék" nálunk úgy működtek, hogy akinek egy kis hatalma, vagy pénze volt, beutaltathatta akár a kedves nagymamáját is oda, ha nem akart eléggé hamar elhalálozni. Jobb, hogy nincsenek ilyenek. Inkább minden szülő nevelje tisztességesen a gyerekét, mutasson jó példát, és igen elenyésző lesz a deviánsok száma. De pont a bűnösök nyivákolnak leghamarabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!