Miért nem lehet a magyar nyelvet értelmesen használni?
Mi az , hogy x hetes mamikák, meg kismamik,x hónapos babók, meg apucika nem alszik velünk, Komolyan mondom, hogy néha nem tudom kiről beszél az illetékes."Apa ma nem jött időben haza."De ki az az apa?Apád?Vagy a férjed?Vagy ki?Hát szörnyű...Erősítsetek meg, ha igazam van.
Nekem a férjem mindig F É R F I volt, a gyerekünk hívta apának, de én mindig a pasi láttam benne, talán ezért működünk már 14 éve!
"abból nagy gáz lesz"
Ezt kifejtenéd bövebben?
Engem inkább az idegesít, mikor az anyák gügyögnek és selypítenek a gyerekeknek.. Aztán meg nem győzik logopédushoz járatni, mert úgy tanul meg beszélni.
"No hoj a piszi szisza?"
Az apa dolog engem se zavar, de a gügyögés, sejpítés nagyon. Anyám csinálja ezt az unokaöcsémmel, mondtam neki, hogy az én gyerekemmel meg ne próbálja majd.
Jah engem még a pocaklakó akaszt ki, főleg mikor úgy modnjak x hónapos pocaklakós vagyok. wááááááá
A babóval mi baj van?
Becézése a a babának, szerintem aranyos, én nem hívtam így, de nem is zavar.
A férjemet apucinak hívom a gyerek előtt, egyébként meg a nevén, vagy ahogy becéztem régen, a gyerek előtt.
Ami engem jobban zavar, az, amikor selypegnek, tejci és társai.
Amíg csecsemő volt a fiam, néha én is észrevettem, h azonosulunk, én is mondjam olyanokat, h át kell öltöznünk, pedig csak neki kellett, vagy gyere szopizunk, pedig csak ő szopizott:)))Illetve a másik végén ugye ott voltam én, tehát akár az is lehet, h tényleg szopiztunk:)
Ez, h szopizás nem zavart, de a szopcsizás már nagyon:)
Nem gyerek téma, de már nagyon idegesít, sőt egy kérdésnél össze is vesztem valakivel, ugyanis elterjedt, h az ijed szót ly-vel írják, még a szemnek is bántó: ilyesztő, nem tudom, h ezt nem látják?
A külöMben, muszáLY, egyelőre-egyenlőre, vaLYon már annyira elterjedt, h szerintem ki sem lehet irtani.
Viszont nem zavar, hogy a hogy szót rövidítik, én is használom:)
Biztos rosszul vagyok én is bekötve:))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!