Miért erőlteti mindenki a szép magyar neveket?
mert magyarok vagyunk
ennyire egyszerű...
ha kimész Indiába vagy Kínába, hány Zoltánnal találkozol? Ők miért nem adnak más nemzeteknél használt neveket???
a válasz egyszerű: próbálják fenntartani a nemzetiségüket, szokásaikat, stb
az első válaszoló pl. már írni sem tud.. nem elég, hogy a magyar helyesírás a semmibe vész, nem elég, hogy angol szavakat használunk mindenre, még a magyar nevek is vesszenek el?
pompás...
Nem a magyar név a gond. A Viktória, Szilvia, Beáta mind latin eredetű nevek, mégis gyakoriak.
A gond ott kezdődik, hogy a nagyonokos anyuka kitalálja, hogy az ő gyereke nem fog egy egyszerű mezei Nikolettet, Máriát, Évát, mint nevet viselni, és brazil meg mittudomén milyen szappanoperákból kukáz a gyereknek olyan neveket, hogy Dzsinó, Hozé, Armandó, Emilián, Dzsesszika, Pamela, Vanessza, és hadd ne folytassam.
Kb egy hónapja írtam ki egy kérdést, hogy miért adnak a szülők fura neveket. Az MTA oldalán megnéztem, hát vannak olyan nevek, hogy Fahéj, Dió, Színes és még sok más. Most komolyan, belegondolt az ilyen szülő abba, hogy az a szerencsétlen gyerek felnő és be kell mutatkoznia? Mit mond? Jó napot kívánok, Lukács Fahéj vagyok? Ne őrüljünk már meg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!