Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért erőlteti mindenki a...

Miért erőlteti mindenki a szép magyar neveket?

Figyelt kérdés
A fiatalok nagy része külföldre készül, talán kint is jobban tud érvényesülni, ha nem egy kimondhatatlan neve van. Engem rengetegen szidtak, hogy Patrik nevet adtam a fiamnak.Ha valakinek nagyon tetszenek a kimondottan magyar nevek ok, de miért kell támadni, aki másképp gondolja?
2011. szept. 8. 18:20
1 2 3 4
 31/35 anonim válasza:
54%
mennyi antimagyar van itt! nagyobb az elhülyülés mint hittem! Annyit mondok hogy vannak gyökereink! Ami miatt mi magyarok vagyunk! Ez a kibäszott liberális gondolkodás hogy ugynanazt a húsz nevet kell minden gyereknek viselni sírba visz! A magyarnak magyar neve legyen! Ettől lesz színes a világ! A liberálisok annyit érnek el hogy elmész spanyolból ukrajnáig és határokat lépsz át és csak azt látod hogy mindenhol ugyanolyan dolgok vannak! Pont az teremt színes világot hogy magyarországon nem belga söröző van hanem gulyás, íjazás, pálinka, bor és hasonló magyar dolgok! Így értelemszerűen egy magyar gyereknek magyar neve kell hogy legyen! Egy indiainak meg indiai! Amerikai meg nyugodtan lehet Kyle! Ez a mi országunk a mi történelmünk büszkén kell viselni! Vannak szép magyar nevek! Miért nem lehet egy magyar embernek ezt büszkén viselnie?
2012. aug. 5. 02:02
 32/35 anonim ***** válasza:
62%

"kibäszott liberális gondolkodás hogy ugynanazt a húsz nevet kell minden gyereknek viselni sírba visz!"

a kibäszott konzervatív gondolkodás ugyanide vezet, mert ősi magyar névből nem sok maradt fenn, ennek csak egy része anyakönyvezhető és csak töredéke hangzik normálisan. hívhatnák az egész országot Koppánynak meg Emesének, ha nem lenne választék.

2012. aug. 25. 22:18
 33/35 anonim válasza:
59%
De az más. Rengeteg magyar név van azokat adjátok, lehet így se lesz más a név per ritkaság arány de legalább magyarokat nem úgy hívják hogy szabó dzsenifer. Meg Juhász Patrik. Rendes név kell meg kell őrizni a hagyományokat. Amúgy meg az a másik hogy manapság pölö mindenki bence. Ez már nagyon lejárt név pölö. Tehát szép magyar neveket azért erőltetjük mert szép magyar gyerekeink lesznek kedves kérdező! Ha ebbe nem leled az összefüggést akkor lehet ott nem kerek valami!
2012. szept. 2. 23:15
 34/35 TodaySzotyi válasza:
73%

Én a szüleimtől a Marica nevet kaptam.

A Marica grófnő operettet Kálmán Imre írta. Viszont bárhol bemutatkozom a vezeték nevemet elhagyva, csak a keresztnevemet mondva, mindig ezeket a kérdéseket kapom: "És mikor jöttél Magyarországra?" "Hol születtél? Szlovákia vagy Ukrajna?" Szegeden születtem!

Ennyi erővel én is kérdezhetném, hogy lehet ennyi kulturálatlan paraszt? Nem tanul senki irodalmat és senki sem jár színházba?

Egyébként a a magyar név erőltetése fatális baromság!

Van egy két barátnőm, Hajnalkának és Napsugárnak hívják őket. Ikrek. És mind ketten tolmácsok lettek. Hivatalba lépésüket követően 6-7 hónapba telt mire kibírták rendesen mondani a nevüket Oroszországban, meg Németországban.

Mire jó ez? Csak azért mert magyar neve van el se merjen menni Magyarországról?

2013. ápr. 8. 00:26
 35/35 Bajer ***** válasza:
Hát nem tudom, hogy a Gábor mennyire szép régi magyar név, de egy volt évfolyamtársamat így hívják és külföldön nem tudták, hogy kell kimondani a nevét (egyébként Gabriel) ezért elnevezték Dzsíbör-nek. Pedig szerintem ez nem éppen régi ritka név.
2013. máj. 9. 09:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!