Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tesóm babával költözne hozzám,...

Tesóm babával költözne hozzám, mit csináljak?

Figyelt kérdés

2 év van közöttünk, nekem ő nagyon sokáig nem csak a testvérem, hanem a legjobb barátnőm is volt (huszonéves korunkig). Egész nap kontaktban voltunk, közös hobbijaink voltak, szóval sok időt töltöttünk együtt. Nem volt egészségtelen, megvolt a saját baráti körünk is, párjaink is voltak mindig, szóval ne úgy értsétek, hogy el sem mozdultunk egymás mellől....

23-25 évesek voltunk, mikor lett egy barátja, aki c. volt. Meglepett mindenkit a választás, de folyton mondta, mennyire rendes ő is, a családja is, mennyire szeretik és boldog vele. Csak időközben nagyon megváltozott, bántó és bunkó lett velünk, folyamatosan piszkált, provokált engem is, és ha visszaszóltam, neki állt feljebb és kiosztott csúnyán. Hirtelen rám már sosem ért rá, a szüleinkre sem, mert hogy "sok a dolga".

De valahogy arra mindig volt idő, hogy a srác szüleinél töltse a hétvégét... Ha ezt jeleztem, akkor kitérő válaszokkal jött, hogy most sok a dolga és más dolgozó barátnője is ennyit találkozik másokkal, örüljek annak az 1-2 havi pár órának is. Aztán már abból is 3-4 havi lett, majd pedig az, hogy félévente láttuk egymást. Volt egy csúnya összeveszésünk, mert megkértem, fejezze be velem a cigánykodást, azokkal beszéljen így, akiktől eltanulta.

Ezután nem is beszéltünk, és úgy éreztem, végre kapok levegőt, nagyon rossz volt az utolsó bő 1 év már. Úgy éreztem, hogy az a lány már nem is a testvérem és nem értettem, mi történt azzal, akiért én tűzön-vízen átmentem volna.

Tudtam, hogy időközben terhes lett, igazából erre nem is tudtam mit mondani, kb. annyit, hogy megpecsételte a sorsát. Szüleink is hasonlóan álltak ehhez...

Most megkeresett, először csak felszínesen, hogy hogy vagyok, mi van velünk. Nem nagyon írtam neki vissza, nem gondolom, hogy az a megoldás, hogy a szőnyeg alá seperjük az elmúlt pár évet. Mondta, hogy ő is szeretne kibékülni, szeretné, ha a kislánya a családunk része lenne és találkozzunk, beszéljünk. Jó, ebbe belementem, mert nekem is hiányzott nagyon.

Elmondta, hogy nincsenek meg jól otthon, költözne, de nincs neki hová, albérletet nem tud fizetni, amíg nem megy vissza dolgozni. És hogy a lakásomba átmenetileg beköltözhetnének? Én a párommal élek, a lakásom ki van adva. Jól élünk, de azért a -350.000 Ft havonta, éveken át nem esne jól.

Párom szerint, ha ebbe most belemegyek, soha nem fog onnan kiköltözni, és szerinte még a pasit is beköltözteti, ha kibékülnek. Szerinte ha nem lenne bajban, eszébe sem jutottam volna és gondoljak arra, hányszor kerestem, hányszor próbáltam vele beszélni, de amíg szerelem és boldogság volt, nem is válaszolt az üzeneteimre. És hányszor sírtam, mikor bántott szavakkal, miket mondott nekem...

Ha az eszemre hallgatok, azt mondom, a páromnak van igaza. De közben ott van az, hogy 25 évig a nővérem normális volt, nem tudom elhinni, hogy az az énje eltűnt nyomtalanul.

tegnapelőtt 17:44
 81/102 anonim ***** válasza:
96%

Nekem is az volt az első gondolatom, hogy kitalálta az összeveszést.

Beköltözne, pár hét múlva meg azt mondaná, hogy kibékültek, azért van ott a pasi.

Így nyilván albit nem kell fizetni, 350 ezres lakás, akkor gondolom jó helyen van és jó állapotban.

Ilyenre jó bérlőt is nehéz találni, mert nem olcsó. Örülj, hogy találtál egyet, aki rendesen fizet és nem lakja le.

A szüleidhez kellene mennie, de oda is csak akkor engedném, ha nem találkozik a pasival, csak a szükségesek miatt, pl hogy mikor fizeti a gyerektartást!

tegnap 14:24
 82/102 anonim ***** válasza:
96%
ESZEDBE NE JUSSON BEFOGADNI!! Ha megteszed akkor soha a büdös életbe nem fogsz megszabadulni ettől a parazitától. Tényleg fel akarod áldozni a lakásod, bevételed, biztonságod egy ilyen ócska 💩 emberért??? MIÉRT?!
tegnap 14:45
 83/102 anonim ***** válasza:
95%
69-es, persze, majd talál olyan balekot, aki (ha van ennyi pénze) majd pont egy kisgyerekes anya mellé akar becuccolni. De még kevesebbért sem. Akik ilyebbe belemennek, hogy idegenekkel bérel az vagy egyetemista és ennyire futja (de ők más egyetemistákkal költöznek vagy barátokkal), vagy annyira csóró (ami a kiadó félnek rizikó, birja-e fizetni), hogy inkább közösködik, mert egyedül nem tud fenttartani egy albit. Borítékolható a konfliktus is, még családon belül is ha kisgyerekkel költözik össze, nemhogy egy idegennel! Egy kisgyerek sír, éjjel is, ha beteg pláne nyafkább, jön megy, kúszik-mászik, nem tud tekintettel lenni másokra még. Na meg ki az, aki babával vagy kisgyerekkel akar egy vadidegennel élni? Semmit sem tud róla, de engedje a gyerek közelébe életvitel szerűen? Akkor már egyszerűbb a szüleivel kibékülni és átmenetileg hozzájuk alkalmazkodni, mint egy idegenhez, akinek valószínűleg semmi kedve egy vadidegen kisgyereket kerülgetni, csak kényszer.
tegnap 15:14
 84/102 anonim ***** válasza:
tegnap 15:18
 85/102 anonim ***** válasza:
60%
#84 És akkor mi van, ha valaki két kérdést is kiírt a problémájáról? Vagy a memóriádat kellene megdícsérnünk? Vagy mit vársz?
tegnap 15:22
 86/102 anonim ***** válasza:
28%
#85, nem, csak kérdeztem a kérdezőt, és azt mondta, hogy nem volt még kérdése. Plusz egy rakásan lepontoztak emiatt. Ott meg a bababát nem említette. Plusz nem is volt olyan rég.
tegnap 15:36
 87/102 anonim ***** válasza:
100%

Tesód max abban kérhetne segítséget, hogy segíts neki vissza kuncsorogni magát a szülői házba.

Lehetünk mi a világ legjobb testvérei, ha szar helyzetbe kerülök és költözni akarok, akkor semmiképp nem az az első gondolatom hogy a testvérem majd kirúgja az albérlőit, hanem hogy hazamegyek a szülői házba. Innentől ez az egész tárgytalan. A tesód szimplán csak egy kis élősködő.

Nem tudom hogy hülyére akar téged venni, vagy tényleg ennyire idióta szemlélete van, hogy szerinte semmi gond a kérésével… Végtére is teljesen mindegy.

tegnap 16:14
 88/102 anonim ***** válasza:
12%
Kérdező, igazán termékeny két napod volt, jó meséket hoztál össze, mielőtt kivágtak.
tegnap 16:51
 89/102 anonim ***** válasza:
84%

Ja, két szobás lakásnál a bérleti díj fele akkor 175 ezer.

Ennyiért már talál lakást úgy, hogy egyedül lakhat, ki lakna ennyiért mégcsak lakótárssal is, nemhogy egy anyukával, akinek gyereke van.

Még ha létezik is ilyen balek, aki beköltözik, megtudja, hogy a társbérlője a tulaj rokona, egyből azon fog aggódni fizeti e majd a kismama a ráeső részt a rezsiből mondjuk:)

Ha meg még beállítana a lovagja a családdal, az már csak hab a tortán lenne.

De ez már annyira abszurd, hogy max egy vígjátékban tudom elképzelni:D

tegnap 16:55
 90/102 anonim ***** válasza:
52%
Na, csak nekem volt igazam. A kérdező törölve lett, valószínűleg kamu volt a kérdése. Szóval pontozgassatok le szépen továbbra is, nem érdekel, tudom, hogy csak annyigoz értetek. Szerintem olvasta a kérdést, amit beküldtem és abból inspirálódott. Vagy kitudja. Lényeg az, hogy tovább ne vergődjön senki, ugyanis KAMU VOLT A KÉRDÉS
tegnap 17:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!