Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tesóm babával költözne hozzám,...

Tesóm babával költözne hozzám, mit csináljak?

Figyelt kérdés

2 év van közöttünk, nekem ő nagyon sokáig nem csak a testvérem, hanem a legjobb barátnőm is volt (huszonéves korunkig). Egész nap kontaktban voltunk, közös hobbijaink voltak, szóval sok időt töltöttünk együtt. Nem volt egészségtelen, megvolt a saját baráti körünk is, párjaink is voltak mindig, szóval ne úgy értsétek, hogy el sem mozdultunk egymás mellől....

23-25 évesek voltunk, mikor lett egy barátja, aki c. volt. Meglepett mindenkit a választás, de folyton mondta, mennyire rendes ő is, a családja is, mennyire szeretik és boldog vele. Csak időközben nagyon megváltozott, bántó és bunkó lett velünk, folyamatosan piszkált, provokált engem is, és ha visszaszóltam, neki állt feljebb és kiosztott csúnyán. Hirtelen rám már sosem ért rá, a szüleinkre sem, mert hogy "sok a dolga".

De valahogy arra mindig volt idő, hogy a srác szüleinél töltse a hétvégét... Ha ezt jeleztem, akkor kitérő válaszokkal jött, hogy most sok a dolga és más dolgozó barátnője is ennyit találkozik másokkal, örüljek annak az 1-2 havi pár órának is. Aztán már abból is 3-4 havi lett, majd pedig az, hogy félévente láttuk egymást. Volt egy csúnya összeveszésünk, mert megkértem, fejezze be velem a cigánykodást, azokkal beszéljen így, akiktől eltanulta.

Ezután nem is beszéltünk, és úgy éreztem, végre kapok levegőt, nagyon rossz volt az utolsó bő 1 év már. Úgy éreztem, hogy az a lány már nem is a testvérem és nem értettem, mi történt azzal, akiért én tűzön-vízen átmentem volna.

Tudtam, hogy időközben terhes lett, igazából erre nem is tudtam mit mondani, kb. annyit, hogy megpecsételte a sorsát. Szüleink is hasonlóan álltak ehhez...

Most megkeresett, először csak felszínesen, hogy hogy vagyok, mi van velünk. Nem nagyon írtam neki vissza, nem gondolom, hogy az a megoldás, hogy a szőnyeg alá seperjük az elmúlt pár évet. Mondta, hogy ő is szeretne kibékülni, szeretné, ha a kislánya a családunk része lenne és találkozzunk, beszéljünk. Jó, ebbe belementem, mert nekem is hiányzott nagyon.

Elmondta, hogy nincsenek meg jól otthon, költözne, de nincs neki hová, albérletet nem tud fizetni, amíg nem megy vissza dolgozni. És hogy a lakásomba átmenetileg beköltözhetnének? Én a párommal élek, a lakásom ki van adva. Jól élünk, de azért a -350.000 Ft havonta, éveken át nem esne jól.

Párom szerint, ha ebbe most belemegyek, soha nem fog onnan kiköltözni, és szerinte még a pasit is beköltözteti, ha kibékülnek. Szerinte ha nem lenne bajban, eszébe sem jutottam volna és gondoljak arra, hányszor kerestem, hányszor próbáltam vele beszélni, de amíg szerelem és boldogság volt, nem is válaszolt az üzeneteimre. És hányszor sírtam, mikor bántott szavakkal, miket mondott nekem...

Ha az eszemre hallgatok, azt mondom, a páromnak van igaza. De közben ott van az, hogy 25 évig a nővérem normális volt, nem tudom elhinni, hogy az az énje eltűnt nyomtalanul.

ma 17:44
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
100%

Ne menj bele!

Ha menekülni akar a pasitól, költözzön haza a szüleitekhez, és kész.

ma 17:50
 2/37 anonim ***** válasza:
82%

Igaza van a párodnak, ki akar használni.

Kölcsön adj neki, lepapírozva!, hogy tudjon egy szobát bérelni.

ma 17:51
 3/37 anonim válasza:
95%

Nem egyszeru.

Ha bekoltozteted a gyerek miatt nagyon nehez lesz kipakolni onnan ha gond esik. Evek kerdese. Es persze az a 350 000 lakber ami bejon az se apropenz...

Ha minden ugy tortent ahogy irtad akkor a parodnak adok igazat es az alberletet nem adnam neki oda. Leraznam azzal hogy szerzodes van nem teheted ki oket.

Keresse meg a szuloket es ott kerjen segitseget.

ma 17:54
 4/37 anonim ***** válasza:
96%
Biztos ne menj bele. Az hiányzik még hogy odaverje a pereputtyot is. Ha ennyire megváltozott velük vagyis hozzájuk igazodott így hogy már gyerek is van nem fogják hagyni. Kérlek ne mássz bele egy olyanba hogy közöd legyen hozzájuk mert sose szabadulás tőlük
 5/37 anonim ***** válasza:
86%
Nem, Kati, ki van adva a lakásom, nem mondom fel a bérletet. Enyni
 6/37 A kérdező kommentje:

Mondtam neki, vagyis azt, hogy velük is beszéljen, akár üljünk le négyen beszélni. Erről hallani sem akar, mert hogy ők kényszerítették bele az összeköltözésbe anno... De ez nem igaz, vagyis nem teljesen. A szüleink nem nézték jó szemmel már az elején sem a srác származását. De próbálták elfogadni, megismerni. Viszont olyanokat csinált nálunk, hogy botrány, ehhez még jött a nővérem új stílusa is. Apukánk mondta, hogy hozzánk ne tegye be többet a lábát a srác és ha a nővéremnek ez nem tetszik, akkor összepakolhatja a cuccait ő is nyugodtan. Ő pedig elköltözött, ezen megsértődve. Volt pár kísérlet békülésre, de mindig a nővéremnek állt feljebb, nagyon csúnyán beszélt anyával és apával is.

Szóval ők kilőve, mint segítség.

ma 17:57
 7/37 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen igaza van a párodnak. Ha beköltözik a gyerekkel, örökre ottragad. Segíts neki, ha nagyon kell, de azért a havi 350 ezer az rengeteg pénz. A szüleid mit mondanak? Ők befogadnák?
ma 17:57
 8/37 anonim ***** válasza:
100%

A párod látja jól.

Sajnos már sosem fogod visszakapni a nővéredet, más ember lett. Ne élj a múltban

ma 18:00
 9/37 anonim ***** válasza:
30%

Valami olcsó albi csak van meg kap valami pénzt?

Max segítenék a kifizetésben.

ma 18:04
 10/37 anonim ***** válasza:
100%

6!

Tehát a szüleidnek igazuk volt...

Nehogy már tesódnak álljon feljebb!

Szépen nyelje le a békát, kérjen bocsánatot, ismerje be, hogy hibázott, és nyilván a szüleid egyből meg is bocsátanak.

De nyilván veled könnyebb dolga van, ezért hozzád ment, viszont így garantált, hogy sosem ismeri be, hogy csúnyán viselkedett (+hibázott), így később is bármikor ellened fordul, mert büntetlenül megteheti. Ha a szüleiddel nem képes kibékülni, akkor ne is reménykedj benne, hogy innentől más lesz...

Igenis menjen a szüleidhez (vagy egye meg, amit főzött).

ma 18:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!