Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tesóm babával költözne hozzám,...

Tesóm babával költözne hozzám, mit csináljak?

Figyelt kérdés

2 év van közöttünk, nekem ő nagyon sokáig nem csak a testvérem, hanem a legjobb barátnőm is volt (huszonéves korunkig). Egész nap kontaktban voltunk, közös hobbijaink voltak, szóval sok időt töltöttünk együtt. Nem volt egészségtelen, megvolt a saját baráti körünk is, párjaink is voltak mindig, szóval ne úgy értsétek, hogy el sem mozdultunk egymás mellől....

23-25 évesek voltunk, mikor lett egy barátja, aki c. volt. Meglepett mindenkit a választás, de folyton mondta, mennyire rendes ő is, a családja is, mennyire szeretik és boldog vele. Csak időközben nagyon megváltozott, bántó és bunkó lett velünk, folyamatosan piszkált, provokált engem is, és ha visszaszóltam, neki állt feljebb és kiosztott csúnyán. Hirtelen rám már sosem ért rá, a szüleinkre sem, mert hogy "sok a dolga".

De valahogy arra mindig volt idő, hogy a srác szüleinél töltse a hétvégét... Ha ezt jeleztem, akkor kitérő válaszokkal jött, hogy most sok a dolga és más dolgozó barátnője is ennyit találkozik másokkal, örüljek annak az 1-2 havi pár órának is. Aztán már abból is 3-4 havi lett, majd pedig az, hogy félévente láttuk egymást. Volt egy csúnya összeveszésünk, mert megkértem, fejezze be velem a cigánykodást, azokkal beszéljen így, akiktől eltanulta.

Ezután nem is beszéltünk, és úgy éreztem, végre kapok levegőt, nagyon rossz volt az utolsó bő 1 év már. Úgy éreztem, hogy az a lány már nem is a testvérem és nem értettem, mi történt azzal, akiért én tűzön-vízen átmentem volna.

Tudtam, hogy időközben terhes lett, igazából erre nem is tudtam mit mondani, kb. annyit, hogy megpecsételte a sorsát. Szüleink is hasonlóan álltak ehhez...

Most megkeresett, először csak felszínesen, hogy hogy vagyok, mi van velünk. Nem nagyon írtam neki vissza, nem gondolom, hogy az a megoldás, hogy a szőnyeg alá seperjük az elmúlt pár évet. Mondta, hogy ő is szeretne kibékülni, szeretné, ha a kislánya a családunk része lenne és találkozzunk, beszéljünk. Jó, ebbe belementem, mert nekem is hiányzott nagyon.

Elmondta, hogy nincsenek meg jól otthon, költözne, de nincs neki hová, albérletet nem tud fizetni, amíg nem megy vissza dolgozni. És hogy a lakásomba átmenetileg beköltözhetnének? Én a párommal élek, a lakásom ki van adva. Jól élünk, de azért a -350.000 Ft havonta, éveken át nem esne jól.

Párom szerint, ha ebbe most belemegyek, soha nem fog onnan kiköltözni, és szerinte még a pasit is beköltözteti, ha kibékülnek. Szerinte ha nem lenne bajban, eszébe sem jutottam volna és gondoljak arra, hányszor kerestem, hányszor próbáltam vele beszélni, de amíg szerelem és boldogság volt, nem is válaszolt az üzeneteimre. És hányszor sírtam, mikor bántott szavakkal, miket mondott nekem...

Ha az eszemre hallgatok, azt mondom, a páromnak van igaza. De közben ott van az, hogy 25 évig a nővérem normális volt, nem tudom elhinni, hogy az az énje eltűnt nyomtalanul.

tegnap 17:44
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
96%
Én megmondanám, hogy szerződés köt és amúgy sem tartod jó megoldásnak, de mondjuk fél évig tudsz neki segíteni az albérletbe havi 50 ezerrel (vagy amennyit gondolsz, lepapírozva). Így nem költözik be végleg a lakásodba, nem viszi oda a cigány pasiját és te is segítettél.
tegnap 19:05
 32/41 anonim ***** válasza:
100%

Biztos hogy nem mondanám fel az albérlőm szerződését, és esetleg tenném tönkre ezzel az adott lakóközösséget, ha mondjuk a későbbiekben odacuccolná a paliját is.

A leírásod alapján akár nagyobb összegben is mernék fogadni hogy ha megkapná a lakásod akkor sem nagyon törné magát hogy munkát keressen és talpra álljon, esetleg elköltözzön. Megkockáztatom hogy ha beköltözhetne, akkor utána jönnének az újabb és újabb kuncsorgások, hogy most ebben segítsd ki, most arra adj egy kicsit, becsszó meg fogja adni, bla bla bla.

tegnap 19:41
 33/41 anonim ***** válasza:
74%

Felajánlanám, hogy piaci áron, ugyanazokkal a feltételekkel, mint a jelenlegi bérlő, kiveheti, természetesen hivatalosan, szerződéssel. Az ár fix, egyetlen forintot sem tudok belőle engedni sajnos.

Egyből nem kellene neki, gyanítom.

tegnap 19:53
 34/41 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező!

Ha nem kamu a kérdés, akkor ennyi válasznak elégnek kellene lenni, hisz szinte kivétel nélkül egy véleményen vannak a válaszolók (az az egy, aki nem, az meg nem tud olvasni/szöveget értelmezni 🙂).

Bízz a párodban, hidd el, ő nem negatívan áll a tesódhoz, csak racionális, viszont jót akar neked és magának. Ne kockáztass, hogy egy önző, élhetetlen ember miatt menjen esetleg tönkre a kapcsolatod. Ha valóban rászorul, hidd el, a szüleidhez (és a bocsánatkéréshez) is el fog jutni.

tegnap 20:01
 35/41 anonim ***** válasza:
94%

Ha én bajban lennék, akkor jóval kisebb arcom lenne és ha a gyerekem lakhatása a tét akkor is elnézést kérnék, ha nem érezném magam teljesen hibásnak.

Biztos lehetsz benne, hogy aki ilyen pofátlan az nem változott “vissza”, sőt jönne a további kuncsorgás. Az se biztos hogy ez az osszeveszes a pasival végleges… simán benne van, hogy hamarosan ott lenne az egész pereputty. Ne feledd, nemrég még ezek az emberek rajtad nevettek és téged szidtak.

Nagyon max kapna X összeget valamennyi hónapig az albérletbe, talán akkor motiváltabb lenne, hogy munkát keressen.

tegnap 20:02
 36/41 anonim ***** válasza:
100%
Még véletlenül sem. Az a bevétel, ami lakásod kiadásából származik, az a jövedelmetek része, azzal terveztétek az elkövetkező éveket, vagy akár évtizedeket. Amit kér, az kb. ugyanaz, mintha azt kérné, hogy mondj fel a munkahelyeden, hogy neki segíthess ingyen. Vagy az, hogy csak úgy adj neki havi 350ezret.
tegnap 20:29
 37/41 anonim ***** válasza:
100%

Jó poén. 😀 Ez még akkor is nagy szívesség ha minden rendben köztetek, így meg abszolút nonszensz.

Biztos lehetsz benne, hogy ez csak a kezdet. Ha eljönne az ideje a megbeszélt költözesnek a világ utolsó szemete lennel hogy ki akarod tenni. Munkát se igen keresne, hanem rajtad meg a szülőkön élősködne “jaj gyerekkel nem kellek sehova bla bla”.

tegnap 20:49
 38/41 anonim ***** válasza:

Én megmondanám, hogy takarodjon a purgyéjával együtt, ahová akar, ha már ilyen hülye és kekk volt... Most már kapja össze magát önállóan, ha nem akarja, hogy a gyereke nevelőszülőkhöz vagy egy még megmaradt gyermekotthonba bekerüljön...

Normális romák eleve nem hülyítenek fehér csajokat, csak mondom, tehát a Mága-kaliberűeknek a világért nem kell egy üresfejű gádzsi.

ma 00:28
 39/41 anonim ***** válasza:

Ha legalább tanúsított volna némi megbánást, vagy legalább látszódna, hogy belátta, hogy bunkó volt, akkor még azt mondanám: "rendben, kapsz szoba kaucióra pénzt kölcsönbe, van 3 hónapod, hogy találj valami melót és visszaadd a kauciós pénzt, vagy végeztem veled egy életre".

Így, meg, hogy be se látta, mekkora egy türhő volt, csak szimplán tiltanám le a getzibe mindenhonnan és mutteréknak is megmondanám, hogy tegyenek hasonlóan, ha nem akarnak arra eszmélni egy nap, hogy ott dorbézol a "kiccalád".

ma 00:40
 40/41 anonim ***** válasza:
Azért érdekes....én ugyan azt írtam csak máshogy fogalmaztam, mint a 31-es és le is lettem pontozva xd.
ma 01:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!