Nem akarok költözni, mit csináljak? SOS!
A nyelvet megtnulhatod hónapok alatt am én örülnék h elszabadulok MO-ról.
Az USA csak jobb ennél.
Az USA marhára jó tényleg, úgy hetente lőnek szét egy középiskolát....
16 éves vagy, anyukáddal élsz, sajnos menned kell akkor is, ha te nem akarsz. De ha felnősz, akkor visszamehetsz Angliába felnőttként.
Igen, tudom hogy jobb lehetőségeket tartogat. De idáig itt éltem, egyszer voltam külföldön, az is akkor volt, amikor anyu bemutatott a barátjának.
Meg ott a sulirendszer is tök más, lehet hogy fel se vennének egyetemre, mert valami pontokat kell gyűjteni, vagy micsoda, egy teljesen összeszokott osztályba újként mennék, kinéznének onnan, mert azt se tudják mi az a Hungary..
Egészen az utolsó mondatodig majdnem sajnáltalak... állj anyukád elé, és mondd azt: "Anyu, azt akarom, hogy mondj le a férfiról, akit szeretsz, add fel az álmaidat, mert én még csak egyszer voltam külföldön, és nem is akarok többször kimenni innen Hungary-ból, igaz, hogy két év múlva kollégiumba megyek, és úgy itthagylak, mint eb a sza..harát, de akkor is, csak nem képzeled, hogy te élni merészelsz, amikor én angolból csak a jelen időt tudom?"
Majd írd meg, milyen sikered volt...
Önző tinipitcha.
Lehet, hogy nem tudják, viszont sokkal kedvesebbek és nyitottabbak. A külföldieknek pedig még inkább megkülönböztetett figyelmet adnak. Az USA melyik részére mentek? A férjem egy évet volt kint gimnazista korában úgy, hogy nagyon alapszinten beszélt előtte angolul. Kint nagyon jól megtanult és egy csomó barátot szerzett. Nagyon tetszett neki, pedig ő csendesebb, visszahúzódóbb fajta. Én nem hagynám ki a helyedben ezta lehetőséget. Ha akarsz, 18 évesen még hazajöhetsz.
Érdemes addig is utánajárnod, hogy mik az előnyei annak a helynek, ahol lakni fogtok, nézni érdeklődésednek megfelelő klubot, bár ilyet a suliban is fogsz találni. Ráadásul az ottani követelményrendszer sokkal kevésbé szigorú, mint a magyar. A matektudásoddal pl. simán elleszel.
Az USA sem olyan, mint ahogy azt az amerikai tinifilmekben ábrázolják. Sőt, azt hallottam, hogy nyitottak a külföldi diákok felé. Én mindenképp mennék, még fiatal vagy, lehetőséged van megtapasztalni, milyen is egy igazi amerikai high school, mire az egyetemig eljutsz, már érteni fogod az iskolarendszert, és a nyelvet is beszélni fogod. Nem olyan nehéz, én 5. osztályban voltam a te szinteden, 8. osztályra már a hétköznapi beszéd szintjén beszéltem, amerikai közegben ezt még hamarabb el fogod érni, gyakorolj sokat! :)
A sulinkba járt egy lány, aki szintén kiköltözött, amikor visszatért pár hétre, ugyanúgy együtt volt a barátaival. Az erős barátságok nem szakadnak meg, ráadásul ha unod a banánt, középiskola után visszajöhetsz egyedül. De szerintem addigra te is észreveszed, hogy ott sokkal több a lehetőséged, mint itthon. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!