Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tesóm babával költözne hozzám,...

Tesóm babával költözne hozzám, mit csináljak?

Figyelt kérdés

2 év van közöttünk, nekem ő nagyon sokáig nem csak a testvérem, hanem a legjobb barátnőm is volt (huszonéves korunkig). Egész nap kontaktban voltunk, közös hobbijaink voltak, szóval sok időt töltöttünk együtt. Nem volt egészségtelen, megvolt a saját baráti körünk is, párjaink is voltak mindig, szóval ne úgy értsétek, hogy el sem mozdultunk egymás mellől....

23-25 évesek voltunk, mikor lett egy barátja, aki c. volt. Meglepett mindenkit a választás, de folyton mondta, mennyire rendes ő is, a családja is, mennyire szeretik és boldog vele. Csak időközben nagyon megváltozott, bántó és bunkó lett velünk, folyamatosan piszkált, provokált engem is, és ha visszaszóltam, neki állt feljebb és kiosztott csúnyán. Hirtelen rám már sosem ért rá, a szüleinkre sem, mert hogy "sok a dolga".

De valahogy arra mindig volt idő, hogy a srác szüleinél töltse a hétvégét... Ha ezt jeleztem, akkor kitérő válaszokkal jött, hogy most sok a dolga és más dolgozó barátnője is ennyit találkozik másokkal, örüljek annak az 1-2 havi pár órának is. Aztán már abból is 3-4 havi lett, majd pedig az, hogy félévente láttuk egymást. Volt egy csúnya összeveszésünk, mert megkértem, fejezze be velem a cigánykodást, azokkal beszéljen így, akiktől eltanulta.

Ezután nem is beszéltünk, és úgy éreztem, végre kapok levegőt, nagyon rossz volt az utolsó bő 1 év már. Úgy éreztem, hogy az a lány már nem is a testvérem és nem értettem, mi történt azzal, akiért én tűzön-vízen átmentem volna.

Tudtam, hogy időközben terhes lett, igazából erre nem is tudtam mit mondani, kb. annyit, hogy megpecsételte a sorsát. Szüleink is hasonlóan álltak ehhez...

Most megkeresett, először csak felszínesen, hogy hogy vagyok, mi van velünk. Nem nagyon írtam neki vissza, nem gondolom, hogy az a megoldás, hogy a szőnyeg alá seperjük az elmúlt pár évet. Mondta, hogy ő is szeretne kibékülni, szeretné, ha a kislánya a családunk része lenne és találkozzunk, beszéljünk. Jó, ebbe belementem, mert nekem is hiányzott nagyon.

Elmondta, hogy nincsenek meg jól otthon, költözne, de nincs neki hová, albérletet nem tud fizetni, amíg nem megy vissza dolgozni. És hogy a lakásomba átmenetileg beköltözhetnének? Én a párommal élek, a lakásom ki van adva. Jól élünk, de azért a -350.000 Ft havonta, éveken át nem esne jól.

Párom szerint, ha ebbe most belemegyek, soha nem fog onnan kiköltözni, és szerinte még a pasit is beköltözteti, ha kibékülnek. Szerinte ha nem lenne bajban, eszébe sem jutottam volna és gondoljak arra, hányszor kerestem, hányszor próbáltam vele beszélni, de amíg szerelem és boldogság volt, nem is válaszolt az üzeneteimre. És hányszor sírtam, mikor bántott szavakkal, miket mondott nekem...

Ha az eszemre hallgatok, azt mondom, a páromnak van igaza. De közben ott van az, hogy 25 évig a nővérem normális volt, nem tudom elhinni, hogy az az énje eltűnt nyomtalanul.

tegnapelőtt 17:44
 61/102 anonim ***** válasza:
42%

Összeültetném az egész családot, mert ez a probléma, nem csak kettőtöké a tesóddal, nem neked kell ezt egyedül megoldani.

Ha valóban gáz van náluk és el akar jönni, akkor azt nagyon át kell beszélni, mert ezekből a családokból nem lehet csak úgy eljönni minden következmény nélkül. Lehet, hogy előre ügyvédhez kellene menni, tanácsot kérni. Lehet, hogy meg kell majd védeni a testvéredet és a gyerekét is.

Aztán meg kellene beszélnetek, hogy a család hogy tud neki lakhatásban segíteni. A Te lakásod egy befektetés,nem arra van, hogy "lelakja" bárki, ingyen. Beszéljétek meg, ha a szüleitek is tudnak segíteni, adjatok össze annyit, hogy valahol bérelni tudjon egy lakást, rendeződjön a magánélete és aztán keressen munkát, bölcsit, stb. Amíg nem lesz egyenesben, fizessétek inkább a lakhatását, az egyfelől nem lesz havi -350 részedről, hanem közös a szülőkkel, és nem kell azért is a feszkó, ha nem megy ki a lakásodból.

tegnap 10:38
 62/102 anonim ***** válasza:
32%
61 vagyok: Talán biztonságosabb is lenne, ha olyan helyen lakna, amit nem ismer a férje ... már, ha gáz van.
tegnap 10:42
 63/102 anonim ***** válasza:
97%

Semmit nem kell tégy, nem a te problémád.

Ő meg majd megoldja, ahogy szeretné.

Volt kisgyerekes albérlőnk, aki b..tt fizetni mellesleg, és a végére 600 ezres számlát hagytak hátra, miután végre ki tudtuk tenni őket.

tegnap 10:56
 64/102 anonim ***** válasza:
97%

"Párom szerint, ha ebbe most belemegyek, soha nem fog onnan kiköltözni, és szerinte még a pasit is beköltözteti, ha kibékülnek."❗❗❗❗❗❗❗

És milyen igaza van! Gyerekkel SOHA nem fogod kitenni, még ha rendőrt hívsz, akkor sem! Egy biztos: most csak a lakás miatt nyit feléd, ha nem lenne 💩ban, akkor továbbra is azt kapnád, amit eddig is! Az ilyen hirtelen támadt közeledések SOHA nem őszinték. Ne engedd!!!!!

Ui: jah és munkát sem fog találni, mindig a gyerekre fogja majd, szóval fizetheted majd a számlákat is helyette!

tegnap 11:43
 65/102 anonim ***** válasza:
97%

"nincsenek meg jól otthon, költözne, de nincs neki hová, albérletet nem tud fizetni, amíg nem megy vissza dolgozni." -

A te húgod nem segítséget kér, hanem egy lakást magának, és egy balekot, aki eltartja. Jó esetben csak őt, és nem a c-kategóriást, aki biztos lehetsz benne, hogy oda fog cuccolni.

Menjen el dolgozni, legyen jövedelme, adja be a gyereket bölcsibe/oviba, és utána lehet pattogni, hogy elköltözne az urától. Ha ahhoz kér segítséget, hogy vigyázzon valaki a gyerekre, amíg interjúra megy, meg ilyesmi, az segítség. Az nem, hogy add oda a lakásodat és tarts is el (mert ha nincs munkája, miből fizetné egy lakás közüzemeit, meg a kaját?). Az durva kihasználás és palira vétel.

tegnap 11:58
 66/102 anonim ***** válasza:
96%

Szegény szerencsétlen, hülye nővéred. Most már mindegy, ő is rájött. Feltéve ha tényleg rosszban van a pasijával, és nem csak gondoltak egyet, hogy majd szépen beteszik a seggüket az ingyen lakásba.

Se munkája, se jövedelme, gondolom nem is dolgozott amióta az új fasza családjával van, egy munkahelyen se fognak kapkodni utána. Ha hónapokig nem talál munkát, mert biztos lehetsz benne hogy nem fog sietni (már ha egyáltalán hajlandó lesz munkát keresni valaha), akkor nyilván téged fog pumpolni a kaja meg a rezsi meg az egyéb dolgok miatt is. Még a végén az is lehet hogy nálad fog dörömbölni apuka meg a família, hogy segítsd már ki az ő drága kislányukat. Én biztos hogy egy percig nem keverednék ilyen dolgokba. Vissza se írkálnék tesómnak a helyedben.

tegnap 12:10
 67/102 anonim ***** válasza:
97%
11# " Visszakérdezett, hogy mire kérjen bocsánatot, a semmi miatt?" Itt fehéren-feketén meg van indokolva, miért kell elfelejteni. Ne élősködjön rajtad, a párodnak van igaza. A testvéred egy más ember lett, nem fog visszaváltozni, ezt ezzel a reakciójával tökéletesen tisztán megmutatta.
tegnap 12:21
 68/102 anonim ***** válasza:
92%
Az eszedre hallgass, a párodnak ebben igaza van. Attól függetlenül segíthetsz neki(k), írtak ötleteket is elöttem (segítesz olcsó albit találni,a kauciót kifizeted stb), de akár annyival is,hogy elmész vele amikor a szüleiteknek elmondja, hogy mi a helyzet, hátha segítenek. Egyfajta támaszként. A szerződést nem mondanám fel a mostani bérlőkkel, azzal magad alatt vágod a fát, ha ott lakhat ingyen az egyenlő azzal, mintha havi 350.000-et adnál neki zsebből, ami ugye már bőven túlmutat a segítségen, ráadásul igen, benne van, hogy odaköltözik a gyerek apja is, sose rakod ki őket. Ha meg sikerül te leszel a világ szemete, hogy utcára dobtad a gyerekkel. Segíts neki ha szeretnél albérlet kereséssel, munkahely találással, bölcsi intézésben, szülőkkel békülésben. De ne legyél a saját magad ellensége, hogy odaadod a lakást a semmire.
tegnap 12:21
 69/102 anonim ***** válasza:
0%
Jó neked hogy nem vagy egyke mert a szüleid adtak neked testvért. Miért lenne az rossz ha beköltözne a gyerekkel a másik lakásba? Akkor együtt sem kéne élni vele hanem külön lennétek. Csak az kéne hogy fogadd be a másik lakásodba és éljen ott. Hátha akkora a lakás hogy egy egyedülálló albérlő is menne oda és akkor jönne egy kis pénz is. Mert nem a tesó fizetne hanem ha élne még ott egy idősebb egyedülálló albérlő.
tegnap 12:55
 70/102 anonim ***** válasza:
97%

#69 Te nem vagy normális!

Kérdező, már sokan leírták előttem, de a párodnak maximálisan igaza van, sosem mennék így bele ebbe.

Mi voltunk hasonló helyzetben, csak nálunk öcsém jött össze egy c-vel, akivel rögtön bevállaltak egy gyereket. Persze hamar kimutatta a valódi énjét a csaj és öcsém nagyon hamar rájött, hogy nem akar vele élni, de addigra már jött a gyerek. Én nem adtam oda a lakásom, azt mondtam, hogy bérlők fognak beköltözni és szükségem van arra a plusz pénzre. Nem bántam meg a döntésem, öcsém ugyan albérletben lakik, de megkíméltem magam rengeteg álmatlan éjszakától, ugyanis a csaj meg a családja folyamatosan bekavar.

tegnap 13:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!