Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Család 2nem kutyahozatalra 1...

Család 2nem kutyahozatalra 1 igen? Ha idehozza elvitethetjük?

Figyelt kérdés
Meghalt kutyusunk. Nem szeretnénk újat. Hárman vagyunk a családban, nagymama az aki akar. Azt mondja őt nem érdekli, ide fog hozni egy kutyát.
tegnap 09:18
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/85 anonim ***** válasza:
20%
Van haszonélvezeti joga?
tegnap 12:34
 32/85 anonim válasza:
21%

Attól, hogy öreg, és azzal jön, hogy neki kell kutya, nem kell automatikusan igazat adni neki.

És nem, nem kuss a neve a többi családtagnak a neve akkor se, ha ők élnek a nagyinál. Most ha odaköltözöm anyámhoz, mert olcsóbb , mint az albi, ha csak a rezsit meg a kajám fizetem, ő magányos, én meg szingli, és amúgy közös tulajdon a ház, akkor nekem kuss a nevem? Nem. Vagy ha anyámé teljesen a ház, de azért költözöm hozzá, mert a segítségemre szorul, akkor is kuss a nevem? Nem.

Meg kell nézni, hogy a többi családtagnak mi a problémája a kutyával. Neki kellett gondozni az előzőt is? Ők fizették az orvosi költségeket? Neveletlen volt, de a nagyin kívül más nem szólhatott rá?

Én falun élek, sok hely idős embert ismerek kutyával, csak hogy néhány példát mondhassak, hogy mi oka lehet annak, ha a család nem akarja, hogy kutyája legyen az öregnek.

Kezdem a leglightosabbal. Néni, a kutyája a mindene, amióta az unokák nagyok, úgy kezeli a kutyát, mint egy nagyon elkényeztetett kisgyereket, zéró szabály. Kutya nem veszélyes, de kint is, bent is van tartva, felmehet az ágyba is, nincs megtörölve a lába, sarasan is bemehet a tiszta ágyba, hullik a szőre, néni nem takarítja. Ráadásul a kutya minden bútort, szőnyeget rág. Rászólni nem lehet, ha hangosabban/határozottabban rászólsz a kutyára, akkor a néni szól, hogy ne bátsd a kutyát, majd ő is "rászól" a kutyára, ami azt takarja, hogy kedvesen gügyög neki, hogy nem szabad, közbe simogatja a kutyát, esetleg még jutifalatot is ad a szőnyeg szétcincálásáért.

Vagy az is probléma lehet, ha az öreg nem tudja anyagilag megengedni magának és a családtól várja.

Vagy van az, aki csak eteti, néha megsimogatja, és heló.

Van olyan, akinek a kutya egy szükséges berendezés. Innen nagy a merítés, onnan, hogy a családot nyaggatja a kutya megfelelő ellátásával, egészen odáig, hogy láncon van és maradékot kap, ha az öregen múlik.

De falun nálunk ismerek olyan nénit, aki többnyire láncon tartotta a kutyáját, maradékokon élt a kutya, kötelező oltást is csak azért kapott, mert a fia ragaszkodott hozzá, és intézte ő a néni helyett. Nyilván nem volt nevelve a kutya, meg láncon is volt, sokat ugatott. Néni meg így egy nap gondolt egyet, hogy neki elege van, és agyonütötte a kb 5 hónapos kutyát. Két nap múlva meg vinnyogott, hogy de neki kutya kell a házhoz. És hozzáteszem, hallottam róla, hogy még vagy 20-30 éve, disznóvágáson is volt olyan példa, hogy ott mindenki előtt kitaposta a saját kutyájának a belét(bár ezt csak a sógornőjétől hallottam, mostanában), mondván, hogy láb alatt volt.

Na most például az utóbbinak szívesen hagyná bárki is, hogy kutyája legyen, pláne, ha együtt is éltek?

tegnap 12:44
 33/85 anonim ***** válasza:
15%
Kérdező, a mamának nem tudtok valami otthont, ahol szakszerűen ápolnák? Lenne társasága, magányos sem lenne.
tegnap 12:44
 34/85 A kérdező kommentje:
34: Otthonba ő be nem teszi a lábát...
tegnap 12:48
 35/85 anonim ***** válasza:
33%

Nem vitetheted el, mivel az ő kutyája és tulajdonosa az ingatlannak, sőt ha jól sejtem az egészre haszonélvezete is van, tehát akár ki is rakhat titeket.

Sajnos nem tudsz mit csinálni.

Gondolom unatkozik egész nap egyedül, ezért szeretne kutyát.

tegnap 12:58
 36/85 anonim ***** válasza:
78%
Egy valamit tudsz csinálni, kérdező:költözni
tegnap 13:05
 37/85 anonim ***** válasza:
19%
Ha ilyen gyerekem/unokám lenne, lehet, hogy én is inkább kutyát szeretnék.
tegnap 13:09
 38/85 A kérdező kommentje:

Mégis hová tudnék költözni? Ha eladnánk a házat akkor lenne miből de ő nem megy bele.

Valaki olyan válaszoljon legyen szíves aki a jogot tudja.

Amilyen válaszokat kapok itt most, azzal én is tisztában vagyok.

tegnap 13:09
 39/85 anonim ***** válasza:
90%
Akkor megkerdezem harmadszorra is: van a nagyinak haszonélvezeti joga? Ha igen, akkor egy falka disznót is hazavihet.
tegnap 13:11
 40/85 anonim ***** válasza:
52%
Nem értem, eddig is volt kutya, a nagyi egy nap alatt lett annyira öreg, hogy most miatta nem lehet másik?
tegnap 13:11
1 2 3 4 5 6 7 8 9

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!