Kezdőoldal » Ünnepek » Ajándékozás » Milyen radikális módszerek...

Milyen radikális módszerek vannak, ami után biztosan nem kapok semmilyen ajándékot a családtól?

Figyelt kérdés

A családom egyik része képtelen megérteni, hogy gyűlölöm az ajándékozást. Rendszerint mindig elképesztően mellélőnek, ezt megértették, de azóta elkezdtek utalványozni, amiket nem használok fel, és mivel lejárnak, megy a kukába. Ez már évek óta megy, százezres tételről van szó. Én nem veszek soha semmit, és ezt mindig el is mondom az ünnepek előtt, hogy ne adjanak semmit, mert nem is fognak kapni. Már kezdek ott tartani, hogy gyűlölöm velük az ünnepeket is, mert képtelenek leszokni erről. A családom másik része felfogta szerencsére, velük meg lehetett beszélni. Sokkal jobban szeretem az ünnepeket velük. Az család ajándékozó része mikor fogja megérteni, hogy felnőtt ember vagyok, ha valamire szükségem van, megveszem magamnak?

Azt a fejezetet kihagyhatjuk a válaszokban, hogy önző vagyok, és igenis kell ajándékozni.

ma 14:04
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
42%

Ugyanez van nálam is, már nem tudom hova rakni a végtelen+1. bögrét meg poharat. Utalványoknál is csak azt érzem hogy más akarja megmondani hogy mit csináljak szabadidőmben....

Én már elengedtem a dolgot, szerintem reménytelen meggyőzni őket, próbálom tovább ajándékozni az ilyen cuccokat, bár legtöbbször sikertelenül...

ma 14:08
 2/31 anonim ***** válasza:
92%

Nem, nem önző vagy, csak simán egy hisztis szociopata.

Az ajándékutalványokat miért nem tudod felhasználni?

Akár arra, hogy másnak vegyél ott ajándékot. A terméken nem fog látszani, hogy ebből vetted.

Egyébként sem értem, hogy a "felnőtt ember vagyok, ha valamire szükségem van, megveszem magamnak" hogyan zárja ki azt, hogy ajándékutalványokból vedd meg. Orientálni is lehet a többieket, ha pl. szeretsz étterembe járni, akkor ötletként éttermi utalványt mondasz nekik, ha könyveket szeretsz venni, akkor könyvesbolti utalványt stb.

Egy beilleszkedésre képtelen pukkancsnak tűnsz, aki elvi alapon képes összeveszni teljesen fölöslegesen a családjával.

ma 14:10
 3/31 anonim ***** válasza:
12%

Én pl legutóbb dechatlonos utalványt kaptam, konkrétan semmire nincs szükségem a következő pár évben, ami ott kapható. :D

Meg ilyen programbelépős utalványt kaptam már többször is, olyan programra amihez nincs kedvem. (De ha lenne, akkor se szeretném hogy más döntse el hogy mikor megyek.) Vagy olyanra, ahova már eleve ingyen mehetek be.

Az ajándéknak nem az lenne az értelme, hogy az ajándékozott örül neki? Sokan inkább azért ajándékoznak, mert nekik jó érzés, hogy rátukmálhatnak valamit valakire. :D

ma 14:19
 4/31 anonim válasza:
93%

Küldd el nekem az ajándékutalványokat nyugodtan, ha ez akkora probléma.

Komolyan összetenném a kezem ha lenne családom! Ha meg olyat adna odaadnám olyannak akiről tudok, hogy vásárol abban a boltban. És akkor le van tudva.

ma 14:24
 5/31 anonim ***** válasza:
4%

Mint írtam, "próbálom tovább ajándékozni az ilyen cuccokat, bár legtöbbször sikertelenül..."

De komolyan, szerinted az ajándékozásnak az a lényege, hogy az ajándékozó örüljön?

ma 14:26
 6/31 anonim ***** válasza:
91%
Az utalványokat el lehet ajándékozni. A másodiknak van igaza, a probléma veled van.
ma 14:27
 7/31 anonim ***** válasza:
22%
Elajándékoznám, ha lenne ismerős akit érdekel. De nincs.
ma 14:29
 8/31 anonim ***** válasza:
90%
Hihetetlennek tartom, 7. De akkor ott a vöröskereszt
ma 14:33
 9/31 anonim ***** válasza:
20%

Tartsd aminek szeretnéd.

Ha a rokonságom azt szeretné, hogy a vöröskereszt adományt kapjon, akkor miért nem küldenek ők pénzt/adományt nekik?

Továbbra se értem, hogy szerinted/szerintetek az ajándékozásnak az a lényege, hogy az ajándékozó örüljön?

ma 14:35
 10/31 anonim ***** válasza:
11%
(Na meg programra szóló utalványt nem tudom, mennyire lehet leadni a vöröskeresztnél....)
ma 14:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!