Mit tennél, ha a gyereked otthagyná az iskolát érettségi előtt?
Elvégzett egy tanfolyamot, dolgozott egy darabid, de után azt is abbahagyta ez az utóbbi 1 évben volt.
20 éves lányról van szó
Mit csinálnátok?
Hogy jön ide a pedagógus, meg a fodrász..
Általában az ember maga választja meg, h mit szeretne csinálni, ha vki pedagógus akar lenni annak ellenére, h tudja nem kereshet vele sokat akkor legyen az..én nem azért választottam a műkörömépítést mert sokat lehet vele keresni, hanem mert tetszik, ki tudom élni a kreativitásom, közben pedig jól érzem magam, beszélgetünk és annak ellenére, h nincs érettségim mégis elmondják a problémájukat és bizalommal fordulnak felém. Van aki nem állná meg ebben a szakmában a helyét és ez így van rendjén. Nem csinálhatja minenki u.azt.
Ahogy 2 műkörömös közt, úgy 2 Pedagógusok közt is van különbség.
Először is A műkörmös sehol a világon nem hiányszakma.
Ausztráliában sem,és azt is tudnod kell,hogy idegenként/ismeretlenként nem fogod tudni a már megszokott vendégkört magadhoz csalogatni...Ha külföldön akarsz érvényesülni akkor tanulj ki valami másik szakmát is ami tényleg hiányszakma..
De most enged meg,hogy meséljek egy kicsit az érettségiről.
Én még szakmunkásképzőbe jártam 3 évet,majd a vizsgák után kézhez kaptam a szakmunkás bizonyítványomat. Évekig a szakmámban dolgoztam,és hamar rájöttem,hogy hiába vagyok könyvkötő szakmunkás a nyomdában ugyanazt a szar melót kellett csinálnom,és ugyanazt a fizetést kaptam mint egy betanított segédmunkás.Sokszor olvastam/hallottam én is,hogy "érettségi nélkül senki nem boldogul.." Ezért 33 évesen úgy döntöttem leteszem az érettségit,hogy tudjak haladni az életben,hogy legyen esélyem más munkakörben is..Sose voltam hülye gyerek,és elég jó tanuló is voltam(csak hát dolgoznom kellett,mert senki nem tartott el) de 33 évesen 2 év alatt letett érettségiért én keményen megküzdöttem.Büszke is voltam,amikor a kezembe adták a kék könyvet...Na gondoltam itt az én időm..Lelkesen rohantam a főnökhöz,hogy érettségizőként más kategóriában vagyok,és emelje csak meg a 80.000 forintos béremet.A válasz az volt,hogy "gratulálunk,de mi nem mondtuk,hogy tedd le,és nekik teljesen mindegy,hogy érettségivel vagy 8 általánossal hajtogatom a papírt".Végül is kidobtam 100.000 forintot,hogy letegyem az érettségit,és sehol nem vették figyelembe..Végül ahogy valaki már írta" ember tervez,Isten végez" úgy alakult az életem,hogy a páromat követve Angliába mentem.Semmim nem volt csak egy könyvkötő szakmám,és egy érettségim.Az érettségimet akár ki is dobhatom,mert itt kint sem jó semmire,nem is veszik figyelembe.A szakmámmal már többet értem,és amikor már tudtam annyira angolul,sikerült elhelyezkednem a szakmámban.Tudod én egy valamit nagyon bánok..Már bánom,hogy elfecséreltem 100.000 forintot,és 2 évet az életemből,hogy leérettségizzek.Helyette inkább tettem volna le a jogosítványt,avval sokkal többre mentem volna.
Szóval 20 évesen még nem dől össze a világ,hogy nincs érettségid! Na és? Majd egyszer leteszed amikor úgy érzed szükséged van rá..
De ahogy az elején írtam a műkörömépítés nem hiányszakma.Angliában minden sarkon áll egy,és bizony keményen küzdenek a vendégek megtartásáért..HA tudsz tanulj ki egy "értelmes szakmát" így legalább több lehetőséged lesz..
38/n
köszönöm, h leírtad a történeted:)
Igen, szeretnék még 1 szakmát elvégezni, mert jobb több lábon állni a földön és ha már külföldről van szó, minnél több helyen megállja az ember a helyét annál jobb. Nekem már többen is mondták, h a szépségiparra nagy kereslet van Ausztráliában, de ha az nem jön be ott lesz a 2. szakmám. És az igaz, h ott az érettségit magasról lesz*rják, a lényeg, h legyen kereslet a szakmádra és nyelvvizsgát, jah és a másik, h ott a nőket szivesebben fogadják, a páromnak, meg a nagybátya tudna munkát adni.
Fájt volna az az egy év míg leérettségizel? Mukormos se lehet élete végéig az ember. Legalábbis én személy szerint, fél év után már rohadtul unnán. Érettségivel is elmehettél volna Ausztráliába. Hova siettél ennyire?
Úgy beszélsz mitha mindenki hulye lenne aki leérettségizett, mert éveket csesztunk el arra, hogy azt a papírt megszerzzuk, pedig építhetnénk a muormoket már régen. Adjunk neked igazat? Nem fogunk, már csak azért sem, mert van érettségink és tudjuk, hogy nélkule sehol nem tartanánk.
Mindegy, azért sok sikert az álmaidhoz. Nekem soha nem volt ilyen nagy szerencsém. Remélem osszejon és nem az én adóm fog még téged is eltartani, hanem a szépségipar.
"Úgy beszélsz mitha mindenki hulye lenne aki leérettségizett, mert éveket csesztunk el arra, hogy azt a papírt megszerzzuk, pedig építhetnénk a muormoket már régen."
Ilyet nem mondtam, csak hülyeségeket válaszoltok ennyi, tök mind1 h van e érettségid vagy sem.
Egyébként meg kit érdekel,h te unnád e v sem...Én szeretem, jól keresek vele, leérettségizni is le fogok eddig mondhatni minden sikerült amit elterveztem.
Ajánlom figyelmedbe ezt a kérdést:
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
Itt a válaszok nagy százalékában leírják, h mi is a legfontosabb ahhoz, h boldog életet élj.
Ahogy a legtöbben megfogalmaztátok a "válaszaitokat" az gusztustalan és primitívségre utal.
Azt hiszitek,h az érettségitekkel húú de okosak meg nagyok vagytok, ha így álltok hozzá az emberekhez, a valóságban, a családi életetekben ki tudja hol álltok..
Én boldog vagyok, segítek a mamámnak anyagilak, elkezdem élni az életem a párommal és vannak terveim, céljaim. és itt csak ez számít nem pedig, h kinek "mije" van.
Amihez meg nem értesz ahhoz ne szólj hozzá.
"Érettségivel is elmehettél volna Ausztráliába."
és mit kezdek vele? oda szakma kell, magasról tojnak arra h érettségid van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!