Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennél, ha a gyereked...

Mit tennél, ha a gyereked otthagyná az iskolát érettségi előtt?

Figyelt kérdés

Elvégzett egy tanfolyamot, dolgozott egy darabid, de után azt is abbahagyta ez az utóbbi 1 évben volt.

20 éves lányról van szó

Mit csinálnátok?

2010. nov. 6. 14:02
1 2 3 4 5 6 7
 21/69 A kérdező kommentje:

A válasz írója 87%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 14:45

abszolút nem építek a nagybácsira, és nagyon jól tudom, h mi kell a letelepedési engedélyhez, egyébként most volt Pesten 5 év után és mondta, h elszállásol bennünket, csak szakmánk legyen

2010. nov. 6. 14:49
 22/69 A kérdező kommentje:
2 hiányban lévő szakmával és nyelvvizsgával, fiatal nőként sok esélyem van rá, h megkapjam a letelepedésit
2010. nov. 6. 14:51
 23/69 anonim ***** válasza:
45%
nem tetszik neki se a tanulás,se a munka! Mond meg neki vagy elmegy dolgozni vagy tanulni különben költözhet
2010. nov. 6. 14:53
 24/69 anonim ***** válasza:
77%

Kb egyidős vagyok veled, és fel nem tudom fogni, hogy lehetsz ennyire buta és naiv.

Szüleim igazán sose erőltettek rám semmit, nincs valami jó családi idill mögöttem, mint ahogy az ismerőseim közül senki sem él a mesében. Mindenkinek megvan a maga nyűgje, mégis ott van benne valami késztetés, hogy kezdjen magával valamit.

Az érettségi... na ahhoz igen nagy százalékban szellemi fogyatékosnak kell lenni, hogy leglaább egy kettest, de inkább egy hármast ne hozoon össze az ember. 12év láblógatással sikerült a matekot elcsesznek, az lett négyes, emellett két nyelv és emelt is volt. Ezzel arra vélzok, hogy az érettségi egy vicc, nem csoda, hogy alapvető követelmény lett.

Egy nyelvvizsgával és egy OKJ-s vagy akármilyen tanfolyammal is kb csak a seggedet törölgetheted. Komoly elhatározások és erőfeszítések kellenek, hogy elérj bármit is az életben, és nem a pasim rokonaira kell építeni. Csak magadra számíthatsz. Távkapcsolat... az összeköltözés egy "rendes" kapcsolatnál is riszkes dolog, elég ciki lenne a világ végén rájönni, mindenki mástól elszigetelten, hogy hoppá, ez mégse jó. Főleg, hogy te maradnál egyedül és ismerősök nélkül.

Én mit tennék? Ha ilyen hülye gyerekem lenne (már bocsi, de...), akkor szoros gyeplőre fogtam volna. Ha ez megvolt és így is ennyire elhagyja magát, kiadnám az útját én is.

Az jó, hogy vannak céljaid, de azért találj ki valami B tervet is és kezdj el küzdeni, ahogy mindenki más is teszi ebben a bolond világban, ha túl akar élni. És nem tudom, hogy milyen szakot néztél ki, de a Károlyinál vannak jobb iskolák, bár persze ez szaktól is függ. Rakd magasra a lécet, ha nem éred el, még mindig itt vannak ezek a lehetőségek is. :D

2010. nov. 6. 14:59
 25/69 anonim ***** válasza:
70%

A kérdező kommentje:

2 hiányban lévő szakmával és nyelvvizsgával, fiatal nőként sok esélyem van rá, h megkapjam a letelepedésit

Édesem!

Annyira lusta,és butucska vagy,hogy egy sima érettségit félredobtál,hogy ne bukj meg,...Gondolod,hogy a nyelvtanulás,és a szakmai képzés menni fog??Ááááááá

2010. nov. 6. 15:03
 26/69 anonim ***** válasza:
70%
Előbb fogsz gyereket szülni a semmire,mint hogy szakmát,és nyelvvizsgát tegyél le..
2010. nov. 6. 15:04
 27/69 A kérdező kommentje:

"Egy nyelvvizsgával és egy OKJ-s vagy akármilyen tanfolyammal is kb csak a seggedet törölgetheted"

Bnőm leérettségizett, mégis egy OKJ-s tanfolyamot válaszott amihez elég a 10 osztály, mert azt szereti csinálni, és aki a szakmájában jó az ott megállja a helyét.

Úgyh ebben a mondatban nem feltétlenül van igazad.

B tervem természetesen van, de eddig amit igazán akartam azt el is értem és a külfölddel is így vagyok. Konkrétan a segítség megvan hozzá, csak nekünk kell úgy állni a dologhoz, h megpróbáljuk.

2010. nov. 6. 15:10
 28/69 A kérdező kommentje:

ti

A válasz írója 87%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 15:03 és ma 15:04

és a családom akik nem hiszek nekem adtok erőt abban, h igenis megcsinálom ezt és képzeld ha előreolvastál volna sikeresen elvégeztem az Okj-s tanfolyamot és amit szeretek és szeretnék csinálni az sikerül is

ja és attól még, h nem érettségiztem le nem hiszem h kevesebbet tudnék egy leérettségizettnél..

2010. nov. 6. 15:15
 29/69 A kérdező kommentje:

"Előbb fogsz gyereket szülni a semmire,mint hogy szakmát,és nyelvvizsgát tegyél le"

ezzel a gondolkodásmoddal, szerintem eléggé bugyuta lehetsz..a gyerekvállalás nem függ össze az érettségivel..., a párom bátyjának a nője idén érettségizett, 18 éves és novemberben fog szülni..háttér persze nincs..

úgyh gondolkozzál már mielőtt leírsz vmi hülyeséget

köszönöm

2010. nov. 6. 15:20
 30/69 anonim ***** válasza:
75%

A 2. 14:14-es vagyok. A kérdésedet ahogy feltetted, abból szülői véleményre lehetett következtetni. Nem volt arról szó, hogy a nagymamával lakik a 20 éves lány, mert a szülők elváltak, és az anyuka nem igazán áll a helyzet magaslatán, mint szülő. Én két lánygyerekes anya vagyok, a nagyobbik veled egyidős. Szerencsére meg van az érettségije, és most OKJ-s suliba jár, felsőoktatásról lemondott időben. Olyan szakmát tanul, amit szeret, és remélhetőleg el is tud majd helyezkedni vele. A kisebbiknek ugyanez a terve. Mindkettőnél alap, hogy legyen meg az érettségi. Tényleg sokat számít. És sokkal könnyebb volt, és most is az, hogy nem munka mellett tanulnak. A nagyobbik két volt évfolyamtársa az általánosból eladónak tanult, dolgozik mindkettő, és most kell megszerezniük az érettségit, mert már oda is kell, hogy a pult mögött áll, vagy a pénztárban. Így már kemény.

Azért örülök, hogy beismered a hibáidat, és igyekszel bepótolni a hiányosságokat. Ez már egy pozitívum, és ezek szerint nem akarsz csak úgy élni bele a nagyvilágba, hogy apu-anyu (esetedben mama) úgyis eltart, minek törjem magam. Az elhatározásodhoz kitartást, és sok sikert kívánok. De most már fel ne add az álmaidat!!!

2010. nov. 6. 15:34
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!